Η Νίκαια θα φιλοξενήσει το Hopman Cup από το 2023

Η μικτή διοργάνωση, εθνικών ομάδων, μετακομίζει από την Αυστραλία στην οποία διεξαγόταν από το 1989, για τη Γαλλική Ριβιέρα και συγκεκριμένα στη Νίκαια της Γαλλίας, η οποία θα φιλοξενήσει την…επιστροφή του Hopman Cup το 2023

Η εταιρία Tennium (της οποίας βασικοί μέτοχοι είναι οι Ρισάρ Γκασκέ και Σεμπαστιάν Γκροζάν) σε συνεργασία με τo Nice Lawn

Tennis Club (Nice LTC) ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση υποβολής προσφορών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF). 

Το Hopman Cup, το οποίο ουσιαστικά επανέρχεται στο καλεντάρι, μετά και από την επιθυμία του προέδρου της ITF, Ντείβιντ Χάγκερτι. “Θέλουμε να επαναφέρουμε το Hopman Cup. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις άνδρες και γυναίκες να ανταγωνίζονται μαζί σε μια διοργάνωση.”, είχε πει ο Χάγκερτι τον περασμένο Αύγουστο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι η διοργάνωση είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την Αυστραλία και να μεταφερθεί στην Ευρώπη. “Πιθανότατα θα είναι η Ευρώπη. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσουμε την απόφαση”, είχε πει χαρακτηριστικά. 

Τα γήπεδα που βρίσκονται στο Imperial Park θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση από το 2023 και για τα επόμενα 5 χρόνια, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός παγκόσμιας κλάσης με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 5.000.000 $.

Φυσικά στη συγκεκριμένη διοργάνωση αναμένεται να δώσουν το παρών τα μεγαλύτερα ονόματα από την ATP και την WTA, μέσα σε αυτά και η Ελλάδα με την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά. 

Ελληνική παρουσία είχαμε και στο…τελευταίο επί αυστραλιανού εδάφους, Hopman Cup με την Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Η Νίκαια θα φιλοξενήσει το Hopman Cup από το 2023 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκαια, Hopman Cup, 2023,nikaia, Hopman Cup, 2023