Πρώτος για Λονδίνο ο Ναδάλ! – VIDEO

Ο Ράφαελ Ναδάλ έγινε ο πρώτος τενίστας που εξασφαλίζει μαθηματικά τη συμμετοχή του στο ATP Finals

Για 15η συνεχόμενη χρονιά, ο Ράφαελ Ναδάλ προκρίνεται στο τουρνουά των “8” κορυφαίων της σεζόν που φέτος θα διεξαχθεί για προτελευταία χρονιά στην O2 Arena του Λονδίνου, πριν μετακομίσει το 2021 στο Τορίνο.

Ο Ισπανός, μετά την κατάκτηση του Γαλλικού Όπεν για 12η φορά στην καριέρα του,

ξεπέρασε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Νο1 της ATP Race από την οποία προκύπτουν οι οχτώ που θα συμμετάσχουν στο ATP Finals και με την παρουσία του στα ημιτελικά του Wimbledon, εξασφάλισε και μαθηματικά μια θέση στην Ο2 Arena.

Το ATP Finals θα διεξαχθεί 10-17 Νοεμβρίου 2019 και είναι το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που δεν έχει στην τροπαιοθήκη του ο Ναδάλ. Έχει δύο συμμετοχές σε τελικους (2010, 2013), όμως δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του πιο σημαντικού indoor τουρνουά της χρονιάς.

Πέρυσι, ο Ναδάλ δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού ενώ και το 2017 κατάφερε να παίξει μόλις έναν αγώνα στη φάση των ομίλων, πριν αποσυρθεί από τη συνέχεια.

Γενικά, είναι ένα τουρνουά που παιδεύει πολύ τον Ναδάλ καθώς βρίσκεται στο τέλος της χρονιάς, διεξάγεται στη χειρότερη, για τον Ισπανό, επιφάνεια και η καταπόνηση από ολόκληρη τη σεζόν, αποτυπώνεται στο ταλαιπωρημένο σώμα του.

Επόμενος για το Λονδίνο είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals, αν υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Wimbledon. Διαφορετικά, θα περιμένει τα Αμερικάνικα Masters για να το καταφέρει.

The post Πρώτος για Λονδίνο ο Ναδάλ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα