Η άποψή μου: Ήρθε η ώρα αλλαγής προπονητή;

Άλλη μια ευκαίρια για διάκριση χαμένη;; Άλλη μια φορά που ο Στέφανος χάνει από τον εαυτό του, και όχι από τον αντίπαλο. Πολλά λάθη, αδικαιολόγητα, κενά στο παιχνίδι του, ευκαίριες να τελειώσει το σετ και στη συνέχεια το παιχνίδι, αρκετές αλλά αναξιοποίητες.

Γιατί; Τι φταίει; Ο Στέφανος βρίσκεται σε μία καμπη της καριέρας του που πρέπει να αρχίσει να παίρνει μεγάλους τίτλους. Φτάνει στην πηγή, αλλά χάνει από τον κακό του εαυτό. Θα ήθελα απλώς να επισημάνω οτι στο Γαλλικό Όπεν ο Τσιτσιπάς έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει το

πρώτο του Grand Slam. Και λεω μεγάλη ευκαιρία διότι ο Νολε ειχε ερθει απο έναν αγώνα εναντίον του Ναδάλ αρκετά εξαντλητικό και ο Στέφανος ενώ προηγήθηκε με 2-0 σετ, έχασε. Αψυχολόγητα πάλι.

Ο Νόλε είναι ο καλύτερος αναμφισβήτητα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και άχαστος. Στις κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού φαίνεται ότι ο Στέφανος δε μπορεί να τις διαχειριστεί. Δεν έχει τη ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό να καθαρίσει το παιχνίδι. Ενω προηγήθηκε με 5-2 στο τριτο σετ και με τη ψυχολογία στο ναδιρ για τον Έλληνα έχασε πάλι όλες τις ευκαιρίες.

Μήπως ήρθε η ώρα να μπει κάποια προσθήκη στο προπονητικό τιμ του Στέφανου;; Ένας προπονητής που θα τον πάει παρακάτω, να τον μάθει να διαχειρίζεται τις κρίσιμες στιγμές στο παιχνίδι του, να μη χανει το ρυθμό του, να μη παρασύρεται από τον αντίπαλο στο δικό του παιχνίδι. Έναν προπονητή, έμπειρο από μεγάλες διοργανώσεις. Έναν προπονήτη που θα εμπλουτίσει το παιχνίδι του.

Απλά μια σκέψη είναι που πιστεύω μόνο καλό θα κάνει στο παιχνίδι και ψυχολογία του Στέφανου. Μη ξεχνωντας και τη μεγάλη συνεισφορα του προπονητή και πατερά του.

Κωνσταντίνος Μπακάλης – αναγνώστης του Tennis24

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία) και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.

The post Η άποψή μου: Ήρθε η ώρα αλλαγής προπονητή; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα