Κόντα: “Ήταν οι χειρότεροι μήνες – Δεν ξέρω αν θα εμβολιαστώ”

Η επιστροφή της Γιοχάνα Κόντα στην αγωνιστική δράση συνδυάστηκε με την πρόκριση από τον 1ο γύρο του τουρνουά του Μόντρεαλ, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Κινέζας Σουάι Ζανγκ, η οποία εγκατέλειψε στο 2ο set κι ενώ προηγήθηκε με 6-4, ενώ στο 2ο είχε βρεθεί πίσω με 5-2. 

Η Νο1 Βρετάνη τενίστρια, απείχε από τα κορτ, καθώς βρέθηκε θετική σε covid-19 μια ασθένεια την οποία περιέγραψε ως η “χειρότερη που έχω βιώσει”, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει

αν θα κάνει το εμβόλιο, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι κατά του εμβολίου. 

Η ταλαιπωρία αυτή της στοίχισε τόσο τη συμμετοχή στο αγαπημένο της Wimbledon, όσο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

“Ήταν πολύ δύσκολοι αυτοί οι δύο μήνες. Οι χειρότεροι μήνες. Δεν υπάρχει χειρότερο να έχει covid-19 και να έχεις χάσει Wimbledon και Ολυμπιακούς Αγώνες.”, δήλωσε η 30χρονη.

“Δύσκολα θα το ξεπεράσω. Ωστόσο, θεωρώ ότι είμαι αρκετά χαρούμενος και θετικός άνθρωπος και σίγουρα ρεαλιστικός και μου αρέσει να βλέπω την προοπτική σε ό,τι κι αν κάνω στη ζωή μου.”

“Έπρεπε να χρησιμοποιήσω όλα αυτά τα “εργαλεία” και στο τέλος της ημέρας κοίταξα τον εαυτό μου, τη ζωή μου και είδα ότι όλα είναι καλά. Προσπάθησα να αντλήσω ενέργεια από αυτά τα “εργαλεία” και από εκεί και πέρα ανυπομονούσα πότε θα επιστρέψω στο κορτ.”

Η Κόντα υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων προτού πάρει το “πράσινο φως” από τους γιατρούς για να συμμετάσχει στο τουρνουά του Μόντρεαλ. 

Ωστόσο, παρά την ταλαιπωρία που πέρασε και τον αντίκτυπο που είχε ο ιος στην τρεις φορές ημιφιναλίστ σε Grand Slam η Κόντα τόνισε ότι θα πρέπει να σκεφτεί για το αν θέλει ή όχι να κάνει το εμβόλιο.

“Σίγουρα δεν είμαι κατά. Σε καμία περίπτωση. Εξάλλου νομίζω ότι τώρα και να θέλω δεν μπορώ να εμβολιαστώ ακόμη. Αυτό θα μου δώσει λίγο χρόνο για να δω πως εξελίσσονται τα πράγματα στον κόσμο και στη συνέχεια θα κάνω την προσωπική μου επιλογή για το αν και πότε.”

Στον 2ο γύρο η Κόντα θα αντιμετωπίσει την Νο3 του ταμπλό και “χάλκινη” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Ελίνα Σβιτολίνα. 

NATIONAL BANK OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Κόντα: “Ήταν οι χειρότεροι μήνες – Δεν ξέρω αν θα εμβολιαστώ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα