Ζβέρεφ: “Θέλω κι άλλους τίτλους”

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο επιστρέφει στην ενεργό δράση και συγκεκριμένα στο τουρνουά του Σινσινάτι (15-22/8) το οποίο θα αποτελέσει και την τελική πρόβα για το US Open που ακολουθεί (30/8-12/9).

Μπορεί το τουρνουά του Σινσινάτι να αποτελεί ένα είδος “κατάρας” για τον Γερμανό, καθώς δεν έχει καταφέρει να σημειώσει ούτε μια νίκη μετά από 6 συμμετοχές, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει από τη μια ικανοποιημένος για το χρυσό στο Τόκιο, αλλά από την άλλη “διψασμένος”

για περισσότερους τίτλους.

“Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι ακόμα στο… Τόκιο.”, είπε ο Ζβέρεφ στη συνέντευξη Τύπου πριν από το τουρνουά. “Η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε άθλημα κι αυτό γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ ξεχωριστοί, αφού δεν αγωνίζεσαι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για πολλούς ανθρώπους.”

“Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, αλλά πρέπει να επιστρέψω στο κορτ. Πρέπει να το αφήσω πίσω μου και να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Είμαι… διψασμένος για τίτλους, δεν είμαι ακόμα ικανοποιημένος.”

Ο Ζβέρεφ στο Σινσινάτι

2020: (Η) Άντι Μάρεϊ  6-3, 3-6, 7-52019: (Η) Μιομίρ Κετσμάνοβιτς 6-7(4), 6-2, 6-42018: (Η) Ρόμπιν Χάας 5-7, 6-4, 7-52017: (Η) Φράνσις Τιάφο 4-6, 6-3, 6-42016: (Η) Γιουίτσι Σουγκίτα 6-7(4), 6-4, 6-22015: (Η) Μπόρνα Τσόριτς 7-5, 3-6, 7-6(5)

Όσο για την άσχημη παράδοση που τον συνοδεύει στο Σινσινάτι, ο Ζβέρεφ δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ελπίζω να αλλάξω τον τρόπο και την παράδοση στο Σινσινάτι. Ανυπομονώ να αγωνιστώ και να αποδείξω ότι εξακολουθώ να είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες.”

“Γνωρίζω ότι διανύω μια πολύ καλή σεζόν, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό, αλλά έρχονται ένα Masters κι ένα Grand Slam. Είναι δύο πολύ σημαντικά και μεγάλα τουρνουά και θέλω να βγάλω στο κορτ το καλύτερο παιχνίδι μου.”

Ο Ζβέρεφ πάει στο Σινσινάτι με ένα χρυσό μετάλλιο, αλλά και ρεκόρ 33-11 τη φετινή σεζόν σε ένα τουρνουά στο οποίο θα αγωνιστεί μπροστά σε κοινό, μετά από τις άδειες εξέδρες στο Τόκιο.

“Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους. Πάντα έλεγα ότι ο αθλητισμό γενικά χρειάζεται θεατές, επειδή οι θεατές φέρνουν συναισθήματα. Νομίζω ότι είναι υπέροχο να βλέπεις τη ζωή να επανέρχεται στην κανονικότητα.”

Ο Ζβέρεφ έχει περάσει bye στον 2ο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του φορμαρισμένου Λόιντ Χάρις με τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Ζβέρεφ: “Θέλω κι άλλους τίτλους” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα