Όλα τα επεισόδιά της υπόθεσης Τζόκοβιτς

23:48 9/1/2022 - Πηγή: Tennis24

Λίγες στιγμές πριν η υπερασπιστική γραμμή του Νόβακ Τζόκοβιτς δώσει τη μάχη της στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, προκειμένου να κερδίσει το δικαίωμα παραμονής του Σέρβου στη χώρα και τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Όπεν (17-30/1), ας θυμηθούμε πως έχει εξελιχθεί το… σίριαλ με τον 34χρονο, από την περασμένη Τρίτη, που ξεκίνησε το επεισοδιακό του ταξίδι.

Η ανακοίνωση της συμμετοχής του στο ΑΟ και οι πρώτες αντιδράσεις

Με ανάρτησή του στα social

media, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε γνωστό πως θα ταξιδέψει στην Αυστραλία, την Τρίτη (4/1), μιας και έγινε αποδεκτή η ιατρική του εξαίρεση και θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν.

Δεν άργησαν οι πρώτες αντιδράσεις, τόσο από συναδέλφους του, όσο και από πολιτικούς. Πιο ηχηρή, η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Η γκάφα με τη VISA, η καραντίνα και ο… Σρένταν

Το απόγευμα της Τετάρτης (5/1) ο Σέρβος έφτασε στην Αυστραλία, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε. Μια γκάφα με τη VISA του, τον έβαλε σε περιπέτειες, ενώ χρειάστηκε να κάτσει επί ώρες στην απομόνωση, στο αεροδρόμιο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έγιναν και οι πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του πατέρα του Νόβακ, Σρένταν Τζόκοβιτς, ο οποίος πυροδότησε το ήδη τεταμένο κλίμα.

Η απόφαση να απελαθεί από τη χώρα και η άρνηση του Σέρβου

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του Σρένταν, ήρθε η επίσημη ενημέρωση ότι οι άνθρωποι του αεροδρομίου, ακύρωσαν τη VISA του Σέρβου και τον ωθούν στην αποχώρησή του από την Αυστραλία.

Ο Τζόκοβιτς αρνήθηκε να φύγει από τη χώρα και άσκησε έφεση για την ακύρωση της VISA του. Αποτέλεσμα ; Να κερδίσει την παραμονή του στην Αυστραλία μέχρι τουλάχιστον τη Δευτέρα (10/1).

Οι υποστηρικτές του και το κύμα συμπαράστασης στη Σερβία

Ακολούθησαν συγκεντρώσεις λατρείας για τον Σέρβο έξω από το Park Hotel, στο οποίο κατέλυσε, καθώς και έξω από Κοινοβούλιο της Σερβίας, με πρωτοστάτες τους γονείς του Νόβακ.

Το… σκάνδαλο με το θετικό PCR test του στις 16 Δεκεμβρίου

Το πρωί του Σαββάτου (8/1), μια πολύ σημαντική εξέλιξη ήρθε για να ταράξει τα νερά. Ο Τζόκοβιτς είχε βρεθεί θετικός στην COVID-19, στις 16 Δεκεμβρίου, γι’ αυτό και έγινε αποδεκτή η ιατρική του εξαίρεση.

Το μείζον θέμα όμως, είναι ότι οι αιτήσεις για ιατρικές εξαιρέσεις είχαν λήξει στις… 10 Δεκεμβρίου! Πράγμα, που σημαίνει, ότι οι Αυστραλοί τα έκαναν… μαντάρα.

Όχι όμως ότι, ο Τζόκοβιτς δεν τα έκανε. Ο 34χρονος, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, στις 17 Δεκεμβρίου, την επομένη δηλαδή του θετικού test του, είχε επισκεφθεί -όντας θετικός στην COVID-19- την ακαδημία του στο Βελιγράδι.

Το φινάλε στο σίριαλ και η… Θεσσαλονίκη

Λίγες ώρες πριν το πολύκροτο δικαστήριο, ο Τζόκοβιτς απέλυσε(!) δυο από τους δικηγόρους του, τη στιγμή που μέχρι και στη Θεσσαλονίκη, οργανώθηκε πορεία αντιεμβολιαστών, με συνθήματα υπέρ του.

Ώρα εξηγήσεων: 01:00GR, τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/1)…

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Όλα τα επεισόδιά της υπόθεσης Τζόκοβιτς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα