Κορέτσα: Επιφυλακτικός για την επιστροφή του Ναδάλ

Σύμφωνα με τον πρώην Νο2 του κόσμου, ο Ράφα Ναδάλ θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να επιστρέψει στους γνωστούς ρυθμούς του. 

Ο κάτοχος 20 Grand Slam, δεν έχει αγωνιστεί από τον περασμένο Αύγουστο (Citi Open), λόγω τραυματισμού στο πόδι, ενώ νωρίτερα φέτος υποβλήθηκε σε θεραπεία στη Βαρκελώνη. 

Ο Ναδάλ θα επιστρέψει στα κορτ ξεκινώντας από το τουρνουά επίδειξης στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο έχει κατακτήσει 5 φορές από το 2009 μέχρι σήμερα. Αυτό ουσιαστικά θα είναι και το πρώτο του τεστ

ενόψει της νέας σεζόν που θα ξεκινήσει από την Αυστραλία. 

Ωστόσο, ο Κορέτσα παραμένει “προσγειωμένος” σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί αυτήν την επιστροφή ο συμπατριώτης του. Ο δύο φορές φιναλίστ του Roland Garros εμφανίστηκε προβληματισμένος όσον αφορά τον τρόπο που θα μπορέσει να κινηθεί στο κορτ ο Ναδάλ, κάτι που αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην απόδοσή του.

“Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο για την ανάρρωση του Ράφα είναι οι κινήσεις του στο κορτ. Η κινητικότητά του, η έντασή του, ο τρόπος που χτυπάει την μπάλα. Όταν κινείται καλά κι έχει καλή στήριξη για να κάνει τους εξαιρετικούς συνδυασμούς χτυπημάτων backhand – forehand, είναι σχεδόν αδύνατον να νικηθεί.”

“Το πρόβλημα είναι το πώς θα φτάσει σε αυτές τις μπάλες έτσι ώστε να έχει την κατάλληλη, την απαραίτητη στήριξη από τα πόδια του προκειμένου να φτάσει σε ένα τέλειο χτύπημα. Αυτό το επιπλέον μισό δευτερόλεπτο που θα χρειαστεί είναι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου.”

Ο Ναδάλ ο οποίος προπονείται ήδη στις ακαδημίες του στο Κουβέιτ θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την-βρετανική-αναμέτρηση του Άντι Μάρεϊ με τον Νταν Έβανς. 

“Πιστεύω ότι θα ήταν ωραίο να τον δούμε να παίζει με τον Άντι, γιατί είναι πολύ έξυπνος παίκτης που γνωρίζει πως να παίξει κόντρα στον Ράφα. Πιστεύω ότι το να παίξει με τον Άντι μπορεί να του δώσει τον απαραίτητο ρυθμό για να αγωνιστεί περίπου 2,5 ώρες, αλλά μ’ έναν ρυθμό που του αρέσει.”

Το τουρνουά του Άμπου Ντάμπι θα ξεκινήσει την Πέμπτη (16/12), με τον Ναδάλ να αγωνίζεται στον ημιτελικό της Παρασκευής (17/12).

Θάνος Σταθόπουλος

The post Κορέτσα: Επιφυλακτικός για την επιστροφή του Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα