Ισπανικό εμπόδιο για Ράφα!

Ένας καλός φίλος του Ραφαέλ Ναδάλ θα είναι το “εμπόδιο” του Ισπανού προς τον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, σε ένα Σάββατο με τεράστια ματς στη Μελβούρνη!

Η δράση αρχίζει να κορυφώνεται στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς ενώ πλησιάζουμε στην έναρξη της δεύτερης και καθοριστικής εβδομάδας της διοργάνωσης!

Η Παρασκευή μας επιφύλασσε πολύ έντονες συγκινήσεις με αποκορύφωμα το δραματικό ματς του Ρότζερ Φέντερερ με τον Τζον Μίλμαν με τον συγκινητικό

Αυστραλό να κάνει το ματς της ζωής του και να προηγείται με 8-4 στο tie break του πέμπτου σετ πριν ο “Βασιλιάς” του αθλήματος σκαρώσει μια ασύλληπτη ανατροπή για να μείνει “ζωντανός” στη διοργάνωση!

Νωρίτερα, είχαμε μερικά “ηχηρά” αποτελέσματα με τον αποκλεισμό της επτάκις πρωταθλήτριας, Σερίνα Γουίλιαμς, από την Κιαν Γουάνγκ, τον αποκλεισμό της υπερασπίστριας του τίτλου, Ναόμι Οσάκα, από την 15χρονη Κόκο Γκοφ, τον πρόωρο αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά από τη Μελβούρνη διά χειρός ενός εξαιρετικού Μίλος Ράονιτς αλλά και την παρθενική πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη σε 4ο γύρο Major μετά τον θρίαμβό της επί της Μάντισον Κις!

3ου γύρου συνέχεια λοιπόν στη Μελβούρνη το Σάββατο και οι αγώνες του προγράμματος της μέρας αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς πλησιάζουμε προς τους τελευταίους γύρους της διοργάνωσης.

Και ο άψογος μέχρι στιγμής, Ραφαέλ Ναδάλ, θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν, μέχρι πρότινος,…συμπαίκτη και καλό φίλο, τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (05:00 GR).

Οι δυο τους συνεργάστηκαν πολύ επιτυχημένα ως μέλη της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο Davis Cup του Νοεμβρίου και στο ATP Cup του Ιανουαρίου αλλά τώρα θα αφήσουν στην άκρη τη φιλία τους και θα δώσουν τη μάχη για μια θέση στους “16” της διοργάνωσης.

O Mπούστα δεν έχει κερδίσει τον Ναδάλ σε τέσσερις απόπειρες, του έχει πάρει όμως ένα σετ στο μοναδικό ματς που έχουν παίξει σε σκληρή επιφάνεια.

Φυσικά, οι πάντες γνωρίζουν ότι, αν ο Ράφα κερδίσει, παίζει ενδεχόμενα με τον Νικ Κύργιο στον 4ο γύρο, σε ένα blockbuster ματς που απλά δεν…χάνεται!

Όλα αυτά, εάν, ο μέχρι στιγμής σοβαρός Νικ περάσει το διόλου εύκολο εμπόδιο του Κάρεν Κατσάνοφ (10:00 GR).

Τη μοναδική φορά που έπαιξαν αυτοί οι δύο στο παρελθόν, πέρσι στο Σινσινάτι, ο Κύργιος είχε μια σειρά από ανεκδιήγητα tantrums στην ήττα του από τον Ρώσο, που οδήγησαν στη περίφημη τιμωρία του με αναστολή που ισχύει μέχρι σήμερα.

Το αντρικό ταμπλό είναι γεμάτο σπουδαίους αγώνες με τους 34ρηδες, Σταν Βαβρίνκα και Τζον Ίσνερ να “κονταροχτυπιούνται” στις 08:30 GR, τον Ζβέρεφ, που δεν έχει χάσει ούτε σετ ακόμα(!), να παίζει κόντρα στον Φερνάντο Βερντάσκο (10:00 GR), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα ματς Γκοφάν-Ρούμπλεφ και Φριτζ-Τιμ που ξεκινούν στις 05:00 GR.

Στο γυναικείο ταμπλό, κυριαρχεί ένα τεράστιο ντέρμπι!

Μιλάμε για τη σούπερ αναμέτρηση Σβιτολίνα-Μουγκουρούθα που ξεκινά στις 10:00 GR, με την Ουκρανή, που είναι και το ελαφρύ φαβορί, να προηγείται στο “πλούσιο” μεταξύ τους h2h με το οριακό 6-4.

Η Σιμόνα Χάλεπ θέλει να αποφύγει μια οδυνηρή έκπληξη κόντρα στη Γιούλια Πουτίνστεβα στις 03:30 GR ενώ σπουδαίο επιθετικό τένις αναμένεται να δούμε στο ματς Μπένσιτς-Κονταβέιτ την ίδια ώρα.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Ισπανικό εμπόδιο για Ράφα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα