Σαν σήμερα: Η κορυφαία στιγμή του αδικοχαμένου Vitas

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 31 Δεκεμβρίου

31 Δεκεμβρίου 1977

Ο τελικός του Αυστραλιανού Open του 1977 διεξάγεται παραμονή πρωτοχρονιάς (για όσους πέρασε από το μυαλό σας, ναι, αν ο τελικός λόγω απροόπτου αναβαλλόταν για την επόμενη μέρα θα μιλάγαμε ημερολογιακά για το Αυστραλιανό Open του 1978). Εξαιτίας αυτής της επιλογής διεξαγωγής του τουρνουά πολλοί κορυφαίοι

τενίστες όπως ο Borg και ο Connors παρακάμπτουν το συγκεκριμένο τουρνουά.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τον 23χρονο Αμερικανό με Λιθουανική καταγωγή, νο3 του ταμπλό Vitas Gerulaitis να κατακτήσει τον μοναδικό Grand Slam τίτλο του επικρατώντας του Βρετανού, εκτός κατάταξης John Lloyd με 3-2 σετ (6-3, 7-6, 5-7, 3-6, 6-2). Ο τίτλος μόνο εύκολα δεν έρχεται αφού ο Gerulaitis από το 4ο σετ και μετά ταλαιπωρείται από οξείες κράμπες αλλά κατορθώνει να φέρει σε πέρας την ευκαιρία που του δίνεται για το πολύτιμο έπαθλο.

Ο Gerulaitis την ίδια χρονιά στο Wimbledon θα χάσει στα 5 σετ από τον μετέπειτα φίλο του Borg σε έναν επικό ημιτελικό. Ο Αμερικανός γενικότερα έχαιρε της εκτίμησης των περισσότερων συναθλητών του όπως ο Connors, ο McEnroe αλλά και ο κατά πολύ νεότερος Sampras ενώ η φήμη που τον ακολουθούσε ήταν αυτή του γυναικά playboy, του αμετανόητου ροκά και του εμβληματικού μέλους της κοσμικής ζωής της Νέας Υόρκης (κυκλοφορούσε με μια κίτρινη Rolls Royce).

To 1994, σε ηλικία 40 ετών ο Gerulaitis θα χάσει τη ζωή του από δηλητηρίαση όταν, διανυκτερεύοντας σε φίλο του στο Long Island, στο δωμάτιο του θα διαρρεύσει μονοξείδιο του άνθρακα μέσω του αγωγού της θέρμανσης. Δε θα ξυπνήσει ποτέ. Η είδηση του θανάτου του σοκάρει την αμερικανική όσο και την παγκόσμια τενιστική κοινότητα. Τον επικήδειό του εκφωνεί ο ίδιος ο Jimmy Connors…

Eυχές για το 2020

Αγαπητοί αναγνώστες του tennis24.gr,

οι αρθρογράφοι της στήλης “Σαν σήμερα” σας εύχονται ένα υγιές και δημιουργικό νέο έτος με πολλές ενθουσιώδεις και συναρπαστικές στιγμές.

Οι προσδοκίες όλων των Ελλήνων για το 2020 όσον αφορά το τένις και τους αθλητές μας είναι αναμφίβολα μεγάλες. Να ευχηθούμε λοιπόν η νέα χρονιά να φέρει στους τενίστες μας και στη χώρα μας επιτυχίες πρωτόγνωρες. Επίσης να ευχηθούμε η ομοσπονδία μας να κατορθώσει την ανάληψη ενός τουρνουά της ΑΤΡ/WTA ώστε να δούμε από κοντά τα “αστέρια” μας εν δράσει.

Ευτυχές και αίσιο το 2020 λοιπόν

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Η κορυφαία στιγμή του αδικοχαμένου Vitas appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα