Σαν Σήμερα: Γεννιέται η Suzanne Lenglen

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 24 Μαΐου24 Μαϊου 1899

Έρχεται στον κόσμο, λίγο πριν από το ξημέρωμα του 20ού αιώνα, μια από τις επιδραστικότερες αθλήτριες όλων των εποχών. Πρόκειται για τη Γαλλίδα Suzanne Lenglen το όνομα της οποίας ακούμε διαρκώς κατά τις μεταδόσεις των αγώνων του Roland Garros.

Και δικαιολογημένα. Πρόκειται για την πρώτη ντίβα στην ιστορία του γυναικείου αθλητισμού με όλη τη σημασία

της λέξης. Το προσωνύμιό της “La Divine” (η θεϊκή) απέδιδε ακριβώς αυτό. H Lenglen ήταν μια πρωτοπόρος, μια προσωπικότητα που έμοιαζε να μην ανήκει στον χωροχρόνο που γεννήθηκε.

Κυριάρχησε κατά τη δεκαετία του ’20 στο Wimbledon ενώ κέρδισε τίτλους και στο Roland Garros μεταμορφώνοντας παράλληλα τη γυναικεία εικόνα τόσο ενδυματολογικά όσο και στυλιστικά ενώ οι ιδιοτροπίες της κατά τη διάρκεια των ματς τεκμηρίωναν το γεγονός πως τη Lenglen δεν απασχολούσαν τα κλισέ της συντηρητικής εποχής της, άσχετα αν αυτό την οδήγησε τελικά σε αποκλεισμό από το ερασιτεχνικό τένις και τους αναγνωρισμένους τίτλους.

Ασθενική από τη φύση της, η σπουδαία Γαλλίδα θα φύγει από τη ζωή στα 39 της από κακοήθη αναιμία και θα ταφεί στο Παρίσι. Το 1978 θα εισαχθεί στο Hall Of Fame, το 1997 το όνομα της θα δοθεί στο δεύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο του Roland Garros, ενώ το τρόπαιο που δίνεται στις νικήτριες των γυναικών στο Γαλλικό Όπεν ονομάζεται “Coupe Suzanne Lenglen”.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν Σήμερα: Γεννιέται η Suzanne Lenglen appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα