Σαν σήμερα: “Οι 78 άσοι του Karlovic και το διπλό της Τσεχίας”

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου.

18 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Radek Stepanek επιβιώνει από 4 match point στο τελευταίο σετ και από τους 78 (!) άσους που βγάζει ο Ivo Karlovic κατά τη διάρκεια της σειράς των ημιτελικών του Davis Cup που διεξάγεται στο Porec της Κροατίας μεταξύ της οικοδέσποινας ομάδας και της Τσεχίας. Ο Stepanek επικρατεί του Κροάτη γίγαντα με 6-7 (5), 7-6 (5),

7-6 (6), 6-7 (2), 16-14 σε έναν αγώνα που κράτησε 5 ώρες και 59 λεπτά (!), ο δεύτερος μεγαλύτερος για το Davis Cup μετά από αυτόν του 1982 μεταξύ του McEnroe και του Wilander.

“Αισθάνομαι σαν να συμμετείχα σε αγώνα μποξ 10 γύρων. Όλα πονάνε” θα πει ο Karlovic μετά το τέλος του αγώνα και έχοντας συντρίψει το προσωπικό ρεκόρ του των 55 άσων που κρατούσε από το Roland Garros της ίδιας χρονιάς. Αξιοσημείωτη η επίτευξη των 78 άσων επίσης σε χωμάτινη επιφάνεια, αυτή τη φορά στα γήπεδα του Porec.

Οι Τσέχοι θα εξασφαλίσουν τη νίκη και σε δεύτερο ματς των 5 σετ ανάμεσα στον Berdych και τον Cilic και με συνολικό σκορ 4-1 θα προκριθούν στους τελικούς του Davis Cup όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία. Αντίθετα, οι Κροάτες, πρωταθλητές το 2005, θα γνωρίσουν μόλις την πρώτη εντός έδρας ήττα τους στις 12 τελευταίες συμμετοχές τους στο Davis Cup.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: “Οι 78 άσοι του Karlovic και το διπλό της Τσεχίας” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα