Όταν ο 18χρονος Τζόκοβιτς έλεγε ότι ο Ράφα νικιέται στο χώμα! – VIDEO

Πάρα πολλά χρόνια πριν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε δείξει τις βλέψεις του να σταματήσει την κυριαρχία των τότε τεράστιων ονομάτων του τουρ…

Και πάμε πίσω στο μακρινό 2006…

Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς αναμετρώντας για πρώτη φορά, στην πρώτη από τις πενήντα τέσσερις(!) αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι στιγμής σε αυτό το απίστευτο, από κάθε άποψη, rivalry.

Στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός εκείνης της σεζόν αναμετρήθηκαν λοιπόν για πρώτη φορά οι μετέπειτα θρύλοι του αθλήματος και μπορεί να τους χώριζε μόνο ένας χρόνος ηλικιακά, ο Ράφα όμως ήταν ήδη κάτοχος Slam,

Νο2 στον κόσμο πίσω από τον Φέντερερ και ένας εγνωσμένης αξίας παίκτης που ήδη είχε δείξει ότι στο χώμα είναι το κάτι άλλο.

Αντίθετα ο Νόλε, παρά το γεγονός ότι η πρόοδος του ήταν αλματώδης, ακόμα υπολογιζόταν σαν ένας τενίστας με τεράστιο ταλέντο και δυναμική του οποίου ακόμα τα “ύψη” έμελλε να διερευνηθούν.

Μετά λοιπόν από το πέρας εκείνης της αναμέτρησης την οποία κέρδισε ο Ράφα μετά από απόσυρση του Τζόκοβιτς πριν την έναρξη του τρίτου σετ (ο Ναδάλ είχε κερδίσει τα δύο πρώτα με 6-4), ο 18χρονος ακόμα τότε Νόλε δήλωνε:

“Σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεται να παίξω κάτι εξαιρετικό για να κερδίσω τον Ράφα στο χώμα. Ένιωθα ότι όλα εξαρτώνταν από τη ρακέτα μου. Όλοι λένε για το πόσο σπουδαίος παίκτης είναι στο χώμα και συμφωνώ, αλλά δεν είναι ανίκητος, ο Ράφα νικιέται” δήλωνε τότε με νεανικό “θράσος” ο Νόλε.

Πολλοί τον είχαν κατηγορήσει τότε για υπεροψία, είναι όμως δείγμα της νοοτροπίας που είχε από τότε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να μην φοβάται κανέναν αντίπαλο αλλά και της πίστης στον εαυτό του ότι μπορεί να ξεπεράσει και τους καλύτερους!

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ό,τι ακολούθησε…

Κώστας Αϊτάκης

The post Όταν ο 18χρονος Τζόκοβιτς έλεγε ότι ο Ράφα νικιέται στο χώμα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα