Ιστορικό ματς για Σάκκαρη – Πλησιάζει το Djodal

09:35 7/6/2021 - Πηγή: Tennis24

Μπήκαμε στη δεύτερη εβδομάδα του Roland Garros και στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του δεύτερου Major της σεζόν.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό πρόγραμμα στο Παρίσι με τους υπόλοιπους αγώνες για τον 4ο γύρο της κορυφαίας χωμάτινης διοργάνωσης.

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες των τελευταίων ετών, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζουν εκπροσώπους της νέας γενιάς ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία και να

προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της, σε προημιτελική φάση Grand Slam τουρνουά.

Η 25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αντιμετωπίζει στο Suzanne Lenglen (17:00GR) την Νο4 τενίστρια στον κόσμο και φιναλίστ του περσινού Roland Garros, Σοφία Κένιν την οποία είχε συντρίψει με 2-6, 6-2, 6-0 στην τελευταία τους αναμέτρηση, πριν μερικούς μήνες στο Abu Dhabi. Γενικά οι αναμετρήσεις των δύο παικτριών κρίνονται πάντα στα 3 set με την Κένιν να μετράει 2 νίκες και τις δύο το 2018 και μάλιστα σε Grand Slam. Η πρώτη στο Wimbledon και η δεύτερη στο US Open.

Διαβάστε επίσης: Το προφίλ της Σοφία Κένιν

Στο κεντρικό court back to back θα αγωνιστούν Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ που βρίσκονται δύο νίκες μακριά από τον μεταξύ τους Τιτάνιο ημιτελικό.

Στις 15:00GR, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Λορένζο Μουζέτι που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης και βρίσκεται στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν με νίκες επί των Γκοφάν, Νισιόκα και Τσεκινάτο.

Ο 34χρονος Σέρβος είναι το μεγάλο φαβορί στον αγώνα, όμως ο Μουζέτι έχει αποδείξει ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό και σίγουρα μπορεί να προκαλέσει το Νο1 του κόσμου. Ο Ματέο Μπερετίνι περιμένει το νικητή της αναμέτρησης στα προημιτελικά, μετά την απόσυρση του Ρότζερ Φέντερερ.

Θα ακολουθήσει το μεγάλο ματς της ημέρας (17:00GR) μεταξύ του Ράφαελ Ναδάλ και του κορυφαίου της NextGen Γιάνικ Σίνερ, στην τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Tour (όλες στο χώμα). Ο 35χρονος Ισπανός, έχει δύο νίκες επί του 19χρονου Ιταλού, στο Roland Garros 2020 και στο Rome Masters 2021, σε κλειστά ματς.

Στις 14:00GR η Μιχαέλα Λάκη θα παίξει με την Ελληνικής καταγωγής Βελγίδα, Σοφία Κωστούλα Νο12 του ταμπλό για την πρόκριση στον 3ο γύρο του Roland Garros Juniors, στην πρώτη της εμφάνιση σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Η 16χρονη Ελληνίδα προέρχεται από μια σπουδαία και δύσκολη νίκη επί της Αλίνα Σερμπίνινα και θα προσπαθήσει για την υπέρβαση και την πρόκριση στις “16” καλύτερες της διοργάνωσης.

Λίγο αργότερα, η ανερχόμενη Λάκη θα παίξει και στον 1ο γύρο του διπλού με συμπαίτρια την Αμερικανίδα Κόλεμαν και αντιπάλους τις Γαλλίδες wild card, Μποισόν και Ίλιεφ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρας (07/06):

Court Philippe Chatrier (έναρξη πρώτου αγώνα στις 13:00GR)
1) Ons Jabeur [25] v. Cori Gauff [24]
2) Novak Djokovic [1] v. Lorenzo Musetti
(όχι πριν τις 17:00GR)
3) Rafael Nadal [3] v. Jannik Sinner [18]
(όχι πριν τις 22:00GR)
4) Marta Kostyuk v. Iga Swiatek [8]

Court Suzanne Lenglen (έναρξη πρώτου αγώνα στις 12:00GR)
1) Sloane Stephens v. Barbora Krejcikova
2) Diego Schwartzman [10] v. Jan-Lennard Struff
3) Sofia Kenin [4] v. Maria Sakkari [17]

Court 8

Sofia Costoulas [12] v. Michaela Laki – 14:00GR

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Ιστορικό ματς για Σάκκαρη – Πλησιάζει το Djodal appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα