Κελαϊδής: “Ο Τσιτσιπάς είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου!”

Νίκος Κελαϊδής. Ο άνθρωπος συνώνυμο του τένις. Μεγαλωμένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου εκεί έκανε και τα πρώτα, αλλά και τα… δεύτερα τενιστικά του βήματα, υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, Γιάννη. 

Όταν ήρθε στην Ελλάδα ήταν πλέον ένας έτοιμος τενίστας. Πρωταθλητής Ελλάδος το 1974 και το 1978 σε μια δεκαετία όπου οι “μάχες” με τον άλλον μεγάλο Έλληνα παίκτη, Νίκο Καλογερόπουλο, ήταν μοναδικές και αξέχαστες. 

Με

συμμετοχές τόσο στο Australian Open, όσο και στο Roland Garros (1973), στο οποίο μάλιστα “ενεπλάκη” στην αναμέτρηση που έμεινε στην ιστορία της διοργάνωσης και μνημονεύεται ακόμα και στις ημέρες μας, ως το παιχνίδι το οποίο δεν τελείωσε ποτέ! 

Και όποιος νομίζει ότι η καριέρα του τελείωσε από τη στιγμή που “κρέμασε” τη ρακέτα του (αν και δεν την κρέμασε ποτέ), κάνει λάθος. Η καριέρα του στο τένις από τις αρχές του ’80 και μετά… εκτοξεύεται. 

Έχουμε και λέμε: Τεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομοσπονδίας τένις το 1989. Πριν από αυτό εθνικός προπονητής και υπεύθυνος του γυναικείου τένις στην Ελβετία, την εποχή που έλαμψε το άστρο της Μαρτίνα Χίγκινς. 

Τεχνικός διευθυντής στη χώρα μας, έστω και για μικρή χρονική περίοδο, στην Κύπρο, ενώ αυτό το διάστημα βοηθάει στην ανάπτυξη του τένις στην Τουρκία. 

Ανήσυχο πνεύμα, που λατρεύει το τένις. Θα μπορούσε να μιλάει ώρες γι’ αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα μπορούσαμε να τον ακούμε άλλες τόσες…

Σ’ αυτό το πρώτο μέρος της μεγάλης και άκρως ενδιαφέρουσας συνέντευξης που παραχώρησε στο Tennis24 (θα ακολουθήσει ακόμη ένα μέρος όσον αφορά το τένις στην Ελλάδα), ο Νίκος Κελαϊδής μας μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μίλησε για την πορεία, την εξέλιξη του, αλλά και για το όραμα του πατέρα του, Απόστολου, που βγήκε αληθινό.  

Ουσιαστικά μιλήσαμε με τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο, καθώς εκείνη την εποχή που ο Τσιτσιπάς ξεκινούσε την πορεία για την κορυφή του παγκόσμιου τένις, ο Νίκος Κελαϊδής βρισκόταν στον όμιλο Γλυφάδας ως υπεύθυνος των ακαδημιών. 

“Ο Στέφανος έχει μυαλό στρατηγού”

Όταν αναφέρεται στον Στέφανο Τσιτσιπά το κάνει με μεγάλο θαυμασμό. Όσο προχωρούσε η συζήτηση αυτό γινόταν όλο και πιο κατανοητό. Έχει δει, έχει βιώσει εκ των έσω την πορεία του, τις αγωνίες του Απόστολου Τσιτσιπά, τα πρώτα βήματα του Στέφανου Τσιτσιπά. 

Η πρώτη από τις πολλές ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν, ήταν όσον αφορά τη διάρκεια που μπορεί να έχει στο παγκόσμιο τένις ο Τσιτσιπάς κι αν η εξέλιξη του ήταν αυτή που περίμενε, με τον ίδιον πάντως να στέκεται σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του 22χρονου, το οποίο αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα -πλέον-στα παιχνίδια του. 

“Φυσικά και θα αντέξει για πολλά χρόνια ακόμα. Αρκεί να μην χάσει τη διάθεση που έχει για το τένις. Κι αυτό γιατί το παιχνίδι του Στέφανου δεν είναι πιεσμένο, παίζει με μεγάλη άνεση.” 

“Ο Στέφανος έχει μυαλό στρατηγού! Έτσι ήταν πάντα. Διαβάζει και αναλύει το παιχνίδι του αντιπάλου μέσα στο γήπεδο κι αυτό όσο περνούν τα χρόνια το μεγαλώνει και το εξελίσσει. Αυτό είναι το ταλέντο του και μαζί με αυτό έχει την τεχνική ευχέρεια η οποία μαθαίνεται, έχει τη φυσική διάπλαση και έχει ένα εξαιρετικό πνευματικό παιχνίδι.” 

“Σπάνια θα δείτε τον Στέφανο να κάνει ένα “κούφιο” χτύπημα. Προσέξτε! Δεν λέω ότι δεν θα κάνει λάθος. Λάθος και λάθη θα κάνει πολλά, αλλά και στο λάθος που θα κάνει έχει σωστό χτύπημα, σωστή σκέψη. Η επιλογή είναι σωστή απλά δεν είναι σωστή η εκτέλεση.”

Πολλοί σχολιάζουν για το αν ο Τσιτσιπάς θα έπρεπε να έχει κατακτήσει ήδη ένα Grand Slam ή αν θα έπρεπε να έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους στη μέχρι τώρα καριέρα του. Πολλοί είναι αυτοί επίσης που λένε ότι ο 22χρονος έχει πιάσει “ταβάνι” ή ότι στα κρίσιμα παιχνίδια… κολλάει. 

“Ο κόσμος εύκολα λέει πράγματα. Τα έχω ακούσει αυτά που λέτε και γυρίζω την πλάτη και φεύγω. Ο καθένας εξελίσσεται στο χρόνο του. Δεν ξέρω πάρα πολλούς στο αντρικό τένις στην ηλικία του Στέφανου να έχουν καταφέρει τόσο νωρίς αυτά που κατάφερε ο Στέφανος, να είναι τόσο ψηλά από την ηλικία των 20 ετών.” 

“Δεν συνηγορώ με αυτά που λέει ο κόσμος. Δεν συμφωνώ. Ο καθένας έχει το ρυθμό του. Οι απαιτήσεις στο τένις σήμερα είναι πολύ σκληρές. Οι καταστάσεις είναι πολύ απαιτητικές. Για να φτάσεις τόσο ψηλά στην κατάταξη σημαίνει ότι πρέπει να παίζεις και συχνά, αλλά και να πηγαίνεις και πέρα από τα προημιτελικά σε κάθε τουρνουά.”

“Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι η εξέλιξη του Στέφανου πάει πολύ πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε να πηγαίνει. Προσωπικά δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει από τόσο νωρίς τόσο ψηλά. Φυσικά φαινόταν ότι έχει τα προσόντα, με τον τρόπο με το οποίον έπαιζε και κινούνταν στο κορτ, αλλά να το βλέπεις αυτό σε ηλικία 14-15 ετών δεν πάει να πει ότι θα γίνει κιόλας.”

“Ξέρετε τι λέει μια στατιστική; Ότι από τους 10 πρώτους της ITF το χρόνο, μόνο το 20% καταφέρνει να πετύχει. Δηλαδή φανταστείτε ότι ο Στέφανος που ήταν Νο1 και πάλι είχε 20% για να πετύχει. Θέλω να πω ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι να γίνει.”

“Ο Στέφανος όμως είχε το πάθος. Το αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε. Το ήθελε, το ήθελε τόσο πολύ που κατάφερε να φτάσει εκεί που έφτασε. Φυσικά μαζί με τα προσόντα που είχε. Ωστόσο, με αυτά τα προσόντα, αλλά χωρίς να έχει το πάθος για το άθλημα δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνε.”

“Το τένις σήμερα είναι πιο… βίαιο”

Ωστόσο, η εξέλιξη χρειάζεται σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο Νίκος Κελαϊδής, που όμως “προειδοποιεί” ότι αυτό δεν είναι και τόσο απλό…

“Αυτή η συνέχιση κι αυτή η σταθερότητα που έχει στην απόδοση σε τόσο ψηλό επίπεδο σε κουράζει. Είναι λογικό να σε κουράσει. Το μυαλό σου δεν μπορεί άλλο. Δεν είναι τόσο απλό. 

“Το σώμα κουράζεται. Η πνευματική ένταση είναι τρομερή. Το τένις σήμερα είναι διαφορετικό, είναι πιο… βίαιο, πολύ πιο γρήγορο απ’ ότι ήταν παλιότερα, επομένως απαιτεί περισσότερες σωματικές ικανότητες και δυνατότητες απ’ ότι ήταν τις παλιότερες εποχές.”

“Η εξέλιξη του Τσιτσιπά και του κάθε Τσιτσιπά έχει να κάνει με τα πρώτα στάδια.  Αυτή είναι η βάση. Αν στα πρώτα στάδια, που ξεκινάει ο αθλητής, δεν μπου- και όπως πρέπει να μπουν- οι βάσεις για να του δώσουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί δεν γίνεται τίποτα.”

“Είναι αυτά που δεν μπορεί να δει ο κόσμος. Όπως για παράδειγμα μια πολυκατοικία. Κανείς δεν μπορεί να δει από κάτω τι βάσεις έχει. Όσο ωραία είναι εξωτερικά. Εμείς βλέπουμε από το πρώτο όροφο και πάνω πχ. Ακαδημίες Μουράτογλου. Από κάτω όμως δεν βλέπει κανείς τι βάσεις έχουν μπει.”

“Οι βάσεις που μπήκαν ήταν σωστές”

Από που και με ποιο τρόπο όμως μπήκαν οι βάσεις για να δούμε τον Τσιτσιπά να φτάνει μέχρι την πρώτη 3άδα του κόσμου; Ο Νίκος Κελαϊδής κάνει λόγο για την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Όμιλος Γλυφάδας, πάνω στον Στέφανο Τσιτσιπά από μικρή ηλικία, ενώ δίνει (δικαιολογημένα) τα εύσημα στην οικογένειά του. 

“Μερικώς τύχη για τον Στέφανο, το διατυπώνω έτσι για το λόγο ότι είχε και τους γονείς του πάντα δίπλα του, ήταν ότι ουσιαστικά μεγάλωσε στον Όμιλο Γλυφάδας. Εκεί υπήρχε μια τεχνογνωσία που δεν την έβρισκες αλλού. Όταν ήμουν-εκείνα τα χρόνια-στην Ελληνική Ομοσπονδία, η Γλυφάδα είχε το Νο1, Νο2 και Νο3 στην Ελλάδα στις ηλικίες των 14ων ετών. Δεν ήταν τυχαίο.”

“Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι βάσεις ήταν σωστές για τον Τσιτσιπά. Στη Γλυφάδα ήταν μια ομάδα προπονητών που έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο Γιώργος Φουντούκος, που τον ανέλαβε από μια ηλικία και μετά, πριν από αυτόν ήταν ο Βασίλης Καραμπέτσος, ο Πολυχρόνης Γκόρος, ο Γιώργος Σπηλιόπουλος. Όλοι αυτοί είχαν αναλάβει τα πρώτα στάδια του Τσιτσιπά.”

“Από εκεί και πέρα σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι γονείς του. Όπως η μητέρα του η Τζούλια, η οποία έπαιζε τένις. Θυμάμαι ότι τον πήγαινε για τένις στη Βουλιαγμένη, αλλά και σε άλλα μέρη για να παίζουν.”

“Μετά ήταν και ο πατέρας του ο Απόστολος. Επίσης έπαιζε τένις. Μάθαινε συνεχώς για θέματα πάνω στο τένις. Μελετούσε πολύ και έμαθε να παίζει σωστά και ο ίδιος. Θέλω να πω με όλα αυτά ότι ο Στέφανος ήταν πλαισιωμένος από σωστούς ανθρώπους.”

“Κι έτσι μαζί μέσα από εκεί, μαζί με τον Γιώργο Φουντούκο ως καθοδηγητή, έμεινε στη Γλυφάδα μέχρι να φύγει από την Ελλάδα. Ήταν πλέον η εποχή που ο Στέφανος είχε αρχίσει να ξεφεύγει αγωνιστικά από τους υπόλοιπους. Ερχόταν μερικές φορές στη Γλυφάδα μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος μάλιστα σταμάτησε τα πάντα για να ταξιδεύει μαζί του.”

“Απόστολε είσαι τρελός!”

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς σταμάτησε τα πάντα για να σταθεί δίπλα στον γιο του. Άφησε την οικογένειά του, τη δουλειά του και όποια άλλη εκκρεμότητα είχε και ακολούθησε το όνειρο του παιδιού του. Δεν το συναντάς εύκολα αυτό. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κάνει το εξής: Με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του είχε πείσει πρώτο απ’ όλους τον πατέρα του,  ο οποίος από εκεί και πέρα έκανε τα πάντα για να κάνει το όνειρο του παιδιού του πραγματικότητα. Μια κίνηση που εξέπληξε και τον ίδιο τον Νίκο Κελαϊδή. 

“Θυμάμαι ένα ωραίο περιστατικό”, θα πει. “Ο Στέφανος ήταν περίπου 12 ετών, όπως και ο γιος μου (σ.σ Κάρλος), με τον οποίον ήταν φίλοι και από μικροί έπαιζαν μαζί. Ήταν θυμάμαι Νοέμβριος. Σε μια από τις συζητήσεις που είχαμε με τον Απόστολο μου λέει: “Ρε Νικόλα, εγώ θα σταματήσω τη δουλειά μου. Ο Στέφανος θέλει να παίξει τένις. Θέλει να ταξιδέψει. Αλλά για να μην είναι μόνος του και επειδή είναι φίλος με τον Κάρλος δεν μου τον δίνεις να ταξιδεύουν μαζί;”

“Θυμάμαι ότι τον αποκάλεσα τρελό! Δηλαδή μου έλεγε να σταματήσουν τα παιδιά το σχολειό για να παίξουν τένις στο εξωτερικό, μήπως και γίνουν επαγγελματίες τενίστες! Η απάντηση που του έδωσα ήταν αρνητική.”

“Ωστόσο αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι ο Απόστολος ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Στέφανος θα φτάσει ψηλά. Ειλικρινά σας το λέω και ανατριχιάζω. Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του Απόστολου: “Εγώ θα πάω και θα δοκιμάσω και ξέρω ότι ο Στέφανος θα τα καταφέρει!”

“Έφυγαν και πήγαν στη Γαλλία. Η αλήθεια είναι ότι τα γαλλικά τουρνουά του έδωσαν τρομερή εμπειρία και μεγάλη παικτική αίσθηση. Θυμάμαι ότι όταν τελείωνε τον αγώνα από ένα τουρνουά, μετά πήγαινε και έπαιζε σε άλλο. Έπαιζε συνέχεια, δεν σταματούσε ποτέ!”

“Έκανε μια τεράστια προσπάθεια κι αυτός και ο πατέρας του. Ο Απόστολος αφιερώθηκε στον γιο του 100% για να μπορέσει να φτάσει ψηλά και τα κατάφερε. Πραγματικά μπράβο του! Τι να πω; Όντως τα κατάφερε.”

“Θα σας πω και κάτι άλλο για να σας δείξω το πάθος που είχε ο Στέφανος για το τένις. Στη Γλυφάδα, μετά από την προπόνηση, ο Στέφανος δεν έφευγε από τον όμιλο. Έμενε εκεί! Έπαιζε με μέλη, με τον τοίχο, έμενε εκεί για ώρες μετά την προπόνηση.”

“Είναι αυτό που λέω σε όλους τους αθλητές, ότι η προπόνηση ξεκινάει όταν η οργανωμένη προπόνηση τελειώσει. Η προσωπική σου δουλειά ξεκινάει μετά την οργανωμένη προπόνηση. Αυτό ακριβώς έκανε ο Στέφανος.”

“Ωστόσο, επιμένω να λέω ότι τίποτα δεν μου έλεγε ότι στα 18 θα έχει φτάσει στο Νο1 του κόσμου στα juniors και στα 19-20 θα ήταν στο Top10 του κόσμου στους άνδρες. Πώς να το πεις αυτό; Δεν είμαι προφήτης. Αλλά από την άλλη χάρηκα που το έβλεπα να γίνεται. Είναι απίστευτο, είναι ένα τρομερό κατόρθωμα!”

“Ο Στέφανος είναι ο καλύτερος του κόσμου!”

Ήδη ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο3 του κόσμου. Η ερώτηση για το αν ο Νίκος Κελαϊδής τον βλέπει κάποια στιγμή να φτάνει στην κορυφή, είναι δεδομένη…

“Αν θα γίνει Νο1 δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι μπορεί να γίνει! Και τώρα θα μπορούσε να είναι. Πλέον η ψαλίδα με τους υπόλοιπους έχει κλείσει. Μην ξαφνιαστείτε αν σε ένα 6μηνο από τώρα τον δούμε στον Νο1.”

“Σαφώς και πρέπει να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του. Αλλά θα σας το πω κι αλλιώς. Αν δεν βελτιωθεί θα μείνει στάσιμος. Χρειάζεται να είσαι συνεχώς καλύτερος για να εξελιχθείς. Προσέξτε όμως! Όταν λέω ότι πρέπει να βελτιωθεί δεν εννοώ ότι έχει ατέλειες, αλλά αυτό που κάνει καλά, πρέπει να το κάνει ακόμα καλύτερα.”

Όσο για τον ποιον θεωρεί κορυφαίο τενίστα του κόσμου αυτή τη στιγμή, ο Νίκος Κελαϊδής δεν το σκέφτηκε καθόλου…

“Θέλετε να σας πω την αλήθεια; Για μένα είναι ο Στέφανος! Αυτό που σας λέω βγαίνει μέσα από την ψυχή μου. Είναι η προσωπική μου άποψη. Για μένα ο καλύτερος παίκτης του κόσμου είναι ο Στέφανος!”

“Ο Απόστολος γνωρίζει όλα τα… κλειδιά του Στέφανου”

Από τη στιγμή που ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αρχικά συστήθηκε και στη συνέχεια “εκτοξεύθηκε” στα ψηλά του παγκόσμιου τένις, η συζήτηση που γίνεται όλο και περισσότερο, είναι στο κατά πόσο θα πρέπει να συνεχίσει με τον πατέρα του ως προπονητή. 

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να καταλάβουμε τους “κώδικες” επικοινωνίας μεταξύ τους υπήρχαν στιγμές που η συνεργασία τους έδειχνε να έχει προβλήματα. Ωστόσο, τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά και ο Απόστολός Τσιτσιπάς φρόντιζαν με δηλώσεις τους να ξεκαθαρίσουν την πολύ καλή συνεργασία που έχουν οι δυο τους. Κάτι που πιστεύει και ο Νίκος Κελαϊδής

“Γιατί να μην μείνουν μαζί; Δεν καταλαβαίνω; Δηλαδή τι παραπάνω θα του προσφέρει κάποιος άλλος; Από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Τώρα, αν είναι και κάποιος άλλος δίπλα στον Απόστολο, αυτό είναι άλλο θέμα. Ο Απόστολος είναι ο “εγκέφαλος” σε όλο αυτό. Ο Απόστολος γνωρίζει όλα τα “κλειδιά” του Στέφανου.”

“Το να φύγει ο Απόστολος και ο Στέφανος συνεχίσει με κάποιον άλλον, υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί ένα μεγάλο διάστημα για να βρεθούν οι ισορροπίες μεταξύ τους. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα κανείς δεν ξέρει αν ο Στέφανος θα μπορέσει να αντέξει να μείνει τόσο ψηλά.”

“Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπάρχει θέμα προπονητή για τον Τσιτσιπά, όπως αναφέρατε. Αυτή η σχέση δεν έχει πετύχει; Στο Νο3 του κόσμου είναι. Αν υπάρχει μια σχέση που πέτυχε αναμφίβολα είναι αυτή!”

“Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες σε μια τέτοια σχέση. Αλλά από την άλλη αυτές οι δυσκολίες μέσα σε μια οικογένεια είναι μέρος της ζωής.”

“Αλλιώς θα αντιδράσει ο γιος απέναντι στον πατέρα και αλλιώς σε κάποιον ξένο. Αλλά να σας πω και κάτι; Είναι καλύτερο να αντιδράσει στον πατέρα του ας πούμε κάπως… απρεπώς και να ξεθυμάνει και μετά να επιστρέψει κανονικά στη δουλειά του, παρά να το κρατάει μέσα του με κάποιον άλλον.”

“Σας το λέω και πάλι. Σαφώς και μια τέτοια σχέση είναι πολύ δύσκολη. Αλλά όταν λειτουργήσει σωστά εξελίσσεται σε πολύ καλή και πολύ επιτυχημένη.”

“Τώρα, αυτό που μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή, υποθετικά μιλώντας, δεν λέω ότι πρέπει, λέω μπορεί, να χρειαστεί ο Στέφανος να βελτιώσει κάτι συγκεκριμένο για την εξέλιξή του. Να βρεθεί κάποιος πχ που να δώσει τις γνώσεις του πάνω σε αυτό τον τομέα που χρειάζεται η βελτίωση, έχοντας πάντα δίπλα τον Απόστολο. Ναι, έτσι μπορεί να γίνει ως μια βοήθεια σε ένα συγκεκριμένο τομέα.”

Ο επίλογος της συζήτησης δεν θα μπορούσε να μην ανήκει στον Νίκο Κέλαϊδή, ο οποίος μίλησε για το ελληνικό τένις. 

“Εύχομαι το ελληνικό τένις να βρει το δρόμο του. Να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε όλα τα μικρά παιδιά, τα οποία ονειρεύονται να γίνουν σαν τον Στέφανο να τους δοθεί η δυνατότητα, μέσα από  δραστηριότητες και οργάνωση μέσα στη χώρα τους.”

“Είναι ακριβώς αυτό που λείπει από την Ελλάδα. Εύχομαι κάποια στιγμή, η οποία να είναι και σύντομη, να χαραχθεί αυτός ο δρόμος και να ξέρουν τα παιδιά ότι έχουν την ικανότητα να τον ακολουθήσουν. Αυτή είναι η ευχή μου” 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Κελαϊδής: “Ο Τσιτσιπάς είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου!” appeared first on Tennis24.

Keywords
australian open, roland garros, αιγυπτος, ελλαδα, roland, κυπρος, συγκεκριμένο, slam, σημαίνει, itf, βασεις, τζουλια, εκκρεμότητα, γαλλια, κινηση στους δρομους, τζουλια αλεξανδρατου, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, τζουλια αλεξανδρατου 2012, Ημέρα του παιδιού, η ζωη ειναι ωραια, australian open, δουλεια, θεμα, καριερα, μητερα, ονειρο, παιχνιδια, τυχη, φυσικη, roland garros, ανθρωπος, απιστευτο, απλα, βγαινει, βοηθεια, βρισκεται, γαλλικα, γινει, γινεται, γηπεδο, γλυφαδα, γονεις, δεδομενο, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, δηλωσεις, δοθει, δωσει, δρομος, ευκολα, ειλικρινα, υπαρχει, εκκρεμότητα, ελβετια, εξελιξη, εποχη, εποχες, επρεπε, ετων, ζωης, ιδιο, ηλικια, υπηρχαν, πολυκατοικια, κινηση, λαθη, λαθος, λειπει, λογια, λογο, μυαλο, νικο, νοεμβριος, ομαδα, παντα, ομιλος, οικογενεια, οραμα, ουσιαστικα, παιδια, παθος, πηγαινε, προβληματα, ψυχη, ρολο, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, σωμα, σχολειο, τιποτα δεν ειναι δεδομενο, τουρκια, φυσικα, φτανει, ψαλιδα, ωρες, ανηκει, βηματα, ευχερεια, ερωτησεις, φιλοι, γνωσεις, χωρα, itf, μεινει, παιχνιδι, roland, σημαίνει, slam, σωστο, θελω να, θεματα, ωραιο
Τυχαία Θέματα