Πρεμιέρα-θρίλερ με αίσιο τέλος για τον “Βασιλιά” – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ “φλέρταρε” με έναν ακόμα πρόωρο αποκλεισμό στο Miami Open, ωστόσο, ακόμα και στην μέτρια, το λιγότερο, μέρα του βρήκε τη δύναμη να κερδίσει τον Ράντου Άλμποτ “σώζοντας” την παρουσία του στη διοργάνωση!

Κοντά σε έναν back to back οδυνηρό αποκλεισμό στο Miami Open βρέθηκε ξανά ο Ρότζερ Φέντερερ!

Δώδεκα μήνες πριν, προερχόταν ξανά από έναν οδυνηρά χαμένο τελικό στο Indian Wells (είχε match points κόντρα στον Ντελ Πότρο) και ηττήθηκε στην πρεμιέρα του στο Miami

από τον Θανάση Κοκκινάκη ενώ ήταν ο υπερασπιστής του τίτλου.

Παραλίγο να βλέπαμε το ίδιο σενάριο και το 2019 με τον Φέντερερ να προέρχεται ξανά από χαμένο τελικό στην Καλιφόρνια, ήταν αγνώριστος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα του κόντρα στον Ράντου Άλμποτ, ωστόσο, μπόρεσε να κερδίσει αρκετούς κρίσιμους πόντους σε δεύτερο και τρίτο σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του εκπληκτικού, φέτος, Μολδαβού με 4-6, 7-5, 6-3 σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες αγώνα.

Παρά τη νίκη, η εικόνα που έβγαλε ο “Βασιλιάς” του αθλήματος στο κορτ, στην πρώτη του παρουσία στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι ήταν, το λιγότερο, προβληματική με χτυπητές αδυναμίες σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του.

Πρώτα σερβίς έβγαιναν με αστάθεια, από τη βασική γραμμή ούτε το forehand ούτε το backhand “δούλεψαν” συστηματικά ενώ οι επιστροφές του ήταν αγνώριστες.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το μεστό και πολύ μεθοδικό παιχνίδι του Άλμποτ, που βρίσκεται σε winning momentum στο τουρ φέτος, έκαναν το ματς θρίλερ και κόντεψαν να στοιχίσουν πικρά στον “Μαέστρο”.

Το πρώτο σετ του αγώνα ήταν και το χειρότερο όσον αφορά στον Φέντερερ που μπήκε πολύ νωθρά στο ματς και συνέχισε έτσι σε όλη τη διάρκεια του σετ μην μπορώντας να βρει τον παραμικρό ρυθμό στο παιχνίδι του.

Ξεκίνησε δεχόμενος break, είχε άμεσα τέσσερις συνολικά ευκαιρίες για break back αλλά, κλασικά(!), τις απόλεσε και εν συνεχεία δεν κατάφερε ξανά να απειλήσει το σερβίς του Μολδαβού που έπαιζε πολύ αποτελεσματικό τένις στοχεύοντας το κακό backhand του Φέντερερ αλλά και “σκοτώνοντας” όλες τις ρηχές μπάλες.

Όσοι περίμεναν ένα ξέσπασμα του “Βασιλιά” στο δεύτερο σετ έμειναν στην…αναμονή καθώς δεν άλλαξαν ριζικά τα πράγματα.

Τα λάθη συνέχισαν να έρχονται όσον αφορά στον Φέντερερ ενώ ο Άλμποτ συνέχισε εκνευριστικά σταθερά να προκαλεί όλων των λογιών τα προβλήματα στον αντίπαλό του.

Μάλιστα, ο Ελβετός σούπερσταρ παραλίγο να βρεθεί με break πίσω και στο δεύτερο σετ, στα μισά του, μετά από σωρεία αβίαστων λαθών.

Εκεί ήρθε ο άσος που του αναπτέρωσε το ηθικό και το hold που τον ώθησε να ανεβάσει κάπως τον ρυθμό του.

Ξαφνικά, ο Άλμποτ άρχισε να πιέζεται όλο και περισσότερο στο σερβίς του, ο Φέντερερ γυρόφερνε το σπάσιμο σερβίς που τελικά ήρθε στο τέλειο χρονικά σημείο του 6-5 καθώς του έδωσε το δεύτερο σετ!

Όμως, ούτε στο τρίτο σετ κατάφερε να πάρει μια…ανάσα και να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

Ο Άλμποτ δεν έλεγε να ξεκολλήσει από πάνω του, συνέχισε να παίζει πολύ καλά ενώ ο Φέντερερ ήταν μεν καλύτερος σε σχέση με την κάκιστη εικόνα της αρχής του ματς αλλά όχι ακόμα αρκετός.

Χρειάστηκε ξανά να σώσει break point του Άλμποτ στα μισά του σετ και αυτή η εξέλιξη λειτούργησε και πάλι ευεργετικά για αυτόν καθώς απογοήτευσε τον Μολδαβό που αισθάνθηκε ότι ίσως αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του.

Όντως, ο Φέντερερ μπόρεσε επιτέλους να πατήσει το γκάζι στο τέλος του ματς και με τρία σερί κερδισμένα games να πάρει μια πάρα πολύ δύσκολη νίκη που του εξασφαλίζει όμως το ζητούμενο, δηλαδή, την παρουσία του στη διοργάνωση.

Στον επόμενο μάλιστα γύρο, απέφυγε τον “εμφύλιο” κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα καθώς θα αντιμετωπίσει τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς που πέτυχε μια τεράστια νίκη κόντρα στον Ελβετό.

Πάει και ο Τσίλιτς!

Ένας-ένας οι seeded τενίστες της διοργάνωσης αποχωρούν από το Μαϊάμι!

Τη σειρά των Τιμ και Νισικόρι πήρε και ο Μάριν Τσίλιτς που έκανε κάκιστη εμφάνιση κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ πετυχαίνοντας ένα απίστευτο αρνητικό ρεκόρ καριέρας!

Παραχώρησε, για πρώτη φορά, στην καριέρα του 22(!) break point σε αντίπαλο και, έστω και αν έσωσε τα 18, ήταν τόσο πολύ κακός που αυτό δεν κατέστη αρκετό…

Σάββατο, 23/3: 2ος γύρος Miami Masters
Krajinovic (Serbia) beat Wawrinka (Switzerland) 5-7 6-2 7-6(5)
Thompson (Australia) beat Khachanov (Russia) 6-2 6-3
Goffin (Belgium) beat Andujar (Spain) 6-4 6-1
Cecchinatto (Italy) beat Dzumhur (Bosnia) by walkover
Sousa (Portugal) beat Johnson (USA) 7-6(6) 6-4
Shapovalov (Canada) beat Evans (Great Britain) 4-6 6-1 6-3
Medvedev (Russia) beat Mannarino (France) 6-2 6-1
Mayer (Argentina) beat Pella (Argentina) 6-2 6-4
Rublev (Russia) beat Cilic (Croatia) 6-4 6-4
Federer (Switzerland) beat Albot (Moldavia) 4-6 7-5 6-3
Opelka (USA) beat Schwartzman (Argentina) 6-4 3-6 6-4
Dimitrov (Bulgaria) beat Lopez (Spain) 6-1 6-3
Anderson (S. Africa) beat Munar (Spain) 6-4 3-6 6-3
Tsitsipas (Greece) beat McDonald (USA) 7-6(4) 6-1

ATP MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Πρεμιέρα-θρίλερ με αίσιο τέλος για τον “Βασιλιά”VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα