Η τρομερή Κόνταβεϊτ σταμάτησε την Σάκκαρη (vids)

Η Εσθονή και Νο30 του κόσμου, Ανέτ Κόνταβεϊτ λύγισε την Μαρία Σάκκαρη στον τελικό της Οστράβα επικρατώντας με 6-2, 7-5 μετά από 95 λεπτά φτάνοντας στον 3ο τίτλο της καριέρας της.

Η Κόνταβεϊτ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος, ολοκληρώνοντας τον τελικό με 26 winners, 76% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service, αλλά και 69% στο 2ο, ωστόσο το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η Εσθονή ήταν πραγματικά παντού στο κορτ, υψώνοντας ένα τοίχος μπροστά από την Σάκκαρη.

You shall

not pass @mariasakkari | #OstravaOpen pic.twitter.com/hnSTtajEuU

wta (@WTA) September 26, 2021

Από τη μεριά της η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία από την Δευτέρα θα γράψει και επίσημα ιστορία, ούσα στο Νο10 του κόσμου, δεν κατάφερε να έχει τη συνέπεια στο service που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια έχοντας 65% κερδισμένους πόντους στο 1ο, αλλά και μόλις 38% στο 2ο.

Στο 1ο set η Κόνταβεϊτ έδειξε σε όλους το λόγο που έκανε bagel στην Πέτρα Κβίτοβα στο 1ο σκέλος του ημιτελικού του Σαββάτου, με την Εσθονή να είναι κυριολεκτικά παντού στο κορτ, να επιστρέφει τα πάντα, να κάνει ένα τέλειο παιχνίδι πάνω στις γραμμές, να τελειώνει το set με μόλις 3 αβίαστα λάθη και κυρίως να παραχωρεί μόλις 2 πόντους στο service της.

Από την άλλη η Σάκκαρη, έδειξε να προβληματίζεται κυρίως στο 2ο service (3/11), αλλά και να χάνει αρκετούς πόντους στο 1ο, σημειώνοντας 10 αβίαστα λάθη παραπάνω (13) από την αντίπαλό της  με την ολοκλήρωση του set

Kontaveit forehand = #OstravaOpen pic.twitter.com/Y3x0yUzITZ

wta (@WTA) September 26, 2021

Από την αρχή της αναμέτρησης η Σάκκαρη είδε την Νο30 του κόσμου να την πιέζει στο service, δέχθηκε break μόλις στο 2ο service-game με την Εσθονή να παίρνει προβάδισμα με 3-1 και στη συνέχεια με ένα εύκολο hold να κάνει το 4-1. 

Η Σάκκαρη μείωσε σε 4-2 και πάλι με την Κόνταβεϊτ να πιέζει, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να τη βάλει μέσα στο set με την Εσθονή να κατακτά τα επόμενα 2 games, φτάνοντας σ’ ένα ακόμη break, κλείνοντας το 1ο set μέσα σε 35 λεπτά.

Στο 2ο set η Σάκκαρη άρχισε με τη σειρά της να πιέζει και να φτάνει στον πρώτο της break-point, αλλά η Κόνταβεϊτ κατάφερε με εκπληκτικούς πόντους να κρατήσει το service της κάνοντας το 1-0. 

Από εκεί και πέρα και μέχρι το 8ο game οι δύο φιναλίστ κρατούσαν σχετικά εύκολα το service του, με την Κόνταβεϊτ να ασκεί και πάλι πίεση στην Σάκκαρη, η οποία μπορεί να μην χρειάστηκε να σβήσει break-point (αν και στάθηκε και λίγο τυχερή στην 2η ισοπαλία με την ταινία του φιλέ να κόβει την πορεία του passing-shot στην ευθεία της Εσθονή).

Point of the match so far #OstravaOpen pic.twitter.com/qSGplsUEWE

wta (@WTA) September 26, 2021

Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κρατηθεί-ουσιαστικά-μέσα στον τελικό (4-4), ενώ κάτι παρόμοιο έκανε και στο 10o game όπου και πάλι η Κόνταβεϊ, χωρίς να φτάσει σε match-point αυτή τη φορά, πίεσε ασφυκτικά το service της Σάκκαρη η οποία έκανε και πάλι ένα μεγάλο hold ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά της Σάκκαρη να απειλήσει το service της Κόνταβεϊτ παίρνοντας προβάδισμα με 0/30, όμως η Εσθονή χάρη κυρίως στο service της, αλλά και στις απίστευτες γωνίες που έβρισκε την πιο κρίσιμη στιγμή διατήρησε το προβάδισμα του ενός game (6-5). 

Ό,τι δεν κατάφερε στα προηγούμενα 2 service-games της Σάκκαρη, η Κόνταβεϊτ το έκανε στο καθοριστικό 12ο game, φτάνοντας σε τριπλό match-point (0/40) μ’ ένα από τους πολλούς winners στην ευθεία που σημείωσε στον τελικό, για τον τον κλείσει με έναν ακόμη στην αδύνατη πλευρά της Σάκκαρη κατακτώντας το set με 7-5 και τον 3ο τίτλο στην καριέρα της. 

ANETT!!!

How's that for a match point? pic.twitter.com/Biof3hqCml

wta (@WTA) September 26, 2021

Θάνος Σταθόπουλος

The post Η τρομερή Κόνταβεϊτ σταμάτησε την Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα