Χένμαν: ”Χρυσή ευκαιρία για τον Τσιτσιπά κόντρα στον Ράφα”

Ο Τιμ Χένμαν σε δηλώσεις που έκανε στο Eurosport, τόνισε πώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μια πολύ καλή ευκαιρία, μετά την απόσυρση του Ματέο Μπερετινί, να παίξει «φουλ» ξεκούραστος απέναντι στον μεγάλο Ράφαελ Ναδάλ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί σήμερα στην Rod Laver Arena, αφού είδε τον αντίπαλο

του να μην κατεβαίνει εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού.

Ο Νο.6 στο κόσμο πια έχει την ευκαιρία έχοντας «γεμάτες» μπαταρίες και πλήρως ξεκούραστος να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία απέναντι στον «Ράφα».

Ο άλλοτε σπουδαίος Βρετανός τενίστας Τιμ Χένμαν τόνισε ότι αυτή είναι αν μη τι άλλο μια «χρυσή» ευκαιρία για τον Έλληνα παίκτη.

”Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμο για τον Στέφανο, το γεγονός ότι θα πάει ξεκούραστος, δεν υπάρχει ακόμη αμφιβολία για αυτό,” τόνισε ο Χένμαν στο Eurosport.

”Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον Ναδάλ, πρέπει να είσαι 100% έτοιμος και γεμάτος ενέργεια. Ο Τσιτσιπάς θα έχει αυτή την ευκαιρία και νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό πλεονέκτημα για να το εκμεταλλευτεί.”

Πλέον, ο Έλληνας τενίστας στρέφει τη προσοχή του απέναντι στον μεγάλο Ισπανό, σε μια πολύ σημαντική αναμέτρηση για τον ίδιο. Ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει πριν δύο χρόνια στα ημιτελικά του Australian Open, ωστόσο τώρα έχοντας ωριμάσει σε μεγαλύτερο βαθμό και όντας πιο έμπειρος στο να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις τα πράγματα είναι διαφορετικά απέναντι στον κάτοχο 20 Grand Slam.

Για τον Στέφανο, τα παιχνίδια παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία, με τη παράδοση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις να λέει 6-1 υπέρ του «Ράφα», ωστόσο ο Έλληνας παίκτης φιλοδοξεί να πετύχει μια σπουδαία νίκη και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά σε έναν τελικό Grand Slam.

Ο Ισπανός κατάφερε στη δική του αναμέτρηση να επικρατήσει σχετικά εύκολα του Φάμπιο Φονίνι με 6-3, 6-4, 6-2 και πλέον αυτός με τη σειρά του στρέφεται στο ματς απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Χένμαν: ”Χρυσή ευκαιρία για τον Τσιτσιπά κόντρα στον Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα