Η AELTC επενδύει στο γρασίδι

Αλλαγές θα έχουμε από το 2020 στη χορτάρινη σεζόν και η All England Lawn Tennis Club σκοπεύει να επενδύσει σε χορτάρινα τουρνουά σε όλη την Ευρώπη

H ιδιοκτήτρια εταιρία των εγκαταστάσεων που διεξάγεται το Wimbledon, σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και σε άλλα grass court τουρνουά ανά την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσαν οι μέτοχοι την Τετάρτη.

Τα

πλάνα περιλαμβάνουν επενδύσεις σε νέα χορτάρινα τουρνουά σε Στουτγκάρδη και Μαγιόρκα, με την AELTC να γίνεται ιδιοκτήτρια σε νέα τέσσερα τουρνουά, μέσω συνεργασιών.

Σκοπός της AELTC είναι να δυναμώσει τη χορτάρινη σεζόν και να δώσει στους τενίστες τη δυνατότητα να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το κορυφαίο τουρνουά τένις στο χόρτο, στο Wimbledon.

“Μια δυνατή και επιτυχημένη χορτάρινη σεζόν, είναι πολύ σημαντική για το μέλλον του τένις στο γρασίδι και φυσικά για τη μελλοντική επιτυχία του Wimbledon Championships. Έχουμε δουλέψει προκειμένου να επιμηκύνουμε τη χορτάρινη σεζόν και να έχει νόημα το διάστημα μεταξύ του Roland Garros και του Wimbledon, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε τις απαραίτητες επενδύσεις σε τουρνουά για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους τενίστες μια άψογη προετοιμασία” είπε χαρακτηριστικά ο Φίλιπ Μπρουκ, πρόεδρος της All England Lawn Tennis Club.

Το 2020, το Γαλλικό Όπεν θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου και το Wimbledon θα ξεκινήσει τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 29 Ιουνίου.

Την πρώτη εβδομάδα της νέας χορτάρινης περιόδου δεν θα αλλάξει με τα τουρνουά σε Νότιγχαμ (WTA), Χερτόγκενμπος (ATP/WTA) και Στουτγκάρδη (ATP) ενώ τη δεύτερη εβδομάδα θα προστεθεί γυναικείο τουρνουά στο Βερολίνο.

Τα δύο ATP 500 τουρνουά σε Λονδίνο (Queen’s) και Χάλε δεν θα επηρεαστούν και θα συνεχίσουν να διεξάγονται παράλληλα στο ATP Tour.

Ένα καινούργιο ATP 250 τουρνουά θα προστεθεί στο ATP Tour την τρίτη και τελευταία εβδομάδα χορτάρινης προετοιμασίας στη Μαγιόρκα ενώ προστίθεται κι άλλο γυναικείο τουρνουά στο Μπαντ Χόμπουρκ της Γερμανίας.

Το ATP 250 της Μαγιόρκα θα διεξαχθεί 20-27 Ιουνίου με χρηματικό έπαθλο που θα αγγίζει το 1εκ. ευρώ.

“Η Ισπανία παραμένει μια χώρα κλειδί για το ATP Tour και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιστρέφει ένα ATP 250 στη Μαγιόρκα” είπε ο CEO της ATP, Κρις Κερμόντ και συνέχισε: “Ένα χορτάρινο τουρνουά στην Ισπανία είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για την ATP και χάρη στην AELTC συνεχίζονται οι επενδύσεις στη χορτάρινη σεζόν”.

Θα είναι η πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια που θα διεξαχθεί τουρνουά ATP στη Μαγιόρκα και το μόνο που απομένει, για την επιτυχία της διοργάνωσης, είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής του Ράφαελ Ναδάλ αν και ο Ισπανός δεν συνηθίζει να αγωνίζεται την προηγούμενη εβδομάδα πριν την έναρξη ενός Grand Slam.

The post Η AELTC επενδύει στο γρασίδι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα