Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΛΥΩΝ (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον τελικό του όπεν της Λυών επικρατώντας του Βρετανού και Νο49 του κόσμου, Κάμερον Νόρι με 6-3, 6-3 σε 70 λεπτά, κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο στη σεζόν, αλλά και τον έβδομο στην καριέρα του. 

Ο Νο5 του ταμπλό, ο οποίος σημείωσε την 33η νίκη του τη φετινή σεζόν (33-8), στηρίχθηκε για μια ακόμη φορά στο εξαιρετικό παιχνίδι γραμμών, πήρε άριστα στην πίεση που δέχθηκε από τον Βρετανό στο μπάκχαντ, ενώ έδειξε συνέπεια από τη θέση του σερβίς. 

Tsitsi-CLASS @steftsitsipas defeats Norrie 6-3 6-3 to win

the #OpenParc, his 7th career singles title! pic.twitter.com/Hy5vp4qoup

Tennis TV (@TennisTV) May 23, 2021

Το πρώτο σετ μπορεί να ξεκίνησε με ένα τεράστιο χολντ από τον Νο5 του κόσμου επιστρέφοντας από το 0/40, όμως από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς κατάφερε να δείξει στο κορτ τη διαφορά ποιότητας κόντρα στον Νόρι. 

Ένα καταστροφικό σέρβις γκέιμ από την πλευρά του Νόρι με δύο διπλά λάθη κι ένα τραγικό σμας το οποίο όμως προήλθε μετά από μια απίστευτη επιστροφή του Τσιτσιπά, ήταν αρκετό για τον 22χρονο για να φτάσει στο μοναδικό μπρέικ του σετ κλείνοντάς το λίγο αργότερα με ένα εύκολο χολντ. 

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε το πρώτο σετ έχοντας περάσει το 69% (20/29) των πρώτων σερβίς έχοντας κερδίσει το 75% (15/20), ενώ κατάφερε να βελτιώσει, κατά τη διάρκεια του σετ, το δεύτερο από 20% σε 67%! 

Tsensational @steftsitsipas produces a sparkling pickup in Lyon. #OpenParc pic.twitter.com/F94HubY0lB

Tennis TV (@TennisTV) May 23, 2021

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς φτάνοντας το 93% (13/14), ενώ εκμεταλλεύτηκε με κυνικό τρόπο και πάλι το μοναδικό άσχημο σέρβις-γκέιμ του Νόρι, το οποίο περιλάμβανε (και πάλι) δύο διπλά λάθη (4-3).

Με το μπρέικ αυτό ο Νόρι ουσιαστικά κατέρρευσε. Ο Τσιτσιπάς το “εξαργύρωσε” με ένα εύκολο χολντ και αμέσως μετά “έσπασε”‘ μια ακόμη φορά το σερβίς του Βρετανού φτάνοντας στη νίκη, που του χάρισε έναν ακόμη τίτλο τη φετινή χρονιά και το απαραίτητη αυτοπεποίθηση για το γαλλικό όπεν που έρχεται. 

Seventh heaven

The moment @steftsitsipas defeated Cameron Norrie for career title No.7 in Lyon. @OpenParcARA pic.twitter.com/l1lxPWl5z4

Tennis TV (@TennisTV) May 23, 2021

Με τη νίκη αυτή ο Τσιτσιπάς μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (κάτω από τους 1000 βαθμούς) από τον Τιμ στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ παράλληλα θα παραμείνει οδηγός στην ειδική βαθμολογία για το δρόμο προς το Τορίνο. 



LYON OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΛΥΩΝ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα