Ηράκλειο: Λύγισε η Χριστοφή – Εκτός τελικού και η Παύλου

Χωρίς ελληνική εκπροσώπηση θα διεξαχθεί ο τελικός των γυναικών στο τουρνουά των 15.000$ στο Ηράκλειο, με την Ελένη Χριστοφή και την Δήμητρα Παύλου να γνωρίζουν ισάριθμες ήττες στα παιχνίδια των ημιτελικών του Σαββάτου (20/11).

Η Χριστοφή, αν και προηγήθηκε στα sets στο παιχνίδι με την Νο4 του ταμπλό, την Ρωσίδα Άννα Ουκολόβα, ηττήθηκε με 5-7, 6-3, 6-2 σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε περίπου 3 ώρες! 

Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε πρώτη σε break στο 1ο set

(2-1), το οποίο διατήρησε μέχρι το 10 game, ωστόσο δεν κατάφερε να το κλείσει με την Ρωσίδα να παίρνει πίσω το χαμένο της σερβίς ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Από εκεί και πέρα όμως η Χριστοφή βρήκε νέο break (6-5) και μετά από ένα σχετικά εύκολο hold κατάκτησε το set μετά από 76 λεπτά κάνοντας το 1-0.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη με την Χριστοφή να ταλαιπωρείται στο 2ο set από το 2ο σερβίς (14%), από το οποίο πήρε έναν μόλις πόντο. Η 23χρονη προηγήθηκε με 3-2, όμως η Ουκολόβα πήρε τα 4 επόμενα games, αλλά και το set με 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider η διαφορά άνοιξε από την αρχή για την Ρωσίδα που πήρε προβάδισμα με 4-1 για να ολοκληρώσει την ανατροπή, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχής της στον τελικό της Κυριακής (21/11).

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα και Νο3 του ταμπλό, Οάνα Γκαβρίλα, η οποία επικράτησε της Δήμητρας Παύλου με 6-4, 6-4 μετά από περίπου 2 ώρες. 

Η Παύλου παρά το 53% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς και το 34% στο 2ο, όχι μόνο ήταν ανταγωνιστική, αλλά έδωσε μεγάλη μάχη και στα δύο sets για να φτάσει στη νίκη. 

Στο 1ο set έμεινε πίσω με 3-0, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Η Γκαβρίλα με νέο break πήρε πάλι προβάδισμα με 4-3, αλλά και πάλι η Παύλου κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4, με την Ρουμάνα να κατακτά τα επόμενα δύο games παίρνοντας στο 1ο set.

Στο 2ο τα πράγματα ξεκίνησαν αντίστροφα με την Ελληνίδα τενίστρια να ξεκινάει δυνατά κατακτώντας τα πρώτα 3 games (3-0), με την Γκαβρίλα όμως να παίρνει τα επόμενα 5(!) φτάνοντας στο 5-3. 

Η Παύλου μείωσε στο σερβίς της σε 5-4, με την Ρουμάνα να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με ένα ακόμη hold παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση στον τελικό.

Παρά τις δύο ήττες στα ημιτελικά του τουρνουά, οι υποχρεώσεις για Χριστοφή και Παύλου δεν ολοκληρώθηκαν καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου θα αγωνιστούν στον τελικό του διπλού κόντρα στις Νο1 του ταμπλό Τζόρτζια Πίντο (Ιταλία) και Ρίσα Ουσιγίμα (Ιαπωνία).

Θάνος Σταθόπουλος

The post Ηράκλειο: Λύγισε η Χριστοφή – Εκτός τελικού και η Παύλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα