“ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ” ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ Η ΜΑΡΙΑ – VIDEO

19:07 4/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια επική ανατροπή και κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο σε επίπεδο WTA, κερδίζοντας την Γιοχάνα Κόντα στον μεγάλο τελικό του Morocco Open, στο Ραμπάτ…

“Χρυσή” ημέρα για το ελληνικό τένις.

Η Μαρία Σάκκαρη “έσπασε” το ρόδι και κατέκτησε με μια σπουδαία εμφάνιση, τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, κερδίζοντας το πρώην Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Γιοχάνα Κόντα, παρότι έμεινε

πίσω στο σκορ με σετ και μπρέικ!

Τι κι αν έβλεπε την Βρετανή τενίστρια να προηγείται με 2-6, 2-4 ; Τι κι αν θεωρούνταν πολύ μεγάλο αουτσάιντερ εκείνη τη χρονική στιγμή ; Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, έκανε… το μαγικό. Το ακατόρθωτο.

Μαζεύοντας τα κομμάτια της ενώ βρέθηκε σε δεινή θέση, πίστεψε στον εαυτό της, πίεσε την Κόντα, την ανάγκασε σε εύκολα λάθη και της πήρε τον αέρα, κάνοντας ένα απίθανο finish στον τελικό του Ραμπάτ.

Κερδίζοντας τα 10 από τα τελευταία 11 γκέιμς που παίχτηκαν, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε τελικά με 2-6, 6-4, 6-1 της Βρετανής, Νο47 τενίστριας του κόσμου αυτή τη στιγμή, μετά από δυο ώρες μάχης, και αναδείχθηκε έτσι πρωταθλήτρια στο Ραμπάτ για το 2019!

First title FEELS @mariasakkari recovers from trailing a set and a break to defeat Johanna Konta 2-6, 6-4, 6-1 and win her first career WTA singles title at #WTARabat. pic.twitter.com/JzYp8Yk2MN

WTA (@WTA) 4 Μαΐου 2019


Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος για Ελληνίδα τενίστρια στο Tour της WTA, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Ήταν η Λένα Δανιηλίδου όταν και κατέκτησε τον τελευταίο “γαλανόλευκο” τίτλο, στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας το 2008, με Walkover απέναντι στην Βέρα Ζβονάρεβα.

Αψεγάδιαστη εβδομάδα για την Σάκκαρη στο Μαρόκο, με πέντε νίκες και απολογισμό 10-1 σετ. Την επόμενη εβδομάδα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη και στο πολύ δυνατό Mutua Madrid Open (δείτε την κλήρωση της ΕΔΩ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μαρία δεν μπήκε καλά στο ματς και άφησε το άγχος να την διαπεράσει, με την Γιοχάνα Κόντα να εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα για την κατάκτηση του εναρκτήριου κομματιού της αναμέτρησης.

Η Βρετανή πήρε κεφάλι με μπρέικ (1-2) και όχι απλά το κράτησε με άνεση, αλλά έφτασε μάλιστα να προηγείται με 1-5, δείχνοντας πως θα κάνει δικό της το πρώτο σετ, εύκολα ή δύσκολα.

Τελικά, η Σάκκαρη αν και μείωσε σε 2-5, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο με την Κόντα να κάνει το 0-1 παίρνοντας το σετ με 2-6.

acquired and zeroing in@JohannaKonta sits a set away from the #WTARabat title after taking the first 6-2. pic.twitter.com/O9xKXsT6ka

WTA (@WTA) 4 Μαΐου 2019


Το δεύτερο κομμάτι του τελικού, ξεκίνησε και πάλι με την Κόντα να προηγείται με μπρέικ και να γίνεται το απόλυτο αφεντικό στο ματς (2-3).

Η Βρετανή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-4, ενώ στο 3-4 ξεκίνησε το σέρβις γκέιμ της με 30-0, ούσα σε πολύ πλεονεκτική θέση για να φτάσει ένα γκέιμ μόλις μακριά από τον τίτλο στο Ραμπάτ.

Η Σάκκαρη όμως, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Ψυχωμένη, χωρίς να σταματήσει να πιστεύει στον εαυτό της ποτέ, έβαλε τις βάσεις για μια σπουδαία ανατροπή στο όγδοο γκέιμ του δευτέρου σετ.

Στην δεύτερη ευκαιρία της για μπρέικ στον τελικό, η Μαρία “έσπασε” το σερβίς της Βρετανής, έκανε το 4-4 και ξεκίνησε την σπουδαία αντεπίθεση της, που ολοκληρώθηκε με… το τρόπαιο της πρωταθλήτριας.

Αφού προηγήθηκε με 5-4, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γύρισε από το 40-0 στο σερβίς της Κόντα, έκανε το δεύτερο σερί μπρέικ της στο ματς και στο δεύτερο σετ πόιντ της, πανηγύρισε την κατάκτηση του δευτέρου σετ, κάνοντας το 1-1 στον τελικό.

A break to win the set!@mariasakkari takes the second 6-4 to force a decider for the #WTARabat title. pic.twitter.com/anDhO4cEsF

WTA (@WTA) 4 Μαΐου 2019


Στο τρίτο και καθοριστικό σετ θα κρινόταν ο τίτλος και δεν θα μπορούσε να μην μπει με περίσσια αυτοπεποίθηση η Μαρία, παίζοντας με ψυχολογία και… πνεύμα νικήτριας, μιας και είχε γυρίσει από μια πολύ δύσκολη θέση.

Η 23χρονη έχασε ένα γκέιμ μόλις σε ολόκληρο το σετ (1-1) και κερδίζοντας πέντε(!) σερί, έφτασε στο εκκωφαντικό 6-1, που της χάρισε τον παρθενικό τίτλο της καριέρας της, στην δεύτερη προσπάθειά της σε τελικό WTA τουρνουά.

Το Ραμπάτ είναι δικό της από φέτος, αν και δεν προλαβαίνει να το χαρεί τόσο πολύ μιας και πρέπει να πετάξει άρον άρον για την Μαδρίτη όπου θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στο Madrid Open, η σημερινή μέρα είναι όλη δική της και την αξίζει.

Πολλά συγχαρητήρια Μαρία !!

WTA MOROCCO OPEN SINGLES DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ” ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ Η ΜΑΡΙΑ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα