Οσάκα: “Έκρηξη” στήριξης μετά την αποχώρηση από το RG

15:38 1/6/2021 - Πηγή: Tennis24

Η Ναόμι Οσάκα, μέσω των προσωπικών λογαριασμών της στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το Roland Garros λίγες ώρες μετά από την επιβολή του προστίμου των 15.000$ από τους διοργανωτές λόγω άρνησης της Γιαπωνέζας να μιλήσει στα ΜΜΕ στη συνέντευξη Τύπου. 

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε “έκρηξη” υποστήριξης σε ολόκληρο τον παγκόσμιο αθλητισμό από πολλές αθλήτριες, αλλά και

πολλούς αθλητές. 

Μία από αυτές ήταν και η Σερίνα Γουίλιαμς, η οποία επικράτησε στον αγώνα της Δευτέρας (31/5) για τον 1ο γύρο, της Ρουμάνας Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου. 

“Νιώθω την Ναόμι. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Εγώ έχω παραπάνω κιλά, άλλοι άνθρωποι είναι όχι. Ο καθένας είναι διαφορετικός και χειρίζεται τα πράγματα διαφορετικά. Απλά πρέπει να την αφήσετε να το χειριστεί με τον τρόπο που θέλει και με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί.”

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα έγραψε σε δικό της ποστ η κάτοχος 18 Grand Slam, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: “Είμαι τόσο στεναχωρημένη για την Ναόμι Οσάκα. Ελπίζω ειλικρινά να το ξεπεράσει. Ως αθλητές μαθαίνουμε να φροντίζουμε το σώμα μας, αλλά και την ψυχική μας κατάσταση. Αυτό είναι πιο σημαντικό από το να κάνουμε συνεντεύξεις Τύπου. Καλή τύχη Ναόμι!”

I am so sad about Naomi Osaka.I truly hope she will be ok. As athletes we are taught to take care of our body, and perhaps the mental & emotional aspect gets short shrift. This is about more than doing or not doing a press conference. Good luck Naomi- we are all pulling for you!

— Martina Navratilova (@Martina) May 31, 2021

Θέση για το θέμα όμως πήρε και ο θρύλος του γυναικείου-και όχι μόνο-τένις και κάτοχος 39 major τίτλων σε απλά και διπλά, Μπιλι Τζιν Κινγκ: “Είναι απίστευτα γενναίο που η Ναόμι Οσάκα αποκάλυψε την αλήθεια για την αγώνα της με την κατάθλιψη. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να τις δώσουμε χρόνο και χώρο.”

It’s incredibly brave that Naomi Osaka has revealed her truth about her struggle with depression.

Right now, the important thing is that we give her the space and time she needs.

We wish her well.

— Billie Jean King (@BillieJeanKing) May 31, 2021

Εκτός από το χώρο του τένις πολλές σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και όχι μόνο τάχθηκαν στο πλευρό της Νο2 του κόσμου, όπως ο σταρ του ΝΒΑ, Στίβεν Κάρι, η πρώην παίκτρια του WNBA και 4 φορές “χρυσή” Ολυμπιονίκης, Λίζα Λέσλι, η πολιτικός Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, αλλά και ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Γουίτφορντ. 

Proud of you, @naomiosaka. https://t.co/ReCg1K33oA

— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) May 31, 2021

You shouldnt ever have to make a decison like this-but so damn impressive taking the high road when the powers that be dont protect their own. major respect @naomiosaka https://t.co/OcRd95MqCn

— Stephen Curry (@StephenCurry30) May 31, 2021

It’s so sad that we are in a time that when a young person tells you they need help or a break, people respond with anger and a lack of support! I stand with you @naomiosaka Your mental health is just as important as your physical health

— Lisa Leslie (@LisaLeslie) May 31, 2021

Good for you @naomiosaka. If there’s anything that doesn’t have to go on, especially when you’re physical or mental health is at stake, it’s the show. This is a great example for everyone in and out of the public eye. https://t.co/RFpQUzrooJ

— Bradley Whitford (@BradleyWhitford) May 31, 2021

The post Οσάκα: “Έκρηξη” στήριξης μετά την αποχώρηση από το RG appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα