Όταν το Τennis24… ανίχνευε την Κόκο Γκοφ – VIDEO

13:44 8/7/2019 - Πηγή: Tennis24
Μπορεί για πολλούς, το ξεπέταγμα της Κόκο Γκοφ στο φετινό Wimbledon να είναι μια τεράστια έκπληξη, όμως τον Ιούλιο του 2018, το Tennis24 είχε αναφερθεί στην ταλαντούχα Αμερικανίδα με ένα πληρέστατο αφιέρωμα για τα κατορθώματά της…

Διαβάστε τι είχε γράψει ο Δημήτρης Χαλιάπας στο Tennis24:

Η 14χρονη(!) Κόρι Γκοφ έχει βαλθεί να τρελάνει όλους τους αναλυτές του γυναικείου τένις. Η Αμερικανίδα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και δεν είναι λίγοι αυτοί που την χαρακτηρίζουν ήδη νέα… Σερίνα Γουίλιαμς!

Τον Ιούνιο του

2017, η 13χρονη τότε Κόρι Γκοφ προσπάθησε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό ενός ITF Junior τουρνουά. Δεν τα κατάφερε, μένοντας εκτός από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Λίγες ημέρες αργότερα δοκίμασε την τύχη της στα προκριματικά του Wimbledon στα Juniors, κερδίζοντας ναι μεν ένα ματς, όμως και πάλι μένοντας εκτός στον 2ο προκριματικό γύρο. Αυτές οι δυο ήττες ήταν οι πρώτες της στο ITF Tour.

Δεν άργησε η στιγμή όμως να δείξει γιατί στα 13 της χρόνια θεωρούνταν από τα κορυφαία ταλέντα στο γυναικείο τένις. Αυτό, γιατί μόλις λίγες ημέρες αργότερα προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό κερδίζοντας πέντε παιχνίδια, στο Prince’s George’s County International Juniors Championship.

Μπορεί να ηττήθηκε, όμως αυτήν ήταν μόνο η αρχή. Το US Open ήταν προ των πυλών και η Κόρι ήθελε να δείξει ποια πραγματικά είναι. Παίζοντας φοβερό τένις κερδίζει την μια αθλήτρια μετά την άλλη και προκρίνεται στον μεγάλο τελικό.

Εκεί, αντιμετώπισε την συμπατριώτισσά της Αμάντα Ανισίμοβα. Μπορεί να κέρδισε μόλις δυο games όμως έφυγε με ψηλά το κεφάλι, δείχνοντας ότι το μέλλον της προμηνύεται λαμπρό. Αυτό έμελλε να φανεί το 2018.

Η Κόρι Γκοφ έγινε 14 τον περασμένο Μάρτιο και δεν θα μπορούσε να περιμένει και πολύ ακόμη, ώστε να κάνει το ντεμπούτο της σε professional επίπεδο. Η Αμερικανίδα αγωνίστηκε στο Όσπρεϊ της Φλόριντα, τουρνουά των 25.000$.

Αφού προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό με δυο νίκες στα προκριματικά, η 14χρονη κέρδισε και τον πρώτο της αγώνα σε main draw τέτοιας διοργάνωσης, όντας παράλληλα η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία γεννημένη το 2004 που καταφέρνει να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο!

Στην συνέχεια, αγωνίστηκε στο φετινό Roland Garros στα Juniors. Εκεί έδειξε ότι το επίπεδό της είναι αρκετά ψηλότερα από των υπόλοιπων κοριτσιών της ηλικίας της.

Η Γκοφ κατέκτησε τον τίτλο με χαρακτηριστική άνεση και έγινε η τέταρτη νεαρότερη τενίστρια που το καταφέρνει, μετά τις Μαρτίνα Χίνγκις, Τζένιφερ Καπριάτι και Γκαμπριέλα Σαμπατίνι.

Η Γκοφ είχε καλή προσαρμογή από το χώμα στο γρασίδι, προσθέτοντας ακόμη έναν τίτλο στο παλμαρέ της, στο Grade 1 τουρνουά του Ροχάμπτον. Η Αμερικανίδα πήγε ως το φαβορί στο Wimbledon, παρότι ήταν η νεαρότερη αθλήτρια του ταμπλό!

Εκεί αν και ήταν το Νο3 του τουρνουά δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες και ηττήθηκε στα προημιτελικά, από την Κινέζα Ξίγιου Γουάνγκ, Νο10 του ταμπλό, μετά από κλειστό ματς που κρίθηκε σε τρίτο σετ. Πάντως, η Γκοφ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και στα διπλά του τουρνουά.

Η πορεία της μέχρι τους “8” στο μονό, έφτανε για να την κάνει το νεαρότερο Νο1 όλων των εποχών στα Juniors.

Για να καταλάβετε ακόμη καλύτερα το συγκεκριμένο επίτευγμα, φτάνει και μόνο να αναφέρουμε πως εντός του Top250 στα Juniors, στα κορίτσια πάντα, είναι μόλις τρεις(!) αθλήτριες γεννημένες το 2004, μεταξύ των οποίων μόνο η Γκοφ είναι εντός του Top100.

Αυτά τα λίγα, μπορούν να δώσουν σε όλους να καταλάβουν ότι μιλάμε για ένα σπάνιο ταλέντο, το οποίο αναμένεται να μεγαλουργήσει στα courts τα επόμενα χρόνια.

Η Γκοφ έχει την βάση της στην Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην Mouratoglou Tennis Academy, ενώ έχει ύψος 1.76μ.(!) και χρησιμοποιεί το σερβίς της ως το μεγαλύτερο όπλο της. Παίζει συχνά με τα ανεβάσματά της στο φιλέ, ενώ διακρίνεται για το σταθερότατο, δυνατό μπάκχαντ της.

The post Όταν το Τennis24… ανίχνευε την Κόκο Γκοφ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα