Μετ’εμποδίων πρόκριση ο “Βασιλιάς”! – VIDEO

Για δεύτερο σερί αγώνα του στο φετινό Dubai Championships, ο Ρότζερ Φέντερερ δυσκολεύτηκε αρκετά, στο τέλος όμως ήταν αυτός που έπρεπε κερδίζοντας τον Φερνάντο Βερντάσκο και παραμένει σε τροχιά διεκδίκησης του 100ου τίτλου καριέρας του!

Δύο τενίστες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν ποτέ τον Ρότζερ Φέντερερ, οι Φίλιπ Κολσράιμπερ και Φερνάντο Βερντάσκο, δυσκόλεψαν τον Ελβετό θρύλο στην μέχρι στιγμής πορεία του στο Ντουμπάι, του πήραν σετ αλλά…μέχρις εκεί!

Μετά λοιπόν

την τρίσετη νίκη επί του 35χρονου Γερμανού, ο Ρότζερ Φέντερερ χρειάστηκε και πάλι τρία σετ, 6-3, 3-6, 6-3 για να κερδίσει τον επίσης 35χρονο βετεράνο Ισπανό που κατάφερε να πάρει μόλις το δεύτερο σετ σε επτά αγώνες κόντρα στον “Βασιλιά” του αθλήματος φεύγοντας όμως και πάλι ηττημένος από το κορτ…

Στην πραγματικότητα, όμως, έκανε ένα από τα καλύτερα, ποιοτικά, του ματς κόντρα στον Φεντ βάζοντας του δύσκολα κυρίως στο δεύτερο και στο τρίτο σετ αλλά ένα “κρεσέντο” του Φέντερερ στο τέλος του αγώνα τον άφησε δίχως απάντηση.

Έστω και μετ’εμποδίων, ο Ροτζ βρίσκει μέχρι στιγμής την απαιτούμενη ταχύτητα στο παιχνίδι του για να παίρνει τις νίκες, που είναι και το ζητούμενο, και θα είναι παρών σε ακόμα έναν προημιτελικό στο Ντουμπάι όπου θα αντιμετωπίσει τον Μάρτον Φούτσοβιτς!

Η αρχή του αγώνα, ακριβώς όπως και στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ήταν άκρως ουσιαστική και αποτελεσματική με τον 37χρονο τενίστα να είναι πολύ γερός στο δικό του σερβίς και με ένα break να κάνει την απαιτούμενη δουλειά βγάζοντας με ευκολία αρκετούς winners κυρίως με το αγαπημένο του forehand.

Επίσης σε ομοιότητα, όμως, με το ματς κόντρα στον Κολσράιμπερ, οι μπαταρίες “έσβησαν” προς στιγμής στην αρχή του δεύτερου σετ με τον Βερντάσκο να πιάνει “φωτιά” και το δικό του forehand να αποτελεί εγγύηση.

Ο “Βασιλιάς” έμεινε πίσω με 0-3 και δεν ανέκαμψε ποτέ με συνέπεια όλα να κριθούν ξανά σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Παρά την απώλεια ενός ακόμη σετ, ο Φέντερερ έδειξε παροιμιώδη ψυχραιμία στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, έσωσε ένα break point του Βερντάσκο και, με τη βοήθεια και της θεάς τύχης σε ένα net που πέρασε στην πλευρά του Ισπανού για να του δώσει break point, έκανε το 5-3 στο καλύτερο φυσικά χρονικό σημείο και ύστερα “πέταξε” για τα προημιτελικά προκαλώντας πανζουρλισμό σε ένα κοινό που τον λατρεύει σαν Θεό!

Με τον Μίλος Ράονιτς και τον κάτοχο του τίτλου, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ εκτός ταμπλό, ο δρόμος προς ακόμα έναν τελικό στο Ντουμπάι είναι ορατός και γιατί όχι, ένα ενδεχόμενο ματς κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά που επίσης βρίσκεται στον προημιτελικό γύρο της διοργάνωσης!

Εκτός και ο Μπέρντιχ!

Ακόμα ένας τενίστας που έχει κάνει πολύ καλές πορείες στο παρελθόν στο Ντουμπάι, αποκλείστηκε νωρίς από τη διοργάνωση!

Αυτός είναι ο Τόμας Μπέρντιχ που έχασε μόλις ένα game στο πρώτο σετ κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια χάνοντας για πρώτη φορά σε τέσσερα ματς από τον 22χρονο Κροάτη.

Οι προημιτελικοί στο Ντουμπάι

Τσόριτς-Μπασιλασβίλι
Τσιτσιπάς-Χουρκάτζ
Φέντερερ-Φούτσοβιτς
Μονφίς-Μπεράνκις

Τετάρτη 27/2: 2ος γύρος Dubai Championships

Federer (Switzerland) beat Verdasco (Spain) 6-3 3-6 6-3
Tsitsipas (Greece) beat Gerasimov (Belarus) 6-3 6-1
Basilashvili (Georgia) beat Bautista (Spain) 6-7(2) 6-4 6-3
Fucsovics (Hungary) beat Struff (Germany) 6-4 6-2
Monfils (France) beat Baghdatis (Cyprus) 6-3 6-2
Hurkacz (Poland) beat Nishikori (Japan) 7-5 5-7 6-2
Berankis (Lithuania) beat Kudla (USA) 6-4 6-1
Coric (Croatia) beat Berdych (Czech Republic) 1-6 6-1 7-6(4)

DUBAI CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | OOP (+2h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Μετ’εμποδίων πρόκριση ο “Βασιλιάς”! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα