Η ψύχραιμη απάντηση του Φέντερερ στη Γκρέτα

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν άφησε αναπάντητα τα όσα λέγονται εις βάρος του από νεαρούς ακτιβιστές με πρώτη και καλύτερη την Γκρέτα Θάνμπεργκ και, με μια ψύχραιμη τοποθέτηση, υποσχέθηκε να δώσει τη δική του μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Θυμίζουμε ότι ο Ελβετός θρύλος δέχτηκε τα “πυρά” νεαρών ακτιβιστών που δίνουν τη δική τους μάχη κόντρα στη μόλυνση του περιβάλλοντος και τη συνεπακόλουθη κλιματική αλλαγή, λόγω του γεγονότος ότι είναι ο βασικός διαφημιστής της Ελβετικής τράπεζας

Credit Suisse, η οποία έχει επενδύσει 57 δισ. δολάρια σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Με το σύνθημα: “Η Credit Suisse καταστρέφει τον κόσμο. Ρότζερ, τους υποστηρίζεις;”, οι ακτιβιστές κάλεσαν τον Φέντερερ να πάρει άμεσα θέση επί του θέματος με τον 38χρονο τενίστα να το κάνει πραγματικότητα.

“Παίρνω πολύ σοβαρά υπ’όψιν μου το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής ειδικά εφόσον ήρθα με την οικογένειά μου στην Αυστραλία που αντιμετωπίζει το ζοφερό θέμα με τις πυρκαγιές”.

“Σαν πατέρας τεσσάρων παιδιών, και μόνιμος υποστηρικτής της διεθνούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης, έχω θαυμασμό και σεβασμό για το νεανικό κίνημα ακτιβισμού για την κλιματική αλλαγή που μας ωθεί δυναμικά να εξετάζουμε τις συμπεριφορές και να προβούμε σε καινοτόμες λύσεις”.

“Το χρωστάμε σε αυτούς και σε μας να τους ακούσουμε. Εκτιμώ το ότι έθεσαν και τις δικές μου ευθύνες σε αυτό σαν αθλητής και δημόσιο πρόσωπο και δεσμεύομαι, από την προνομιούχο θέση που βρίσκομαι, να προωθήσω το διάλογο για αυτό το θέμα με τους σπόνσορές μου” ανέφερε ο Ροτζ.

Από την πλευρά της, η Credit Suisse ανέφερε: “Θα εναρμονίσουμε τις δανειακές μας συμφωνίες ώστε να είναι ευθυγραμμισμένες με τη συμφωνία του Παρισιού που αφορά την κλιματική αλλαγή και θα σταματήσουμε τις επενδύσεις σε εργοστάσια που χρησιμοποιούν το κάρβουνο. Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης αλλά δεν θα ανεχτούμε αναίτιες επιθέσεις στα υποκαταστήματά μας”.

Κώστας Αϊτάκης

The post Η ψύχραιμη απάντηση του Φέντερερ στη Γκρέτα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα