Τεράστια ανατροπή και πρόκριση για τη Μιχαέλα

20:56 6/6/2021 - Πηγή: Tennis24

Η Μιχαέλα Λάκη πραγματοποίησε ψυχωμένη ανατροπή σε βάρος της Νο30 τενίστριας του κόσμου στην κατηγορία των Juniors και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Roland Garros, στην παρθενική της συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Η 16χρονη Ελληνίδα, μπορεί να βρέθηκε πίσω με διπλό break στο καθοριστικό set

(0-3), όμως κατάφερε και βρήκε τον τρόπο να πανηγυρίσει στο τέλος τη νίκη, κερδίζοντας έξι συνεχόμενα games!

Μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά μεγάλης μάχης, η Μιχαέλα επικράτησε της Ρωσίδας, Αλίνα Σερμπίνινα με 7-5, 5-7, 6-3 και στον 2ο γύρο θα συναντήσει τη Νο14 τενίστρια στην κατηγορία των Juniors, Σοφία Κωστούλα.

Η ελληνικής καταγωγής, Βελγίδα, απέκλεισε νωρίτερα μέσα στη μέρα τη Γερμανίδα, Τζούλια Μίντεντορφ (Νο25) με 6-2, 7-5.

Στα του ντεμπούτου της Μιχαέλας σε Major τουρνουά, παρά το γεγονός ότι έχασε τον ρυθμό της από τα μέσα του 2ου set κι έπειτα, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα με το σερβίς της, έδειξε τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα που διαθέτει και δεν πτοήθηκε όταν τα πράγματα πήγαν πολύ στραβά, φτάνοντας απόλυτα δίκαια στην πρόκριση.

Αν κι έχασε πέντε σερί games και το 7-5, 5-5 μετατράπηκε σε 7-5, 5-7, 0-3, η Μιχαέλα δεν σταμάτησε να το πιστεύει και στο τέλος επιβραβεύτηκε με την σπουδαία νίκη σε βάρος της Σερμπίνινα.

Η Ρωσίδα, που ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά της στο 3ο set, παρά το γεγονός ότι πήρε ιατρικό timeout… για να σπάσει το ρυθμό της Λάκη στο 4-3 και αποχαιρέτησε πρόωρα το Γαλλικό Όπεν.

Υπό το βλέμμα και του Πατρίκ Μουράτογλου, ο οποίος έκατσε στις κερκίδες δίπλα στον προπονητή της Μιχαέλας, Φοίβο Μιχαλόπουλο, η Λάκη πέτυχε την σπουδαιότερη -σε σημασία- νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της και προχωράει.

ROLAND GARROS GIRL’S SINGLES DRAW l BOY’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τεράστια ανατροπή και πρόκριση για τη Μιχαέλα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα