Γάλλοι στον αέρα...

O έμπειρος Βόσνιος κόουτς Βαχίντ Xαλίλχοτζιτς, μύθος στο «Μποζουάρ», δεν μπορούσε να βγάλει άκρη με τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο Βαλντεμάρ Κιτά. Παρέδωσε την ανανεωμένη, ποιοτική ομάδα στον επίσης έμπειρο κόουτς Κριστιάν Γκουρκίφ. Η Ναντ είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Άνετα και ωραία, με διπλό στη Λιόν και μεγάλες νίκες με μηδέν παθητικό με Ρεν και Νις! Και ο πρώην τεχνικός της Λοριάν και της Ρεν ανανέωσε ήδη το συμβόλαιό του και έγινε και τεχνικός διευθυντής στα αγγλικά πρότυπα. Στο άψε σβήσε. Συνταγή Κιτά. Κοιτά και αποφασίζει!

Ο άπειρος κόουτς Γκεσλέν Πρεντάν δεν μπορούσε να βγάλει
άκρη με το ρόστερ της Σεντ Ετιέν στη μετά Λουί Γκασέ εποχή (ήταν ασίσταντ του). Παρέδωσε την ενισχυμένη σε όλες τις θέσεις σε σχέση με πέρυσι ομάδα στον υπερφιλόδοξο Κλοντ Πιέλ, δυο ημέρες πριν το ντέρμπι με τη Λιόν. Οι στεφανουά, προτελευταίοι στη βαθμολογία, νίκησαν. Με αγγλικό στιλ Πιέλ. Το κλίμα άλλαξε με το γκολ-τρίποντο του Μπέριτς. Ο Πιέλ ανέλαβε πέρα από προπονητής και το γενικό κουμάντο. Είναι ο κόουτς που αρέσκεται στην υλοποίηση πρότζεκτ αγγλικού χαρακτήρα και στο να έχει το γενικό κουμάντο.

Ο άπειρος κόουτς (πρώην ασίσταντ του Τίτε) Σιλβίνιο δεν μπορούσε να βγάλει άκρη με τους παίκτες στη Λιόν. Δεν τον καταλάβαιναν, τακτικά. Ο τεχνικός διευθυντής των υπεραρμοδιοτήτων Ζουνίνιο που τον προσέλαβε, εξήγηση δεν βρήκε ποτέ για την αγωνιστική κατρακύλα. Ο πρόεδρος Ζαν Μισέλ Ολάς, για πρώτη φορά θεατής από το καλοκαίρι, παρενέβη άμεσα, απέλυσε στο λεπτό τον Βραζιλιάνο και χτύπησε την πόρτα του Ζοσέ Μουρίνιο. Η αναζήτηση προπονητή για την 14η στη βαθμολογία Λιόν πέρασε από τον «ακριβό» Λοράν Μπλάν και τον «φτηνό» αγωνιστικά και οικονομικά Ζεσελέν Γκουρβενέκ για να καταλήξει ο πρόεδρος στη σίγουρη επιλογή του Ρουντί Γκαρσιά. Οι ομάδες του παίζουν μπάλα. Λιλ, Ρόμα, Μαρσέιγ.

Ο έμπειρος (σε μια ομάδα μόνο!) κόουτς Καζανοβά δεν μπορούσε να βγάλει άκρη με τη γνώριμή του Τουλούζ (μια φορά πήγε σε άλλη ομάδα, τη Λανς και έφυγε νωρίς), η άμυνα ήταν σκορποχώρι και τα τέσσερα γκολ του Κουλούρη δεν αρκούσαν, παρά το βατό πρόγραμμα, για βαθμολογική άνοδο. Ο πρόεδρος Ολιβιέ Σαντράν αποδέχτηκε την παραίτηση, προϊόν απειλών από τους φανατικούς οπαδούς για τη ζωή του προπονητή. Ο Αντουάν Κομπουαρέ (την περυσινή σεζόν κράτησε τη Ντιζόν στην κατηγορία στα μπαράζ, η Γκενγκάν υποβιβάστηκε!) αναλαμβάνει με στόχο τη σωτηρία. Έχει και την εμπειρία και τη γνώση.

Τέσσερις αλλαγές προπονητών (με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ της Μονακό ακόμη στον αέρα και τον Τόμας Τούχελ να αμφισβητείται, ο Μαξ Αλέγκρι περιμένει, πάντα περιμένει σινιάλο Λεονάρντο) σε εννέα αγωνιστικές στη Γαλλία. Για πρώτη φορά, οι παράγοντες παραδέχονται τόσο νωρίς τα λάθη τους. Και τα διορθώνουν με την ελληνική λογική των γρήγορων αποφάσεων…
Keywords
Τυχαία Θέματα