Πέταξε στον τελικό ο Τσιτσιπάς (vid)

Έχοντας απέναντί του έναν ανερχόμενο και φιλόδοξο αντίπαλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει με εντυπωσιακό τρόπο και το εμπόδιο του Λορένζο Μουσέτι, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Abierto Mexicano.

Το Νο1 του ταμπό, επικράτησε 6-1, 6-3 του 19χρονου Ιταλού και σφράγισε το μεγάλο ντέρμπι με το Νο2, Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε φύγει νικητής  με 6-4, 7-6(5) απο τον Γερμανικό εμφύλιο με τον συμπατριώτη του, Ντόμινικ Κέπφερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τους Περ, Ίσνερ και Αλιασίμ, συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις

στην παρθενική του συμμετοχή στο Ακαπούλκο και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον 19χρονο Μουσέτι.

Μετά από έναν πολύ ωραίο και εντυπωσιακό αγώνα, ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ήταν πιο αποτελεσματικός και αποφασιστικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 17 λεπτά για να φτάσει στη νίκη.

¡ESTE PUNTO!

Hasta la gran willy está incluida #CelebratingTennis #AMT2021 pic.twitter.com/rgz0Rvxwjm

— Abierto Mexicano (@AbiertoTelcel) March 20, 2021

Ο Στέφανος ξεκίνησε δυνατά στο ματς και από το ξεκίνημα θέλησε να πιέσει το σερβίς του αντιπάλου του, κάτι που πέτυχε νωρίς και με δύο σερί breaks στο 4ο και 6ο game, έφτασε εύκολα στο 6-1 μετά από 33 λεπτά στο 1ο σετ.

Το 2ο σετ ήταν λίγο πιο ανταγωνιστικό καθώς ο Μουσέτι κατάφερε να παραμείνει περισσότερο στα ράλι, ωστόσο η διαφορά των δύο ημιφιναλίστ ήταν μεγάλη σήμερα και ο Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του με δύο ακόμη breaks, χωρίς ο ίδιος να απειληθεί καθόλου στο δικό του σερβίς.

23 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη ο απολογισμός του Τσιτσιπά στο ματς ενώ ο Μουσέτι ολοκλήρωσε μια εξαιρετική εβδομάδα στο Ακαπούλκο που θα τον φέρει για πρώτη φορά στο Top100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον τελικό του Σαββάτου (04:00GR, ξημερώματα Κυριακής), ο Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να συνίσει την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ καθώς σε έξι αναμετρήσεις μετράει πέντε νίκες και μόλις μια ήττα.

Ο Στέφανος είχε χάσει τον πρώτο αγώνα με τον Ζβέρεφ σε επίπεδο ATP Tour, στην Ουάσινγτον το 2018 και έκτοτε μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες επί του Γερμανού με πιο πρόσφατη στο ATP Cup 2020.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που παίζω. Το Ακαπούλκο με έχει αγκαλιάσει και οι φίλαθλοι μου δίνουν αγάπη και υποστήριξη. Θα δούμε πολλά από τον Λορένζο στο μέλλον, έχει υπέροχο one handed backhand και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Έδειξε το επίπεδό του αυτή την εβδομάδα.

“Ανυπομονώ για τον τελικό. Ο Σάσα είναι ένας αντίπαλος που γνωρίζω καλά και έχουμε παίξει αρκετές φορές. Δεν θα είναι εύκολο. Και οι δύο είμαστε διψασμένοι και πολύ ανταγωνιστικοί” είπε αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς.

ABIERTO MEXICANO DRAW | DOUBLES | OOP (-8h)

The post Πέταξε στον τελικό ο Τσιτσιπάς (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα