Η κλήρωση του Masters της Μαδρίτης! – DRAW

14:55 4/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Το πιο δυνατό, ίσως, τουρνουά της φετινής ATP ξεκινά την Κυριακή (5/5), στην πρωτεύουσα της Ισπανίας με τον Ρότζερ Φέντερερ να βρίσκεται στο ταμπλό του Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο ταμπλό του Ραφαέλ Ναδάλ!

Τι απίστευτη εβδομάδα τένις μας περιμένει στο φετινό Madrid Masters!

Σε ένα τουρνουά που τυχαίνει να συνυπάρχουν πολλά “ορόσημα”!

Από την επανεμφάνιση του Ρότζερ Φέντερερ στο χώμα μετά από τρία χρόνια απουσίας μέχρι το farewell τουρνουά του τεράστιου Νταβίντ Φερέρ ο οποίος αποχαιρετά το τένις έχοντας μία πολύ “πλούσια”

καριέρα έχοντας λάβει φυσικά την αναγνώριση όλων!

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, το πρωινό του Σαββάτου η κλήρωση για το κυρίως ταμπλό όπου, όπως καταλαβαίνετε, γίνεται ο “κακός χαμός” με την ταυτόχρονη παρουσία όλων, σχεδόν, των κορυφαίων τενιστών του κόσμου!

Εκ πρώτης όψεως, βλέπουμε καταρχάς τον Ρότζερ Φέντερερ να βρίσκεται στο ταμπλό του Νόβακ Τζόκοβιτς, και τον αντιμετωπίζει σε έναν ενδεχόμενο ημιτελικό ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει τον “αιώνιό” του αντίπαλο, Ράφα Ναδάλ, μόνο στον τελικό της διοργάνωσης!

Αντίθετα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχει το τιμητικό Νο8 του ταμπλό, βρίσκεται στο άκρο του Ραφαέλ Ναδάλ τον οποίο επίσης αντιμετωπίζει ενδεχομένως στα ημιτελικά ενώ, αν κάνει το μπαμ και φτάσει στον τελικό ενός τόσο σπουδαίου τουρνουά, εκεί μόνο μπορεί να συναντήσει τους Φέντερερ ή Τζόκοβιτς.

Φυσικά, προηγούνται πολλές δύσκολες μάχες νωρίτερα για όλους τους προαναφερθέντες τενίστες σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τουρνουά των τελευταίων ετών!

Ξεκινώντας από τον Στέφανο Τσιτσιπά που έχει ακόμα υποχρεώσεις στο Εστορίλ έχοντας προκριθεί στον ημιτελικό γύρο, ξεκινάει με bye τον πρώτο του γύρο ενώ αντιμετωπίζει τον Ζοάο Σόουζα ή έναν qualifier στη συνέχεια.

Στον τρίτο γύρο είναι αρκετοί οι πιθανοί αντίπαλοι, όλοι όμως στα μέτρα του.

Φερνάντο Βερντάσκο, Χάουμε Μουνάρ ή Κάρεν Κατσάνοφ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Στεφ στους “16” της διοργάνωσης.

Προχωρώντας στον προημιτελικό γύρο, εκεί οι Μπόρνα Τσόριτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ φαντάζουν οι πιθανότεροί του αντίζηλοι, και πάλι, ο Στεφ δεν έχει να φοβάται τίποτα κόντρα σε αυτούς τους, ποιοτικούς το δίχως άλλο, τενίστες.

Στον ημιτελικό γύρο δεσπόζει φυσικά η παρουσία του πεντάκις πρωταθλητή στην Ισπανία, Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίος, όπως θα δείτε όμως, είχε μια πολύ απαιτητική κλήρωση…

Δίχως να υποβαθμίζουμε την αναμφισβήτητη δυσκολία που έχει ένα τέτοιο τουρνουά, η κλήρωση είναι μάλλον ευνοϊκή για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος, θα χρειαστεί βέβαια, το πολύ καλό του τένις για να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό γύρο, κάτι το οποίο δεν φαντάζει ανέφικτο.

Πολύ δύσκολη κλήρωση περιμένει το Νο2 του ταμπλό, Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Ισπανός φτάνει άτιτλος στον Μάιο μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, δεν συμμετείχε καν στον τελικό σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη και πλέον η πίεση συσσωρεύεται σε ένα τουρνουά που, εν συγκρίσει με άλλα χωμάτινα, είχε στην καριέρα του την “μικρότερη” κυριαρχία.

Με bye στον πρώτο γύρο, τα δύσκολα αρχίζουν ήδη από τον δεύτερο για τον 32χρονο Ισπανό που αντιμετωπίζει τον νικητή της σούπερ καναδικής μονομαχίας των Ντένις Σαποβάλοφ και Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ που δεσπόζει σαν ένα από τα καλύτερα ματς του πρώτου γύρου.

Εν συνεχεία, Φίλιπ Κολσράιμπερ και Νικολόζ Μπασιλασβίλι είναι δύο επικίνδυνοι τενίστες στο χώμα για τον τρίτο γύρο του Ράφα πριν φτάσουμε σε έναν πολύ απαιτητικό προημιτελικό κόντρα σε έναν εκ των Νισικόρι, Βαβρίνκα ή Μεντβέντεφ!

Μετά, έχουμε τους Τσιτσιπά και Ζβέρεφ ή όποιον άλλο επιβιώσει από το αντίστοιχο quarter και φυσικά, μετά περιμένει ίσως ένας εκ των Τζόκοβιτς/Φέντερερ τον Ναδάλ που, όπως καταλαβαίνετε, θα χρειαστεί να επιστρέψει στα πολύ καλά του αν θέλει να μην έχει αντίστοιχη μοίρα όπως αυτή στις δύο προηγούμενες χωμάτινες διοργανώσεις…

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, δεσπόζει φυσικά η παρουσία των Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ που τέθηκαν για τελευταία φορά αντιμέτωποι στο χώμα στο Masters της Ρώμης το 2015 με νικητή τον Νόλε.

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις μετά το τέλειο Αυστραλιανό Όπεν, θεωρητικά δεν έχει κακή κλήρωση αλλά θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με όσα έδειξε στο Μόντε Κάρλο.

Ξεκινά και αυτός με bye έχοντας πιθανό αντίπαλο τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ή έναν qualifer στον δεύτερο γύρο.

Θυμίζουμε ότι ο Βούλγαρος είχε κερδίσει παλαιότερα τον Νόλε σε αυτό του τουρνουά, το 2013.

Εν συνεχεία, Μάρκο Τσεκινάτο ή Ντιέγο Σβάρτζμαν είναι τενίστες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον Νόλε, ειδικά στο χώμα ενώ Μάριν Τσίλιτς, Νικ Κύργιος και Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, παρά το γεγονός ότι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν φαίνεται να βρίσκονται σε καλή κατάσταση μην έχοντας παίξει και πολύ στο χώμα φέτος, είναι δυνητικά οι αντίπαλοί του στα προημιτελικά.

Μετά, όλοι περιμένουν την τιτανομαχία με τον Ρότζερ Φέντερερ, η αλήθεια είναι όμως ότι ο “Βασιλιάς” έχει στο ταμπλό του παίκτες όπως ο Φονίνι και ο Ντομινίκ Τιμ, οπότε και αυτοί είναι πιθανοί αντίπαλοι του Τζόκοβιτς στα ημιτελικά.

Και περνάμε στον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ!

Τρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε χωμάτινο τουρνουά, στη Ρώμη το 2016, ο Ροτζ, απαλλαγμένος από το άγχος και τις υψηλές προσδοκίες ξεκινά με bye και στη συνέχεια με έναν εκ των Γκασκέ ή τον Ισπανό Νταβίντοβιτς-Φοκίνα που έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Εστορίλ!

Στη συνέχεια, Νταβίντ Γκοφάν και Γκαέλ Μονφίς είναι ξεκάθαρα υπολογίσιμοι αντίπαλοι για τον Φέντερερ στον τρίτο γύρο ενώ, αν ο Ελβετός συνεχίσει νικηφόρα, θα έχει το πρώτο του πολύ μεγάλο τεστ στο χώμα στα προημιτελικά κόντρα σε Φονίνι ή Tιμ!

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον Νταβίντ Φερέρ που κληρώθηκε στον πρώτο γύρο κόντρα σε έναν συμπατριώτη του και έναν τενίστα που του μοιάζει πάρα πολύ στο στιλ και στη φιλοσοφία παιχνιδιού, τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Αυτό, ίσως, είναι το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του 37χρονου Ισπανού ο οποίος πάντως βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και, αν κερδίσει, παίζει με τον ντεφορμέ Αλεξάντερ Ζβέρεφ στη συνέχεια (τον έχει κερδίσει ήδη μια φορά φέτος!).

Ενδιαφέροντες αγώνες 1ου γύρου

Σβάρτζμαν-Τσεκινάτο
Κύργιος-Στρουφ
Λάγιοβιτς-Τζέρε
Φονίνι-Εντμουντ
Μουνάρ-Κατσάνοφ
Φερέρ-Μπαουτίστα Αγούτ
Πέγια-Μεντβέντεφ
Τιάφο-Μπασιλασβίλι
Σαποβάλοφ-Οζέρ-Αλιασίμ

MADRID MASTERS SINGLES DRAW | OOP(-2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Η κλήρωση του Masters της Μαδρίτης! – DRAW appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα