Ο Καναδάς βρήκε ξανά την ελπίδα του

Στα 18 της χρόνια, η Μπιάνκα Αντρέσκου δείχνει ικανή να εκπληρώσει το όνειρο των Καναδών για έναν Grand Slam τίτλο

Η συστηματική δουλειά που γίνεται από την Καναδέζικη ομοσπονδία αντισφαίρισης τα τελευταία χρόνια, αποδίδει καρπούς και παρά τις πολλές “Καναδοποιήσεις”, μπορούμε να πούμε ότι η χώρα της Βορείου Αμερικής έχει τις προοπτικές να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Τον Καναδά στον τενιστικό χάρτη, τον έβαλαν τα τελευταία χρόνια οι Μίλος Ράονιτς και Τζίνι Μπουσάρ, όμως για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν δείχνουν την

απαραίτητη συνέπεια σε κορυφαίο επίπεδο.

Αυτή που ίσως αλλάξει τα δεδομένα του Καναδέζικου τένις, είναι η Μπιάνκα Αντρέσκου. Η πρόσφατη πρωταθλήτρια του BNP Paribas Open στο Indian Wells, είναι μόλις 18 ετών και πλέον βρίσκεται στο Νο24 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας ξεκινήσει από το Νο152 τη χρονιά!

Η Αντρέσκου έγινε η πρώτη wild card πρωταθλήτρια στην ιστορία της διοργάνωσης και η πρώτη Καναδέζα που κατακτά Premier Mandatory τουρνουά. Αυτή η μεγάλη επιτυχία της, τράβηξε την προσοχή ακόμα και του Καναδέζου Πρωθυπουργού, Τζάστιν Τρουντό που της έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο twitter και η ίδια απάντησε ότι νιώθει υπερήφανη που εκπροσωπεί τον Καναδά στο παγκόσμιο tour.

“Α Star is born” έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Toronto Star, μια μέρα μετά τη νίκη της Αντρέσκου επί της τρεις φορές πρωταθλήτριας σε Grand Slam τουρνουά, Αντζελίκ Κέρμπερ στον τελικό του Indian Wells.

Πλέον, η Αντρέσκου έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω της και μένει να δούμε πως μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, όντας το φαβορί σε πολλά από τα επόμενα παιχνίδια της στο tour.

Eπόμενη στάση το Μαϊάμι για την νεαρή Καναδέζα που είναι πιθανόν να διασταυρωθεί ξανά με την Κέρμπερ, μόλις στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

“Δεν ξέρεις τι να περιμένεις την επόμενη εβδομάδα. Ίσως έχω μια κακή ημέρα. Ίσως η αντίπαλός μου παίξει φοβερά. Όμως, αν παίξω το καλύτερό μου τένις, δεν νιώθω πίεση. Η μόνη πίεση είναι αυτή που ασκώ εγώ στον εαυτό μου. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τα media, τους φιλάθλους, τίποτα” είπε η Αντρέσκου η οποία δέχθηκε τα συγχαρητήρια και του Ροντ Λέιβερ.

A star is born, congratulations @Bandreescu_ what a fighter you are.

— Rod Laver (@rodlaver) 17 Μαρτίου 2019

The post Ο Καναδάς βρήκε ξανά την ελπίδα του appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα