Μουράτογλου: Στηρίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά (vid)

15:30 7/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Πάτρικ Μουράτογλου μέσω των social media απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τον Στέφανο Τσιτσιπά και τα toilet breaks του που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Ο πολύπειρος προπονητής εξέφρασε τη δική του προσωπική γνώμη πάνω στο ζήτημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Αρχικά πρέπει να κατανοήσουμε πως όλοι οι κορυφαίοι παίκτες είναι άκρως ανταγωνιστικοί. Δίνουν τα πάντα στο γήπεδο για να κερδίσουν. Μερικές φορές κάνουν πράγματα που δεν αρέσουν στους αντιπάλους τους.

Είναι πολύ εύκολο να πει κάποιος

πως ο Στέφανος πηγαίνει στα αποδυτήρια για να ανακόψει τον ρυθμό του αντιπάλου του. Αυτό όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Στο παιχνίδι με τον Μάρεϊ κέρδισε το σετ και πήρε toilet break. Γιατί να το κάνει αυτό;

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν ένας παίκτης μετά από έναν σημαντικό πόντο που κερδίζει, φωνάζει “Πάμε”, αυτό δεν είναι ευχάριστο για τον αντίπαλο του. Όμως το κάνει για τον εαυτό του, για να τονώσει το ηθικό του. Αυτό δεν σημαίνει πως η συμπεριφορά του δεν είναι σωστή.

Επίσης όταν ορισμένοι παίκτες αργούν στο δεύτερο σερβίς, οι περισσότεροι δεν θέλουν να χαλάσουν τον ρυθμό του παίκτη που αντιμετωπίζουν. Το κάνουν γιατί θέλουν να συγκεντρωθούν περισσότερο ή να πάρουν ανάσες.

Οι παίκτες δεν ασχολούνται με τον αντίπαλο κατά την διάρκεια του αγώνα. Κοιτούν τον εαυτό τους. Όταν ένας αθλητής παίρνει toilet break, το κάνει γιατί θέλει να μείνει μόνος του για λίγα λεπτά, να ηρεμήσει, να σκεφτεί και να βρει λύσεις σε ότι δεν λειτουργεί καλά στο παιχνίδι του. Αυτό ακριβώς έκανε ο Στέφανος.

Ο Τσιτσιπάς επηρεάστηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Έμαθε από αυτόν. Στο τελικό του Roland Garros 2021 ο Στέφανος κέρδιζε με 2-0 σετ τον Τζόκοβιτς. Τότε ο Σέρβος πήρε toilet break και όταν επέστρεψε από τα αποδυτήρια το παιχνίδι άλλαξε εντελώς. Ο Στέφανος το δοκίμασε σε κάποιους αγώνες, λειτούργησε θετικά και στον ίδιο και συνέχισε να το κάνει.

Επιπλέον ο Στέφανος δεν παραβίασε κανέναν κανόνα. Επομένως δεν μπορεί να πει κάποιος πως “έκλεψε”. Ούτε είχε αντιαθλητική συμπεριφορά, διότι όλοι οι παίκτες εστιάζουν στον εαυτό τους.

Ο Τσιτσιπάς δεν συνομιλούσε με τον πατέρα του μέσω τηλεφώνου. Όλοι οι παίκτες συνοδεύονται από κάποιον όταν επισκέφτονται τα αποδυτήρια. Υπάρχει έλεγχος”.

Η σχετική ανάρτηση:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THE COACH (@patrickmouratoglou)

The post Μουράτογλου: Στηρίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα