Πιάστηκε “ντοπέ” η Γιαστρέμσκα

21:21 8/1/2021 - Πηγή: Tennis24

Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ στον χώρο του τένις ξέσπασε μετά την είδηση ότι η Νο29 τενίστρια στον κόσμο, Ουκρανή Νταγιάνα Γιαστρέμσκα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία.

Η Γιαστρέμσκα (που δεν έχει και την καλύτερη φήμη μεταξύ των τενιστριών της WTA για τα διαρκή ιατρικά timeout που παίρνει “σπάζοντας” τον ρυθμό των αντιπάλων της) βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία mesterolone metabolite που αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα και της έχει απαγορευτεί η συμμετοχή

σε οποιοδήποτε τουρνουά WTA μέχρι νεωτέρας.

Το “αμαρτωλό” δείγμα ούρων πάρθηκε στις 24 Νοεμβρίου με την Γιαστρέμσκα να δηλώνει σοκαρισμένη από τα αποτελέσματα και αποφασισμένη “να καθαρίσει” το όνομά της.

“Είμαι σοκαρισμένη από τα αποτελέσματα του τεστ όταν δύο εβδομάδες πριν ήμουν “καθαρή” στο τεστ που έκανα για το τουρνουά στο Λιντζ. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ απαγορευμένη ουσία για να αυξήσω την απόδοσή μου. Μόνο μία πολύ μικρή ποσότητα της απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε στο δείγμα. Η επιστημονική μου ομάδα θεωρεί πολύ πιθανό να “μεταφέρθηκε” η ουσία σε μένα μέσω κάποιας μόλυνσης. Δουλεύω με την ομάδα μου και να είστε σίγουροι ότι θα κάνω τα πάντα για να καθαρίσω το όνομά μου” δήλωσε.

Κώστας Αϊτάκης

The post Πιάστηκε “ντοπέ” η Γιαστρέμσκα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα