Ναδάλ: “Σκέφτηκα να σταματήσω τον Μάρτιο”

Αποκλειστική συνέντευξη στο ATPTour.com έδωσε ο Ράφαελ Ναδάλ, λίγο μετά την κατάκτηση του 12ου Roland Garros της καριέρας του

Ο Ναδάλ παραδέχθηκε ότι πριν από έναν μήνα και με βάση τις εμφανίσεις του στο ATP Tour, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να κερδίσει το Γαλλικό Όπεν ενώ μίλησε για τα πολλά προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε και φέτος και τον έκαναν να σκεφτεί μέχρι και το ενδεχόμενο

να βάλει τέλος στη σεζόν, αμέσως μετά το Indian Wells τον Μάρτιο!

“Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να πάρεις συγκεκριμένες αποφάσεις. Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς τους τελευταίους 18 μήνες. Δεν είναι μόνο το γόνατο που με κράτησε πίσω. Είναι πολλά πισωγυρίσματα. Πάντα προχωράω μπροστά, όμως έρχεται και μια στιγμή που φτάνεις στον πάτο. Δεν μπορείς να προπονηθείς ή να παίξεις και είναι πολύ δύσκολο να το δεχθείς.

“Μετά το Indian Wells, ένιωσα πολύ άσχημα. Ιδέες και σενάρια υπήρχαν στο κεφάλι μου. Σκέφτηκα μέχρι και να ολοκληρώσω εκεί τη χρονιά μου για να δω αν το σώμα μου ξεκουραστεί και ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα. Η άλλη επιλογή ήταν να συνεχίσω να παίζω με πόνο. Είτε έτσι, είτε αλλιώς οι φιλοδοξίες ήταν χαμηλές. Χρειάστηκε αλλαγή νοοτροπίας αυτή τη φορά και δεν συμβαίνει μέσα σε μια νύχτα” είπε χαρακτηριστικά ο Ράφα.

Ο Κάρλος Μόγια, είχε παραδεχθεί πρόσφατα πως πρώτη φορά βλέπει τον Ναδάλ τόσο καταπιεσμένο.

“Ήμουν απρόθυμος και διστακτικός να επιστρέψω εξαιτίας ενός ακόμη τένοντα που με ταλαιπώρησε στο γόνατο και εκτός από τη διαδικασία της αποθεραπείας και της αποκατάστασης, είχα να αντιμετωπίσω και τον πόνο. Αυτή τη φορά ήταν κάτι το διαφορετικό, δεν ήταν όπως τις προηγούμενες φορές.

“Τις προηγούμενες φορές γινόταν η διάγνωση, έκανα αποθεραπεία, έκανα προπονήσεις και έπαιζα με πόνο, σαν να μην είναι κάτι σοβαρό. Αυτή τη φορά, ήταν διαφορετικό και το ένιωσα και εγώ διαφορετικά. Ένιωσα κουρασμένος από όλο αυτό. Βαρέθηκα να πονάω συνέχεια. Έχω δεχθεί ότι ο ανταγωνισμός φέρνει πόνο. Όμως, είναι δύσκολο να έχεις τραυματισμούς, να τους αντιμετωπίζεις να τους ξεπερνάς και μόλις επιστρέφεις να αποκτάς έναν άλλον τραυματισμό.

“Μετά το Indian Wells μου πήρε λίγο χρόνο να το κατανοήσω. Ένιωσα λίγο πιο αισιόδοξος στο Μόντε Κάρλο, όμως και πάλι ήμουν σε άσχημη κατάσταση και ελάχιστα θετικός”

Παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, ο Ναδάλ παραδέχθηκε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει το τένις, παρά μόνο να κάνει ένα διάλειμμα για να δυναμώσει το σώμα του.

“Αυτό που σκεφτόμουν ήταν να βρω χρόνο για να αναρρώσω. Δεν έχασα το κίνητρό μου για να παίζω τένις. Απλά έχασα τη δύναμη να αντιμετωπίζω κάθε πρόβλημα που ερχόταν σε καθημερινή βάση. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση αλλά σίγουρα όχι την πιο δραστική από όλες” (απόσυρση).

Μετά τον 12ο τίτλο του στο Παρίσι και 18ο Grand Slam της καριέρας του, ο Ναδάλ δεν έχει σκοπό να σταματήσει και όπως δήλωσε και ο ίδιος, υπάρχει δρόμος ακόμα μπροστά…

“Είμαι πολύ χαρούμενος με ότι έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Όλα είναι ξεχωριστά. Όμως, ο δρόμος δεν έχει τελειώσει εδώ. Υπάρχει δουλειά ακόμα που πρέπει να γίνει. Θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσω λίγο το πρόγραμμά μου. Θέλω να είμαι βέβαιος ότι μπορώ να αποδώσω τα μέγιστα σε κάθε τουρνουά που παίζω και με αυτή τη προσέγγιση θα πάμε στο Wimbledon.

Όσον αφορά το πως θα τα πάει στο Wimbledon;

“Όταν ήμουν fit και έπαιζα καλά, πάντα είχα τις ευκαιρίες μου στο Wimbledon. Έχω παίξει σε πέντε συνεχόμενους τελικούς (2006-08, 10-11, δεν αγωνίστηκε το 2009). Λίγο έλειψε να φτάσω στον τελικό πέρυσι. Η νίκη στο Roland Garros, σίγουρα σου δίνει αυτοπεποίθηση πηγαίνοντας στο Wimbledon. Αν είμαι καλά σωματικά και μπορώ να προετοιμαστώ κατάλληλα, θα δούμε πως μπορεί να πάει…”

The post Ναδάλ: “Σκέφτηκα να σταματήσω τον Μάρτιο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα