Σάκκαρη: “Έφτασα στο Νο3 και νιώθω ότι μπορώ να γίνω καλύτερη”

Στη συνέντευξη Τύπου του Indian Wells μίλησε η Μαρία Σάκκαρη, απαντώντας αναλυτικά σε πολλές ερωτήσεις, τόσο για την πορεία της στην Καλιφόρνια και για τη μέχρι πρότινος συνεργασία της με τον Ντέιβιντ Γουίτ, όσο και για τους στόχους της, αλλά και την κρητική του κόσμου.

Η No11 του κόσμου επικράτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/3) της 21χρονης Γαλλίδας, Ντιάν Παρί, με 6-2, 3-6, 6-3, και τώρα προετοιμάζεται για την προημιτελική της “μάχη” με την Έμα Ναβάρο, με στόχο τη διεύρυνση του σερί της.

“Είχα ένα πολύ καλό πρώτο set,

ήμουν πολύ σταθερή, και πολύ υπομονετική. Σέρβιρα πολύ καλά, έκανα τις σωστές επιλογές, και νομίζω από νωρίς στο δεύτερο set είχα ευκαιρία από το 0-30 στο service της, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκα.

Μετά άρχισα να βιάζομαι λίγο. Αλλά, ξέρετε, το να παραμείνω υπομονετική και επιθετική στο τρίτο set ήταν το κλειδί. Είναι πολύ καλή παίκτρια. Πρώτη φορά την αντιμετώπισα και είμαι εντυπωσιασμένη. Αν μπορεί να εξελίξει το παιχνίδι της, μπορεί να γίνει η δεύτερη Μορεσμό.”

Μιλώντας για τον Ντέιβιντ Γουίτ, είπε: ” Είμαστε μόνο μια εβδομάδα μαζί, δεν μπορεί απλά να μπει και να τα αλλάξει όλα, ειδικά πριν από ένα πολύ μεγάλο τουρνουά. Το είπα και στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου μου, είναι απλά πολύ χαλαρός.

Αυτό χρειάζομαι, γιατί είμαι πολύ σκληρή με τον εαυτό μου, οπότε χρειάζομαι κάποιον που δεν με αγχώνει και αυτό κάνει πολύ καλά ο Ντέιβιντ. Προφανώς έχει και απίστευτη εμπειρία. Και από πνευματικής άποψης νιώθω απλώς ότι είναι πολύ, πολύ χαλαρός.

Αυτό είναι που μου αρέσει πολύ. Όπως είπα, είναι τόσο αστείος, που απλώς απολαμβάνω τον χρόνο μου μαζί του εντός και εκτός γηπέδου. Δένεται πολύ καλά με την υπόλοιπη ομάδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί περνάμε πολύ χρόνο ο ένας με τον άλλον.

Για τους στόχους αυτής της συνεργασίας, είπε: “Θέλω να βελτιωθώ. Έφτασα στο Νο3 και νιώθω ότι μπορώ να γίνω καλύτερη. Έχω ξαναπεί ότι υπάρχουν μερικές παίκτριες που έχουν κάνει το έξτρα βήμα στην καριέρα τους, και θέλω να προσπαθήσω να τις φτάσω.

Δουλεύοντας με τον Ντέιβιντ, νιώθω ότι μπορώ να το κάνω αυτό. Νιώθω ότι έχω τις αθλητικές ικανότητες. Πνευματικά μπορώ να βελτιωθώ και όσον αφορά το τένις, δεν χρειάζεται να αλλάξω το παιχνίδι μου. Απλώς πρέπει να προσθέσω μερικά πράγματα.”

Για το αν είχε μείνει στάσιμη, είπε: “Λίγο ναι. Δεν κατηγορώ κανέναν, φυσικά, παρά μόνο τον εαυτό μου. Δοκιμάζω νέα πράγματα και προσπαθήσω να γίνω καλύτερη, πιστεύω πραγματικά ότι έχω μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο και να δώσω στον εαυτό μου την καλύτερη ευκαιρία να γίνω μια από τους καλύτερες παίκτριες ξανά.”

Για τις διαφορές με τον Τομ Χιλ, είπε: “Κάθε προπονητής έχει διαφορετική προσέγγιση. Ο Ντέιβιντ τα κρατάει όλα απλά. Όταν μιλάμε στο ζέσταμα, δεν εστιάζουμε σε λεπτομέρειες πριν το ματς. Μου υπενθυμίζει μερικά πράγματα και αυτό είναι. Ίσως θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν ξέρω πώς θα είναι από εδώ και πέρα, αλλά νιώθω ότι λειτουργεί αυτό.”

Για την κριτική του κόσμου, είπε: “Δε με ενδιαφέρει πολύ τι λένε. Ξέρεις, αν θέλουν να με κρίνουν επειδή είμαι No9 στον κόσμο ή No10, μπορούν να το κάνουν. Είμαι μια από τους καλύτερες παίκτριες στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολύ καλό και θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω που συνεχίζουν να το κάνουν, γιατί έτσι υπενθυμίζω στον εαυτό μου τι έχω πετύχει. Αν αυτοί σταματήσουν να το κάνουν, τότε ίσως σταματήσω να το κάνω!

Παιδιά, συνεχίστε να το κάνετε. Σας παρακαλώ, συνεχίστε να λέτε βλακείες για μένα, αλλά είμαι εδώ και είμαι εδώ για να γίνω καλύτερη και είμαι εδώ για να βελτιωθώ. Συγγνώμη για τα… γαλλικά μου (είπε γελώντας).”

Για την Έμα Ναβάρο. είπε: “Είναι πολύ καλή. Είναι αστείο, γιατί όταν παίζαμε το Tie Break Tens, ο Μπεν Σέλτον με πλησίασε και μου είπε “wow είναι πολύ καλή, είναι καταπληκτική παίκτρια”. Απάντησα “ναι Μπεν είναι χαμηλών τόνων, πολύ, πολύ καλή”.

Eίναι πολύ ταλαντούχα και τόσο χαλαρή. Είναι επίσης ένα πολύ καλό κορίτσι. Έχει ποικιλία στο παιχνίδι της. Της αρέσουν τα slice, της αρέσει να πιέζει στην επιστροφή. Θα απολαύσω τον αυριανό αγώνα. Είναι σε τοπ φόρμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της.

Θα προκαλέσω τον εαυτό μου άλλη μια φορά. Παίξαμε μόλις πριν από ένα μήνα, αλλά οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Θα έχει τον κόσμο μαζί της ως ντόπια, και εγώ απλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο.”

The post Σάκκαρη: “Έφτασα στο Νο3 και νιώθω ότι μπορώ να γίνω καλύτερη” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα