Η τρελή ιστορία του Μαρσέλο Ρίος

Ο Μαρσέλο Ρίος είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που πέρασε από τα courts και πρόσφατα αποκάλυψε μια τρελή ιστορία του από το 1998, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ…

Ο Χιλιανός τενίστας, τον Μάρτιο του 1998 κατέκτησε back to back τους τίτλους στο Double Sunshine των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και αναρριχήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Κερδίζοντας τα τρόπαια σε Indian Wells και Miami,

ο Ρίος έριξε τον Πιτ Σάμπρας από την κορυφή και σε ηλικία 22 ετών έγινε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου. Λίγες εβδομάδες πριν, είχε κάνει και την παρθενική του εμφάνιση σε τελικό Grand Slam (AO, 1998).

Μιλώντας πρόσφατα σε μέσο της πατρίδας του πάντως, αποκάλυψε μια ξεχωριστή πτυχή εκείνης της επιτυχίας, αμέσως μετά τον τίτλο στο Miami Open.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρίος έκανε γνωστό πως σκέφτηκε να ανακοινώσει στη νικητήρια ομιλία του, την απόσυρσή του από το άθλημα, μιας και είχε υποσχεθεί στον πατέρα του πως αν ποτέ ανέβει στο Νο1, θα εγκαταλείψει το τένις.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Κέρδισα πρώτα το Indian Wells και ήξερα ότι είχα μερικές ελπίδες για να ανέβω στο Νο1 αν κατακτούσα τον τίτλο στο Miami. Ακόμη και τότε όμως, ήθελα να ηττηθεί νωρίς στο τουρνουά ο Σάμπρας.

Όλως περιέργως, αυτό συνέβη. Ο Πιτ έχασε νωρίς και εγώ παρά τη δύσκολη κλήρωση που είχα, έφτασα μέχρι τέλους. Κέρδισα τον Ιβανίσεβιτς, τον Χένμαν, τον Χάας και έπειτα τον Αγκάσι στον τελικό.

Το πιο δύσκολο όμως, θα ήταν αυτό που θα ακολουθούσε. Δεν ήμουν έτοιμος για να βρίσκομαι στην κορυφή. Μεγάλωσα σε δύσκολα παιδικά χρόνια, έφυγα από το σπίτι μου μικρός και σχεδόν από τα 13 μου έγινα ανεξάρτητος.

Έμαθα να παλεύω για τη ζωή μου, να είμαι έτοιμος για να αντεπεξέλθω σε οτιδήποτε μου συμβεί. Κανείς, ποτέ όμως, δεν μου έμαθε πως θα πρέπει να είμαι για να γίνω είδωλο. Για να γίνω Νο1.

Όλοι μου έκαναν κριτική. Ήμουν το Νο1, με πρόσεχαν όλοι. Εμένα δεν με ενδιέφερε, δεν πανηγύριζα καν πολύ τις νίκες μου. Έκανα ότι ένιωθα, αλλά δεν πάει έτσι στον αθλητισμό.

Είχα πει στον πατέρα μου πιο παλιά, πως αν ποτέ γίνω Νο1 τενίστας στον κόσμο θα εγκαταλείψω το άθλημα. Στην νικητήρια ομιλία μου μετά τον τελικό του Miami, σκόπευα να το ανακοινώσω.

Ήμουν 22 ετών, αλλά ήξερα τι θα ακολουθούσε. Δεν ήμουν υπερόπτης, απλά ένιωθα ότι αυτό έπρεπε να γίνει. Έφτασα στην κορυφή και αυτό φτάνει. Τελικά δεν το ανακοίνωσα γιατί φοβήθηκα.

Μετά το ματς, μίλησα με τον μάνατζερ μου και του εξήγησα τι σκόπευα να κάνω στο επόμενο τουρνουά που θα κέρδιζα. Θα το έλεγα μόλις τελείωνε ο τελικός και στα 22 μου θα έφευγα από το τένις.

Μετά από πολύ προσπάθεια όμως, με έπεισε ότι ήταν λάθος αυτή η σκέψη. Μου είπε πως όντας στο Νο1, η φήμη και τα χρήματα που θα κέρδιζα θα ήταν πάρα πολλά. Τον πίστεψα και για να λέμε την αλήθεια, είχε και δίκιο”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Η τρελή ιστορία του Μαρσέλο Ρίος appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα