Φέντερερ: “40αρης να κερδίσει το RG; Αδύνατο”

Ο Ρότζερ Φέντερερ επανέλαβε για μια ακόμη φορά την άποψή του για το δύσκολο εγχείρημα που έχει μπροστά του στο Γαλλικό Όπεν, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει το τρόπαιο των Σωματοφυλάκων.

Το πρώην Νο1 και κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, ένας εκ των οποίων στο Roland Garros το 2009, μίλησε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή και για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι δεν περιμένει να κερδίσει τον τίτλο στο Παρίσι.

“Είμαι

ρεαλιστικός και ξέρω ότι δεν μπορώ να κερδίσω το Γαλλικό Όπεν. Όποιος το πιστεύει αυτό, κάνει λάθος. Φυσικά και μπορούν να συμβούν τρελά πράγματα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τα τελευταία 50 χρόνια στο Roland Garros κάποιος που μόλις πάτησε τα 40 και είναι εκτός αγώνων για ενάμιση χρόνο, έχει κερδίσει τον τίτλο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελβετός.

Ο Φέντερερ έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά στα 11 από τα 12 τελευταία του τουρνουά στο Γαλλικό Όπεν, με εξαίρεση το 2014 όπου έφτασε στον 4ο γύρο.

Αν τα καταφέρει και φέτος, σημαίνει ότι πιθανότατα θα διασταυρωθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην 8αδα, έχοντας κληρωθεί στο quarter του Σέρβου.

Ο Φέντερερ την 5ετια 2005-10 ήταν ο δεύτερος καλύτερος χωμάτινος τενίστας πίσω από τον Ράφαελ Ναδάλ στο Παρίσι.

Η κλήρωση του 1ου γύρου, τον φέρνει αντιμέτωπο με τον qualifier Ουζμπέκο Ντένις Ίστομιν.

“Νιώθω ότι στις προπονήσεις παίζω ολοένα και καλύτερα. Αλλά όπως ξέρουμε, τα παιχνίδια είναι διαφορετικό πράμα”

The post Φέντερερ: “40αρης να κερδίσει το RG; Αδύνατο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα