Indian Wells: Έσωσε MP και απέκλεισε τον Φριτς ο Ρούνε (vid)

Σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του BNP Paribas Open με ανατροπή επί του Τέιλορ Φριτς, εξασφάλισε ο Χόλγκερ Ρούνε, αποδεικνύοντας το πόσο ανθεκτικός και ποιοτικός τενίστας είναι.

Ο 20χρονος Δανός, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το ντέρμπι του 4ου γύρου απέναντι στο γηπεδούχο Τέιλορ Φριτς, όμως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έσωσε match point την ώρα που σέρβιρε στο 4-5 του 2ου σετ

και με 2-6, 7-6(2), 6-3 επί του Αμερικανού, πήρε την πρόκριση για τους “8” καλύτερους του πρώτου ATP Masters 1000 της σεζόν.

Εκεί, τον περίμενε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που έκανε επίδειξη δύναμης νωρίτερα κόντρα στον φορμαρισμένο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

And there it is @holgerrune2003 saves a match point against Fritz to reach the QF in #TennisParadise! pic.twitter.com/b5IL0u4MGc

Tennis TV (@TennisTV) March 14, 2024

“Ήταν τρελό. Απλά έμεινα όρθιος και συνέχισα να παλεύω. Προσπάθησα να παίξω κάθε πόντο ξεχωριστά και κατάφερα να ανεβάσω το επίπεδό μου εντυπωσιακά στο τελείωμα το 2ου σετ. Είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα μέχρι και το 2ο σετ. Είμαι χαρούμενος που συνέχισα να παλεύω και να πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω” είπε ο Ρούνε ο οποίος τελείωσε το ματς με 29 winners.

Μετά το μονόπλευρο εναρκτήριο σετ, ο Φριτς φαινόταν πιο επικίνδυνος από τον αντίπαλό του και στο 2ο σετ, φτάνοντας μάλιστα σε match point στο 4-5, 30/40. Από τη στιγμή που έσωσε το match point, ο Ρούνε ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, πλησίασε περισσότερο το βασική γραμμή και χάρη σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο tie break, κατάφερε να ισοφαρίσει.

Με τη ψυχολογία υπέρ του, ο Δανός συνέχισε δυνατά και στο καθοριστικό κομμάτι του αγώνα, πετυχαίνοντας το μοναδικό του break στο 4ο game (3-1) που ήταν και το μόνο break που δέχθηκε ο Φριτς όλη την εβδομάδα.

BOOM @holgerrune2003 pic.twitter.com/L8bqZsQcq6

Tennis TV (@TennisTV) March 14, 2024

“Είμαι ένας παίκτης που επιτίθεται. Δεν με νοιάζει ποιος είναι ο αντίπαλος. Θα επιτεθώ όπως και να έχει. Κόντρα στον Ντανίλ θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Η μόνη ομοιότητα των δυο είναι ότι έχουν μεγάλο σερβίς. Είναι εντελώς διαφορετικοί παίκτες” είπε ο Ρούνε ενόψει του σπουδαίου προημιτελικού με τον Ρώσο.

The Final 8 at @BNPPARIBASOPEN 2024

Choose your four semi-finalists… pic.twitter.com/1c6NNNldcF

Tennis TV (@TennisTV) March 14, 2024

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h

The post Indian Wells: Έσωσε MP και απέκλεισε τον Φριτς ο Ρούνε (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα