“Μάγος” Φέντερερ κρατά την Ευρώπη μπροστά! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, τον Νικ Κύργιο και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα της Ευρώπης στο Laver Cup αφού πρώτα ο Τζον Ίσνερ είχε ισοφαρίσει τη σειρά κερδίζοντας τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ!

Το φετινό Laver Cup έχει ήδη “σπάσει” καρδιές!

Οι πρώτοι δύο αγώνες της δεύτερης μέρας της διοργάνωσης, με τη νίκη να αξίζει πλέον τρεις βαθμούς, ήταν απλά συγκλονιστικοί!

Μετά από δύο φοβερές αναμετρήσεις που κρίθηκαν σε σούπερ tie

break, οι ομάδες της Ευρώπης και του Κόσμου μοιράστηκαν τις νίκες με την Ευρώπη να προηγείται προς το παρόν στη σειρά με 5-3 πριν περάσουμε στο βραδινό πρόγραμμα με τις αναμετρήσεις Ναδάλ-Ράονιτς και τον αγώνα διπλού Ναδάλ/Τσιτσιπάς vs Κύργιος/Σοκ.

Το ρετρό μαύρο κορτ της Γενεύης έχει πάρει “φωτιά” με τον Τζον Ίσνερ να κερδίζει με ανατροπή τον Σάσα Ζβέρεφ, 6-7(2), 6-4, 10-1 ισοφαρίζοντας τη σειρά προσωρινά στο 3-3 πριν μπει ο οικοδεσπότης Ρότζερ Φέντερερ, έχοντας μία ανεπανάληπτη στήριξη από το τοπικό κοινό ώστε να βρει τις δυνάμεις και να κάνει μία πολύ δύσκολη ανατροπή κόντρα στον Νικ Κύργιο, 6-7(5), 7-5, 10-7 και να κρατήσει την Ευρώπη στο “ελαφρύ” προβάδισμα του 5-3!

Φανταστικό τένις, σασπένς, δύο ομάδες που τα δίνουν όλα για τη νίκη συνθέτουν το παζλ ακόμα ενός επιτυχημένου Laver και είμαστε ακόμα μόλις στη μέση της διοργάνωσης!

Ο Ίσνερ κατάφερε να κάνει μία τρομερή ανατροπή κόντρα στον Σάσα Ζβέρεφ σε ένα ματς που παραχώρησε μόλις ένα break point στον Γερμανό αντίπαλό του.

Ειδικά ο τρόπος που “καθάρισε” το σούπερ tie break χάνοντας μόλις έναν πόντο ήταν απλά εκκωφαντικός και έδωσε στον Κόσμο μία τρομερή ώθηση και το κατάλληλο μομέντουμ για την επόμενη αναμέτρηση, το σούπερ ντέρμπι Φέντερερ-Κύργιος!

Εκεί, είδαμε ανεπανάληπτες ανατροπές με τον Φέντερερ να προηγείται με break και με 4-0 στο tie break του πρώτου σετ και όμως να χάνει την ουσία μέσα από τα χέρια του και να καλείται, όπως ο Ίσνερ νωρίτερα, να κάνει μία δύσκολη ανατροπή.

Ο “Βασιλιάς” βρέθηκε σε δύσκολο σημείο όταν σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς στο 4-5 του δεύτερου σετ αλλά, κάπου εκεί, το κοινό μπήκε για τα καλά στην εξίσωση του αγώνα και έδωσε απίστευτη ώθηση στον Φεντ.

Με τρομερό τένις ισοφάρισε τον αγώνα και παρότι έμεινε πίσω στο σούπερ tie break με 0-2, πήρε τους οκτώ από τους επόμενους εννιά πόντους με ασύλληπτα χτυπήματα και άντεξε στην τελική αντεπίθεση του Κύργιου κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του!

Συγκινημένος μετά το τέλος του ματς, ο Ροτζ ευχαρίστησε το κοινό για την τρομερή του στήριξη καθώς, ακόμα και γι’αυτόν, είναι ανεπανάληπτη εμπειρία να παίζει σε αυτή τη διοργάνωση στη χώρα του!

Κώστας Αϊτάκης

The post “Μάγος” Φέντερερ κρατά την Ευρώπη μπροστά! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα