Πανελλήνιο Α-Γ: Πρωταθλήτριες στο διπλό Παύλου και Αργυροκαστρίτη

11:52 8/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Δήμητρα Παύλου και Μαριάννα Αργυροκαστρίτη αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδος στο διπλό γυναικών επικρατώντας στον τελικό των Αναστασία Ρεντούλη και Εμμανουέλα Αντωνάκη με 7-5, 6-2 στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος, το οποίο ρίχνει την Κυριακή (8/8) την αυλαία του στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών.

Για να φτάσουν μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση του τίτλου, Παύλου (Ο.Α. Αθηνών) και Αργυροκαστρίτη (Ο.Α Βούλας), χρειάστηκε να ξεπεράσουν τις Νο2 του ταμπλό, Αναστασία

Παρασκευούδη (Σ.Α Σερρών) και Ζωή Σπύρου (Ο.Α Γλυφάδας) με 6-1, 6-3. 

Οι Νο5 του ταμπλό πέρασαν bye στα ημιτελικά, όπου εκεί αντιμετώπισαν τις Μαρία-Ελένη Πούλκα (Ο.Α Θεσσαλονίκης) και Στέλλα Ρουσσοπούλου (Ο.Α Γλυφάδας), επικρατώντας με 6-1, 6-2, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στον τελικό, για να κατακτήσουν στη συνέχεια τον τίτλο.

Στην 3η θέση βρέθηκε το ζευγάρι και Νο1 του ταμπλό, Ελπίδα Μαλάμου (Α.Ο.Α Φιλοθέης) και Ανδριάννα Χριστοπούλου (Α.Ο. Βάρης) κερδίζοντας στο μικρό τελικό τις Πούλκα/Ρουσσοπούλου με 6-0, 6-3.

Τίτλος για Φούζα και Σπυρόπουλο

Στο διπλό ανδρών νικητές αναδείχθηκε το δίδυμο του Α.Ο.Α Φιλοθέης, Χάρης Φούζας και Θανάσης Σπυρόπουλος κερδίζοντας στον τελικό τους Νο1 του ταμπλό, Μάρκο Καλοβελώνη (ΑΚΑ Μαραθώνα) και Γιώργο Μπερτόλη (Ο.Α.Αθηνών) με 6-4, 6-3. 

Στον 1ο γύρο Φούζας και Σπυρόπουλος ξεπέρασαν το εμπόδιο των Νο5 του ταμπλό, Αλέξανδρο Αρβανίτη (ΑΚΑ Μαραθώνα) και Νίκο Χαμάμη (Ο.Α. Άτλας) με 6-3, 6-2, ενώ στα προημιτελικά και μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κατάφεραν να επικρατήσουν και των Δημήτρη Πιτσινή (Α.Ο.Α Υέλου) και Φίλιππου Ζαχιώτη (Γ.Ο Περιστερίου Παλάσκας) με 6-3, 6-7(2), 13-11.

Ένα βήμα πριν από τον τελικό αντιμετώπισαν το ζευγάρι από τον Ο.Α Γλυφάδας, Πάρι Γεμουχίδη και Στέλιο Παπακωστόπουλο κερδίζοντας με 6-3, 6-3, για να επικρατήσουν και στον τελικό λίγο αργότερα κόντρα στους Νο1 του ταμπλό. 

Την 3η θέση κατέλαβαν οι Γιάννης Κουντουράκης (Α.Σ.Α Θεσσαλονίκης) και Βαγγέλης Φραγκίστας (Ο.Α. Αττικής).

Την Κυριακή (8/8) αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι μεγάλοι και μικροί τελικοί σε άνδρες και γυναίκες με τον Αριστοτέλη Θάνο (Α.Ο.Α Ηλιόπουλης) να αντιμετωπίζει τον Γιάννη Ξύλα (Α.Ο.Α Φιλοθέης), στον τελικό των ανδρών και την Μιχαέλα Λάκη (Ο.Α Φοίβος Λάρισας) να κοντράρεται με την Δήμτητρα Παύλου (Ο.Α Αθηνών). 

Ο μικρός τελικός των ανδρών δεν θα πραγματοποιηθεί, με τον Πάρι Γεμουχίδη να αποσύρεται και τον Γιάννη Κουντουράκη να κατακτά την 3η θέση. Αντίθετα στο μικρό τελικό των γυναικών η Έλλη Λογοθέτη (Α.Ο.Α Ηλιούπολη) θα αντιμετωπίσει την Ιφιγένεια Καύκα (Α.Ο.Α Παπάγου).

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Πανελλήνιο Α-Γ: Πρωταθλήτριες στο διπλό Παύλου και Αργυροκαστρίτη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα