Ο νέος Ίσνερ λέγεται Όπελκα

Για τρίτη φορά φέτος, ο Ράιλι Όπελκα κερδίζει τον Τζον Ίσνερ, σε ένα ακόμη έντονο και κλειστό μεταξύ τους παιχνίδι

Όπως στη Νέα Υόρκη και στη Μελβούρνη, έτσι και στην Ατλάντα, ο Ράιλι Όπελκα αποδείχθηκε λίγο πιο αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές απ’τον Τζον Ίσνερ και πανηγύρισε άλλη μια σπουδαία νίκη επί του κορυφαίου συμπατριώτη του στην κατάταξη!

Ο 21χρονος Αμερικανός με ύψος 2.10μ, επικράτησε του κατά 13 χρόνια μεγαλύτερού του, Ίσνερ

με 7-6(2), 6-7(5), 7-6(5) σε ένα συναρπαστικό ματς δυόμιση ωρών και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Atlanta Open.

Με 31 άσους και το εξαιρετικό 91% κερδισμένους πόντους πίσω απ’το 1ο σερβίς, ο Όπελκα ήταν ελάχιστα πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και κατάφερε να πετύχει την 3η του νίκη κόντρα στον Ίσνερ, σε σύνολο τεσσάρων μεταξύ τους αναμετρήσεων. Τα 11 από τα 13 σετ που έχουν παίξει έχουν κριθεί σε tie break, εκ των οποίων και τα 10 φετινά τους.

Ο Όπελκα κέρδισε τον συμπατριώτη του σε τέσσερα tie break στο Australian Open 2019 ενώ τον κέρδισε ξανά στην πορεία τίτλου που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη, επίσης με τρία tie break.

“Ήμουν άψογος στις κρίσιμες στιγμές του ματς. Στο tie break του 1ου σετ έπαιξα απίστευτα. Ο Τζον ήταν πολύ σταθερός με το σερβίς του και είναι δύσκολο να παίξεις τρία tie break απέναντί του γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση. Ήταν δύσκολο. Είμαι απίστευτα χαρούμενος που πέρασα” δήλωσε αμέσως μετά το Νο57 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ίσνερ έβγαλε 33 άσους στο ματς και έσωσε και τα δύο break point του αντιπάλου του, δείχνοντας όμως όχι και τόσο έτοιμος για συνεχόμενα τουρνουά, προερχόμενος από τραυματισμό.

Στους “8” της Ατλάντα, ο Όπελκα θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό, Ντάνιελ Έβανς που κέρδισε 7-6(5), 5-7, 6-2 τον Ράντου Άλμποτ.

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά εξασφάλισε και ο NextGen, Αλεξέι Πόπιριν με σπουδαία νίκη επί του Νο4 του ταμπλό, Πιερ Ιγ Ερμπέ.

Ο 19χρονος Αυστραλός, Νο95 στον κόσμο, έσωσε και τα έξι break points του έμπειρου Γάλλου για να φτάσει στη νίκη με 7-5, 6-3 και να σφραγίσει το ραντεβού με τον Βρετανό, Κάμερον Νόρι στην 8αδα της διοργάνωσης.

ATLANTA OPEN DRAW | OOP (-7h)

The post Ο νέος Ίσνερ λέγεται Όπελκα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα