Ο τρομερός Ντένις εμπόδιο για το Νο1

Δύο νίκες μακριά από την εξασφάλιση του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για το 2019, βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ

Ημέρα ημιτελικών σήμερα στο τουρνουά της κανονικής περιοδου για το ATP Tour, στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα της προτελευταίας ημέρας, περιλαμβάνει δύο σπουδαία ματς όπου οι Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζουν δύο πολύ επικίνδυνους και διψασμένους αντιπάλους, στη μάχη που δίνουν για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ναδάλ, με τίτλο στο Παρίσι, εξασφαλίζει 100%

το Νο1 της ATP και θα τερματίσει για 5η φορά στην καριέρα του στην κορυφή της κατάταξης, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ των Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Κόνορς (κάτοχος του ρεκόρ ο Σάμπρας με έξι φορές).

Ο 33χρονος Ισπανός θα αντιμετωπίσει στον 2ο ημιτελικό της ημέρας (17:30GR-COSMOTE SPORT 6HD) τον φορμαρισμένο Ντένις Σαποβάλοφ ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες κατέκτησε τον πρώτο ATP τίτλο της καριέρας του (Στοκχόλμη) κι αυτό του έχει δώσει φοβερή αυτοπεποίθηση, παίζοντας το καλύτερο τένις της καριέρας του στο Παρίσι.

Έχοντας φετινό ρεκόρ 4-0 απέναντι σε αριστερόχειρες και 100-15, συνολικά, στην καριέρα του ο Ναδάλ είναι το φαβορί για τη νίκη, στην τρίτη του αναμέτρηση με τον Σαποβάλοφ μετά την ήττα στην πρώτη τους συνάντηση (Rogers Cup 2017) και την επικράτηση πέρυσι στη Ρώμη.

“Δεν χρειάζεται συμβουλές. Είναι πολύ καλός σε όλα του. Το μόνο που χρειάζεται, ίσως, είναι περισσότερο χρόνο. Ίσως, όχι τόσο πολύ. Είναι καλός. Είναι πολύ καλός” είχε δηλώσει ο Ναδάλ, μετά το παιχνίδι τους στη Ρώμη.

Στον πρώτο ημιτελικό (15:00GR-COSMOTE SPORT 6HD), ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, κόντρα στον οποίον μετράει οχτώ νίκες σε εννιά αναμετρήσεις.

Ο 28χρονος Βούλγαρος προέρχεται από τις straight sets νίκες επί των Γκοφάν, Τιμ και Γκαρίν στους προηγούμενους γύρους, δείχνοντας να διανύει την καλύτερη φάση στη σεζόν και σίγουρα αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο εμπόδιο για τον Σέρβο που μετά τα δύο πρώτα του προβληματικά ματς στο Παρίσι, έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες στον προημιτελικό με τον Τσιτσιπά.

“Παίζει εξαιρετικά αυτή την εβδομάδα. Τον παρακολούθησα τις δυο τελευταίες μέρες. Του αρέσουν πολύ οι συνθήκες εδώ. Το παιχνίδι του ταιριάζει πολύ στα γρήγορα courts του Παρισιού. Θα είναι ένα πολύ καλό ματς” είπε ο Νόλε ο οποίος θέλει διακαώς τους βαθμούς για να συνεχίσει το πρέσινγκ στον Ράφαελ Ναδάλ για το Νο1 της κατάταξης.

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Ο τρομερός Ντένις εμπόδιο για το Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα