Τσιτσιπάς – Ισπανία: Χάνει μόνο από… Ναδάλ (vid)

11:56 1/6/2021 - Πηγή: Tennis24

Αν ο Ράφα Ναδάλ ήταν πχ Αργεντινός ή Κολομβιανός ή τέλος πάντων αν είχε άλλη εθνικότητα πέρα από της ισπανικής, τότε θα μιλούσαμε για την απόλυτη κυριαρχία του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στους Ισπανούς παίκτες. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας τενίστας σε σύνολο 24 αναμετρήσεων με Ισπανούς μετράει 17 νίκες και 7 ήττες οι οποίες όλες προέρχονται από τη… ρακέτα του Ναδάλ! 

Εκτός του Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς έχει αναμετρηθεί συνολικά με 10 Ισπανούς τενίστες έχοντας το απόλυτο (15-0). Στο Roland Garros

ο Νο5 του κόσμου έχει αντιμετωπίσει δύο Ισπανούς και τους δύο στον πρώτο γύρο. 

Το 2018 έπαιξε κόντρα στον Κάρλος Ταβερνέρ, τον οποίον και κέρδισε στα 4 set, ενώ πέρσι όλοι θυμόμαστε την επική ανατροπή απέναντι στον Χάουμε Μουνάρ, με τον Έλληνα τενίστας να επικρατεί στα 5 set παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 0-2 set

Εντυπωσιακή είναι και η παράδοση του 22χρονου στις αναμετρήσεις στο χώμα απέναντι στους… χωματάδες Ισπανούς με τον Τσιτσιπά να έχει ρεκόρ 10-3, ενώ σε επίπεδο Grand Slam μετράει 6 νίκες και μόλις μια ήττα αυτή στον ημιτελικό της Μελβούρνης από τον Ράφα Ναδάλ το 2019. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κοντραριστεί στον 2ο γύρο του Roland Garros με τον Ισπανό Πέδρο Μαρτίνεθ, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα (31/5) πήρε τη ρεβάνς για τον περσινό του αποκλεισμό στο Roland Garros (3ος γύρος) από τον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα και  βρίσκεται στο Νο103 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Αυτό σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς θα κληθεί να αντιμετωπίσει για 26η φορά στην καριέρα του, σε επίπεδο ATP Tour και Grand Slam, παίκτη κάτω από την 100άδα, με τον Έλληνα τενίστα να είναι για την ώρα στο 22-3 με την τελευταία του ήττα να είναι τον Σεπτέμβριο του 2018 στο 250άρι τουρνουά της Μετς (Γαλλία) από τον Λιθουανό και Νο103 (τότε) Ρικάρντας Μπεράνκις. 

Νωρίτερα, τον ίδιο χρόνο, γνώρισε και τις άλλες δύο ήττες η μια από τον Αμερικανό Ντένις Κούντλα (Νο109) στο γρασίδι του Χάλε, ενώ η πρώτη του ήταν τον Φεβρουάριο του 2018 στο Ντουμπάι από τον Τυνήσιο Μαλέκ Τζαζιρί. 

Σε επίπεδο Grand Slam ο Τσιτσιπάς μετράει 9-0 απέναντι σε παίκτες κάτω από την πρώτη 100άδα, με τις τρεις από αυτές να είναι στο Παρίσι απέναντι στους Ισπανούς, Ταβερνέρ και Μουνάρ, αλλά και τον Γερμανός αριστερόχειρα Μαξιμίλιαν Μέρτερερ.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς – Ισπανία: Χάνει μόνο από… Ναδάλ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα