Πρώτος ημιφιναλίστ ο εκπληκτικός Καράτσεφ – VIDEO

Για ενάμιση σετ ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έδειχνε πολύ δυνατός και έτοιμος να αρπάξει τη χρυσή ευκαιρία που του παρουσιαζόταν για επιστροφή σε έναν Grand Slam ημιτελικό, ωστόσο ένας τραυματισμός δεν επέτρεψε στον Βούλγαρο να συνεχίσει το εξαιρετικό του ξεκίνημα στον προημιτελικό κόντρα στον Ασλάν Καράτσεφ και έτσι ο Ρώσος ήταν αυτός που εξασφάλισε το πρώτο, χρονικά, εισιτήριο για τους “4” του Australian Open.

O

27χρονος, Νο114 της παγκόσμιας κατάταξης, έγινε ο πρώτος τενίστας στην Open Era που στο ντεμπούτο του σε Grand Slam τουρνουά, προκρίνεται στα ημιτελικά ενός Major μετά τη σπουδαία νίκη με 2-6, 6-4, 6-1, 6-2 επί του λαβωμένου Ντιμιτρόφ.

Παράλληλα, είναι μόλις ο 5ος τενίστας που από τα προκριματικά φτάνει στην 4αδα Grand Slam, συνεχίζοντας την ονειρική του πορεία στη Μελβούρνη.

Semifinal bound @AsKaratsev becomes the first man in the Open Era to reach the semifinals in a Grand Slam debut @Kia_Worldwide | #Kia | #MovementThatInspires | #KiaTennis pic.twitter.com/SDQn5BCWhb

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 16, 2021

“Είναι απίστευτο συναίσθημα. Πρώτη φορά main draw και πρώτη φορά ημιτελικά. Ήταν δύσκολο για μένα στην αρχή να διαχειριστώ το άγχος μου. Ξεκίνησα στο 2ο σετ να παίζω καλύτερα και είδα τον Ντιμιτρόφ να δυσκολεύεται από το 3ο και μετά” είπε ο Καράτσεφ αμέσως μετά.

Το ξεκίνημα του ματς στη Rod Laver Arena ήταν εντελώς διαφορετικό, με τον Ντιμιτρόφ να κυριαρχεί και τον Καράτσεφ να φαίνεται πολύ αγχωμένος στο ντεμπούτο του σε προημιτελική φάση Grand Slam, κάνοντας το ένα αβίαστο μετά το άλλο.

Έτσι, ο 29χρονος Βούλγαρος Νο21 στον κόσμο, έφτασε άνετα στο 6-2 και πήρε το προβάδισμα στα σετ.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Ντιμιτρόφ έδειχνε ολοένα και πιο βαρύς, σαν κάτι να τον κρατούσε πίσω. Το break του Καράτσεφ στο 9ο game (5-4) του 2ου σετ ήταν το σημείο που γύρισε ολοκληρωτικά το ματς, με τον Ρώσο να ισοφαρίζει σε 1-1.





Ο Ντιμιτρόφ κινούνταν με δυσκολία στο court και η δουλειά του Ρώσου έγινε ακόμα πιο βατή στη συνέχεια αφού κυριάρχησε στα δύο επόμενα σετ και δεν χρειάστηκε καν να σώσει ευκαιρία για break του αντιπάλου του.

Προς τιμήν του, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ δεν αποσύρθηκε και ολοκλήρωσε τον αγώνα, μετά από 2 ώρες και 32 λεπτά με τον Καράτσεφ να περιμένει στην 4αδα το νικητή του 2ου προημιτελικού μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (12:00GR).



MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Πρώτος ημιφιναλίστ ο εκπληκτικός Καράτσεφ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα