Σέιμποθ-Γουάιλντ: “Θέλω να γίνω Νο1 στον κόσμο”

Το 2020 θα μείνει σίγουρα αξέχαστο στον 20χρονο Τιάγκο Σέιμποθ-Γουάιλντ…

Ο Βραζιλιάνος τενίστας είχε ένα αξέχαστο δίμηνο τον Φλεβάρη και τον Μάρτη όταν και κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο καριέρας στο Σαντιάγο της Χιλής κάνοντας το όνομά του ευρέως γνωστό στον χώρο του τένις πριν έρθει το lockdown του κορονοϊού.

Και όχι μόνο αυτό, καθώς ο 19χρονος τενίστας ήταν ο πρώτος που δήλωσε δημόσια ότι προσβλήθηκε από τον Covid-19 το Μάρτη.

Έκτοτε, έχει αναρρώσει πλήρως και μίλησε για το πώς πέρασε αυτήν την ταραχώδη

και πρωτοφανή περίοδο αλλά και για τα μεγαλεπήβολα μελλοντικά του σχέδια.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Προσπαθώ να κάνω προπόνηση κάθε μέρα και να μείνω σε κίνηση όσο περισσότερο γίνεται. Προσπάθησα να ζήσω όσο πιο φυσιολογικά γίνεται, αλλά πόσο φυσιολογική είναι η κατάσταση που ζούμε ;

Σαν παιδί, μεγάλωσα με τη νοοτροπία και τη σκέψη ότι μπορώ να κερδίσω τους πάντες και κάθε τουρνουά. Είναι κάτι που έχω κρατήσει μέσα μου μέχρι σήμερα. Θέλω να γίνω Νο1 στον κόσμο κάτι που σημαίνει λογικά ότι θα έχω κατακτήσει και τουλάχιστον ένα Slam.

O πατέρας μου είναι ο ήρωας μου. Αυτός μου έδωσε την πρώτη μου ρακέτα, αυτός με έβαλε στον χώρο του τένις. Μου έμαθε να πιστεύω σε μένα και στη σκληρή δουλειά. Πρέπει να έχεις 100% εμπιστοσύνη σε σένα και την ομάδα σου.

Παίζω κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο μου και να εξαρτάται η ζωή μου από αυτό. Πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις τους πάντες. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και παίξεις με έναν Τop20 παίκτη, θα χάσεις πριν καν μπεις στο court.

Ο Γκουστάβο Κουέρτεν μου έχει μιλήσει για την ένταση που πρέπει να βάλω στο παιχνίδι μου, να μείνω συγκεντρωμένος και να δω τα αποτελέσματα και την κατάταξη σαν φυσική συνέπεια της δουλειάς μου. Είναι έμπνευση για eμένα. Ήταν Νο1 και κέρδισε στο ίδιο τουρνουά Σάμπρας και Άγκασι, αυτό τα λέει όλα”.

Κώστας Αϊτάκης

The post Σέιμποθ-Γουάιλντ: “Θέλω να γίνω Νο1 στον κόσμο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα