Ρούμπλεφ: “Ήταν μια εκπληκτική σεζόν για μένα”

Παρά τη διάπραξη ενός διπλού σφάλματος, την στιγμή που κατείχε match point σε ένα must-win round robin αγώνα στο Nitto ATP Finals, το συναίσθημα του Αντρέι Ρούμπλεφ μετά την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά δεν ήταν η απογοήτευση.

Ο Ρώσος, ο οποίος δεν είναι πλέον σε θέση να προκριθεί στα ημιτελικά, έδειξε ευγνωμοσύνη για τις επιτυχίες που έχει βιώσει αυτή τη σεζόν και επικεντρώθηκε στο ότι μπορεί να διδαχθεί από τη δεύτερη ήττα του στο τουρνουά το βράδυ της Τρίτης.

“Είμαι ευγνώμων για αυτή τη σεζόν. Δεν μπορώ να

παραπονεθώ”, δήλωσε ο Ρούμπλεφ. “Κέρδισα τόσα πολλά τουρνουά φέτος, περισσότερα από ό, τι σε όλη την υπόλοιπη καριέρα μου. Μπήκα επίσης στο Top 10 για πρώτη φορά, οπότε αυτή η σεζόν ήταν καταπληκτική για μένα.”

Κάποια στιγμή , φαινόταν ότι ο Ρούμπλεφ θα πάει πίσω στα αποδυτήρια της O2 Arena, σε λιγότερο από μία ώρα παιχνιδιού. Κατάφερε να κατακτήσει μόλις ένα game στο πρώτο σετ, το οποίο ο Τσιτσιπάς κέρδισε σε μόλις 19 λεπτά.

Ωστόσο ο Ρούμπλεφ έθεσε το παιχνίδι του στο δεύτερο σετ και έφτασε ένα βήμα πριν την πρώτη νίκη του στο elite eight-man event. Ο Νο8 της Παγκόσμιας κατάταξης δήλωσε υπερήφανος για την ψυχική δύναμη που έδειξε και για το ότι σχεδόν “γύρισε το παιχνίδι”, μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Είναι εκπληκτικό ότι θα μπορούσα να γυρίσω αυτόν τον αγώνα”, είπε ο Ρούμπλεφ. “Βασικά, θα έπρεπε να έχει τελειώσει ίσως με 6-1, 6-3, όμως πάλεψα μέχρι το τέλος και έφτασα στο σημείο να έχω match point …. Είχα την ευκαιρία μου να κερδίσω τον αγώνα, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος με την ψυχική δύναμη που έδειξα σήμερα. Αυτό πρέπει να κρατήσω για να αγωνιστώ εναντίον του Ντομινίκ, καθώς κόντρα στον Τίμ πρέπει να έχεις πραγματικά ισχυρή ψυχική δύναμη και να παίξεις καταπληκτικά”.

Γιάννης Μαύρος

The post Ρούμπλεφ: “Ήταν μια εκπληκτική σεζόν για μένα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα