Σαν σήμερα: Η Capriati σκαρφαλώνει στο Νο1

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 15 Oκτωβρίου.

15 Οκτωβρίου 2001

Πάνω από μια δεκαετία από την εμφάνιση της στο tour σε ηλικία 14 ετών η Αμερικανίδα Jennifer Capriati καταφέρνει να ενσαρκώσει αυτό που είχαν οραματιστεί πολλοί, δηλαδή να φτάσει στο Νο 1 του κόσμου. Γίνεται έτσι η 10η τενίστρια που το καταφέρνει από την έναρξη υπολογισμού των rankings το

1975 και η 5η Αμερικανίδα.

Μέσα στο 2001 η Capriati κατακτά το Αυστραλιανό Open νικώντας την Martina Hingis αλλά και το Roland Garros επικρατώντας της Kim Klijsters. Στο Wimbledon και στο US Open φτάνει μέχρι τους ημιτελικούς και αυτή η καταπληκτική πορεία της εξασφαλίζει την άνοδο στο Νο 1 του κόσμου εκθρονίζοντας την Hingis.

Η Capriati θα κερδίσει άλλον έναν Grand Slam τίτλο, το Αυστραλιανό Open του 2002.

15 Οκτωβρίου 1972Davis Cup 1972: Όταν οι Αμερικανοί πήραν μια γεύση από Βαλκάνια (μέρος Β΄)Erik van Dillen και Stan Smith

Στους τελικούς του Davis Cup που διεξάγονται στο Βουκουρέστι μεταξύ των ΗΠΑ και της οικοδέσποινας Ρουμανίας οι Αμερικανοί προηγούνται με 2-1 στο σκορ μετά από τις πρώτες δύο ημέρες αγώνα. Στο τρίτο ματς της σειράς σε αγώνα διπλού οι Αμερικανοί νίκησαν εύκολα τους Ρουμάνους και πήραν προβάδισμα.

To επόμενο ματς θα ήταν και το καθοριστικό μεταξύ του αστεριού των Αμερικανών Stan Smith και του καβγατζή Ion Tiriac(Ιόν Τσιριάκ). Είτε οι Αμερικανοί θα κατακτούσαν το Davis Cup για 5η συνεχόμενη χρονιά είτε οι Ρουμάνοι θα ισοφάριζαν σε 2-2 και όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο ματς.

Σε ένα από τα σπουδαιότερα ματς στην ιστορία του Davis Cup, με αμφιλεγόμενες αποφάσεις των Ρουμάνων εποπτών και με αρκετά “παιχνίδια μυαλού και νεύρων” από την πλευρά του Tiriac το σκορ βρίσκεται στο 2-2 σετ.

Ion Tiriac

Στο τελευταίο σετ ο Smith δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον Tiriac να αντιδράσει, αποδίδει εξαιρετικό τένις και με χτυπήματα αρκετά “μέσα” από τις γραμμές συντρίβει τον αντίπαλο του με 6-0. Φημολογείται ότι κατά την χειραψία ο Smith είπε στον Tiriac: “Έχασες πολύ από τον σεβασμό μου σήμερα”.

Όπως και να ‘χει οι ΗΠΑ κατέκτησαν το Davis Cup με σκορ 3-2 και οι Ρουμάνοι έχασαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναγκάσουν την Αμερική να αναρωτηθεί “που στο καλό στο χάρτη έζησε αυτός ο Δράκουλας;”

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Η Capriati σκαρφαλώνει στο Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα