Ιταλία: Πρωταθλήτρια στα διπλά η Χριστοφή

Στην κορυφή του ITF Pro τουρνουά των 35.000 δολαρίων της Σάντα Μαργκαρίτα Ντι Πούλα της Ιταλίας έφτασε η Ελένη Χριστοφή, αγωνιζόμενη στα διπλά. Η 25χρονη Ελληνίδα έπαιξε στο πλάι της 20χρονης Βουλγάρας, Λία Καραταντσέβα, και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες.

Συγκεκριμένα, Χριστοφή και Καραταντσέβα αντιμετώπισαν στον μεγάλο τελικό τις Ιταλίδες, Ελεονόρα Αλβίσι και Φεντερίκα Ουργκέσι, και επικράτησαν με 6-0, 6-4, σε μία ώρα και 10 λεπτά αγώνα στο Court 6 των εγκαταστάσεων,

για να κατακτήσουν μαζί τον τίτλο.

Για να φτάσουν ως εδώ, οι No1 του ταμπλό είχαν bye στον πρώτο γύρο, ενώ στην 8άδα νίκησαν τις επίσης Ιταλίδες, Μπεατρίς Ρίσι και Ντενίς Βαλέντε, με 6-3, 6-2. Στα ημιτελικά αποσύρθηκαν οι Ενόλα Κιέζα (Ιταλία) και Πατρίσια Μαρία Τιγκ (Ρουμανία), για να βρεθούν άνευ αγώνα στον τελικό.

Όσον αφορά τα μονά, η Χριστοφή ήταν στην κορυφή του προκριματικού ταμπλό, και με μία νίκη πήρε την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό. Αρχικά είχε bye, και στον επόμενο γύρο των προκριματικών νίκησε τη συνομήλική της Κινέζα, Σιανγκρούγι Τζι, με 6-1, 6-2.

Στην πρεμιέρα της στο κυρίως ταμπλό έπαιξε με την 19χρονη Τσέχα, και Νο5 του ταμπλό, Λούσι Χαβκλίτσκοβα, και ηττήθηκε 7-5, 6-2, μετά από μία ώρα και 56 λεπτά παιχνιδιού στο Court 6 των ιταλικών εγκαταστάσεων.

Για την Ελένη είναι ο δεύτερος φετινός της τίτλος στα διπλά ITF διοργάνωσης, μετά το 15άρι του Ηρακλείου μαζί με τη Σαπφώ Σακελλαρίδη. Συνολικά φτάνει τους 13 τίτλους στα διπλά.

The post Ιταλία: Πρωταθλήτρια στα διπλά η Χριστοφή appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα