Ναδάλ: “Ευκαιρία για ανάκαμψη η Βαρκελώνη”

Αποφασισμένος να ανακάμψει στο τουρνουά της Βακελώνης, είναι ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος προέρχεται από τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters.

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στις χωμάτινες επιφάνειες, έχει ρεκόρ 61-4 στο τουρνουά της πατρίδας του εκεί όπου μετράει 11 τίτλους (2005-09, 2011-13, 2016-18) σε 15 συμμετοχές.

“Δεν έχω παίξει αρκετά τους τελευταίους μήνες. Όταν επιστρέφεις στον ανταγωνισμό, είναι πάντα δύσκολο. Το Μόντε Κάρλο ήταν μια σημαντική πρόκληση για μένα και βίωσα πολλά θετικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του τουρνουά και των

προπονήσεων. Αποκλείστηκα στα προημιτελικά και δεν μπόρεσα να παίξω στο επίπεδο που χρειαζόταν. Τώρα, έχω άλλη μια ευκαιρία εδώ” είπε ο Ναδάλ στην επίσημη συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών του την Τετάρτη στο Barcelona Open.

Το Νο1 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τον qualifier Ίλια Ιβάσκα στις 17:00 για το 2ο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης.

“Θα πάω εβδομάδα με εβδομάδα. Έχω έναν σημαντικό μήνα που ολοκληρώνεται με το Roland Garros. Κάθε παιχνίδι και κάθε εβδομάδα είναι σημαντική πλέον. Έτσι το βλέπω. Ελπίζω όλα τα αρνητικά να εκλείψουν και στοχεύω στο να είμαι αισιόδοξος κάθε ημέρα για να βρεθώ εκεί που θέλω” πρόσθεσε.

Με εξαίρεση την περσινή περίεργη σεζόν στο χώμα, ο Ράφαελ Ναδάλ έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν τίτλο πριν το Roland Garros, στους 12 από τους 13 θριάμβους του στο Παρίσι.

“Θέλω να κερδίζω τουρνουά πριν το Roland Garros γιατί μου αρέσει να κερδίζω τίτλους. Φυσικά είναι πιο εύκολο να πάρεις το Roland Garros, έχοντας αυτοπεποίθηση από τίτλους που έχουν προηγηθεί, όπως έχω κάνει στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου. Όμως, το κλειδί είναι να είμαι σε θέση να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε τουρνουά. Δεν έχω αγωνιστεί πολύ τον τελευταίο χρόνο και παρ’όλο που ένιωσα έτοιμος στο Μόντε Κάρλο, παιχνίδια σαν αυτό με τον Ρούμπλεφ, μπορεί να συμβούν. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να παίξω καλά στη Βαρκελώνη αλλά και στα επόμενα τουρνουά σε Μαδρίτη, Ρώμη και Γαλλικό Όπεν” υπογράμμισε ο 34χρονος από τη Μαγιόρκα.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο σημαντικό ρόλο που παίζει η ψυχολογία και οι νίκες, ο Ναδάλ επεσήμανε: “Στο Μόντε Κάρλο ήταν ένα περίεργο ματς. Σίγουρα μπορείς να χάσεις από έναν σπουδαίο αντίπαλο οπως είναι ο Ρούμπλεφ, όμως έκανα κάποια λάθος πράγματα που με εξέπληξαν.

“Κάποιες φορές όταν δεν νιώθεις σπουδαία, είναι λογικό να μην παίζεις καλά. Δεν ήταν τέτοια περίπτωση το Μόντε Κάρλο όμως συνέβη. Πρέπει να κατανοήσεις τι έγινε λάθος και να το αποφύγεις στη συνέχεια. Μετά από κάθε ήττα, υπάρχουν αμφιβολίες. Είναι σημαντικό να τις ξεπεράσεις και αυτό κάνω. Προπονούμαι με τη σωστή ψυχολογία για να αποκτήσω ωραίο συναίσθημα να αγωνιστώ εδώ”

The post Ναδάλ: “Ευκαιρία για ανάκαμψη η Βαρκελώνη” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα