Μεντβέντεφ: “Είναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις τον Τζόκοβιτς”

Ο Νταντιίλ Μεντβέντεφ, στην καλύτερή του εμφάνιση στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ημιτελικού απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον οποίον και παραχώρησε μόλις 4 games, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό για 2η σερί χρονιά.

Αναμφίβολα το πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν το διπλό break-point του Ζβέρεφ στο 4ο game του 1ου set

με τον Μεντβέντεφ όχι μόνο να το “σβήνει”, αλλά στη συνέχεια να φτάνει ο ίδιος σε break και από εκεί και πέρα να ελέγξει τα πράγματα στο κορτ.

“Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.”, είπε ο Μεντβέντεφ. “Μερικές φορές το σκορ δεν δείχνει τι ακριβώς συνέβη μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι η στιγμή του διπλού break-point στο 2-1 ήταν καθοριστική.”

“Είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψεις στον Σάσα να σου κάνει break γιατί από εκεί και πέρα αποκτά αυτοπεποίθηση. Ειμαι πολύ ικανοποιημένος που κατάφερα να ανεβάσω το επίπεδο μου κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι δεν έκανα πολλά αβίαστα λάθη.”

Στον τελικό ο Νο2 του κόσμου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον οποίον είχε συναντηθεί και στον τελικό του US Open τον περασμένο Σεπτέβριο, με τον Ρώσο να στερεί από τον Σέρβο τόσο το ιστορικό Calendar Slam, αλλά και το 21ο Grand Slam.

“Για να παίζεις κόντρα στον Τζόκοβιτς σημαίνει ότι είσαι στον τελικό. Επομένως αυτό είναι καλό.”, πρόσθεσε ο κάτοχος του τίτλου. “Ειναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις τον Νόβακ. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να παίξεις το καλύτερο τένις σου. Επομένως αυτό θα προσπαθήσω να κάνω την Κυριακή.”

Όσο για το αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι στον τελικό, ο Μεντβέντεφ απάντησε: “Οταν κερδίζεις 6-2, 6-2 έναν παίκτη όπως ο Ζβέρεφ σίγουρα δεν χρειάζεται να αλλάξεις πολλά.”

Θάνος Σταθόπουλος

The post Μεντβέντεφ: “Είναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις τον Τζόκοβιτς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα