Κλείνουν θέση στους “16” του Παρισιού

Στη μάχη του 3ου γύρου οι Τσιτσιπάς, Φέντερερ, Ναδάλ και Πλίσκοβα

Πρεμιέρα του 3ου γύρου την Παρασκευή στο Γαλλικό Όπεν, με το κάτω μέρος του ανδρικού ταμπλό να περιλαμβάνει ορισμένες αναμετρήσεις που σίγουρα θα συγκινήσουν τους (τηλε)θεατές.

Στο κεντρικό court θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αναλαμβάνοντας την απογευματινή διασκέδαση του κοινού στο Παρίσι (μετά τις 19:00GR-Eurosport-ERT SPORTS), με αντίπαλο τον υπολογίσιμο Φίλιπ Κραϊνοβιτς που προέρχεται από δύο

συνεχόμενες νίκες στα πέντε σετ επί των Τιαφό και Καρμπάγες Μπαένα.

O Στέφανος καλείται να ανεβάσει το επίπεδό του, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς στο Παρίσι, θέλοντας να ισοφαρίσει το θρυλικό ρεκόρ του Λάζαρου Στάλιου από το 1936 και να γίνει μόλις ο δεύτερος Έλληνας που προκρίνεται στον 4ο γύρο του Roland Garros.

Υπάρχει ενδεχόμενο ο αγώνας του Τσιτσιπά να μην προλάβει να ολοκληρωθεί σήμερα, αφού το πρόγραμμα στο Philippe Chatrier επηρεάστηκε με την προσθήκη του αγώνα Πουίγ-Κλιζάν που δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Λίγο νωρίτερα στο κεντρικό court (περίπου στις 17:00GR), ο Ράφαελ Ναδάλ θα έχει το πρώτο του σοβαρό τεστ στο αγαπημένο του τουρνουά, αντιμετωπίζοντας τον quarterfinalist του 2016, Νταβίντ Γκοφάν από τον οποίον δεν έχει χάσει σετ σε τρεις αναμετρήσεις στο χώμα, με μοναδική του ήττα (3-1) αυτή στο ATP Finals του 2017.

Στο Suzanne Lenglen θα αγωνιστεί (14:00GR) ο Ρότζερ Φέντερερ κόντρα στον 20χρονο Νορβηγό, Νο63 στον κόσμο, Κάσπερ Ρουντ που βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης. Ο 37χρονος Ελβετός δεν έχει χάσει ακόμα σετ στη διοργάνωση και λογικά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στον ανερχόμενο αντίπαλό του.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Lenglen, Σταν Βαβρίνκα και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ αναμένεται να δώσουν μια συναρπαστική μάχη, με τον νικητή να διασταυρώνεται στον 4ο γύρο με τον αντίστοιχο του ζευγαριού Τσιτσιπάς-Κραϊνοβιτς.

Ντέρμπι και στο γυναικείο ταμπλό, όπου στο Philippe Chatrier θα αναμετρηθούν Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και Ελίνα Σβιτολίνα ενώ στο πρώτο ματς του κεντρικού court, η φορμαρισμένη Καρολίνα Πλίσκοβα αντιμετωπίζει την ανεβασμένη Πέτρα Μάρτιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής στα τρία μεγάλα courts:

Court Philippe Chatrier (Ώρα Έναρξης 12:00GR – Eurosport, ERT Sports)
31-Petra Martic (Croatia) v 2-Karolina Pliskova (Czech Republic)
22-Lucas Pouille (France) vs Martin Klizan (Slovakia) to finish 6-7, 6-2, 3-6, 1-3
19-Garbine Muguruza (Spain) v 9-Elina Svitolina (Ukraine)
27-David Goffin (Belgium) v 2-Rafa Nadal (Spain)
6-Stefanos Tsitsipas (Greece) v Filip Krajinovic (Serbia)

Court Suzanne Lenglen
Elise Mertens (Belgium) v 12-Anastasija Sevastova (Latvia)
Casper Ruud (Norway) v 3-Roger Federer (Switzerland)
7-Sloane Stephens (U.S.) v Polona Hercog (Slovenia)
24-Stan Wawrinka (Switzerland) v Grigor Dimitrov (Bulgaria)

Court Simonne Mathieu
Marketa Vondrousova (Czech Republic) v 28-Carla Suarez Navarro (Spain)
Pablo Carreno Busta (Spain) v Benoit Paire (France)
Nicolas Mahut (France) v Leonardo Mayer (Argentina)
26-Johanna Konta (Britain) v Viktoria Kuzmova

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Κλείνουν θέση στους “16” του Παρισιού appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα